Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Το Δημόσιο «θυσιάζεται» για τον Μπόμπολα...


Από topontiki.gr

Με μια πρωτοφανή απόφαση, που γεννά πολλά και σοβαρά ερωτήματα, οι ελληνικές αρχές αρνούνται να εισπράξουν από την ιδιωτική εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα προσφεύγουν, γι' αυτόν τον λόγο, κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!

Άκουσον - άκουσον, η ελληνική κυβέρνηση παρεμβαίνει υπέρ ιδιωτικής εταιρείας και κατά των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και ζητά να ακυρωθεί απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» καλείται να επιστρέψει 15,4 εκατομμύρια ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο!


Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με τίτλο «Ελλάδα κατά Επιτροπής»:


«Η Ελλάδα ζητά από το Γενικό Δικαστήριο της ακύρωση της αποφάσεως C(2011)1006 τελικό της Επιτροπής, με την οποία κηρύχθηκε ως παράνομη κρατική ενίσχυση η επιδότηση ύψους 15,34 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκε από τις ελληνικές αρχές στη μεταλλευτική επιχείρηση Ελληνικός Χρυσός, η οποία συνίστατο σε παραχώρηση της μεταλλευτικής εκμεταλλεύσεως της Κασσάνδρας έναντι τιμής χαμηλότερης της πραγματικής αγοραίας αξίας και στην απαλλαγή από τους φόρους για την πράξη αυτή και με την οποία διατάχθηκε η ανάκτηση του ποσού της επιδοτήσεως, πλέον τόκων».

Επισημαίνεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την απόφασή της στις 23 Φεβρουαρίου 2011, ορίζει ότι:

● Η Ελλάδα ανακτά από τον αποδέκτη την ενίσχυση (ύψους 15,34 εκατ. ευρώ).

● Τα ανακτώμενα ποσά βαρύνονται με τόκο από την ημερομηνία κατά την οποία τέθηκαν στη διάθεση των δικαιούχων μέχρι την ημερομηνία της πραγματικής τους ανάκτησης.

Και όλα αυτά διότι μεταξύ άλλων οι ελληνικές αρχές:

● Παραχώρησαν την μεταλλευτική εκμετάλλευση της Κασσάνδρας έναντι τιμής χαμηλότερης της πραγματικής αγοραίας αξίας.

Απάλλαξαν την εταιρεία από τους φόρους...


1 σχόλιο:

  1. κουφάλες, σας πήραμε χαμπάρι τί ρόλο βαράτε. Θα σας παρασύρουμε μαζί μας στην κόλαση που ετοιμάσατε για το λαό

    ΑπάντησηΔιαγραφή