Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Άγρια παρα-κρατική συμμορία




Όταν το κράτος του ΠΑΣΟΚ θριάμβευε εντός Βουλής ψηφίζοντας το δολοφονικό Μεσοπρόθεσμο, το αστυνομικό παρακράτος θριάμβευε με τη σειρά του, επί δύο συνεχόμενες ημέρες, έχοντας καταφέρει, με τη χρήση τρομακτικής βίας και τη χρήση εντεταλμένων προβοκατόρων, εν είδει χούντας, να διαλύσει την ειρηνική συγκέντρωση πολλών χιλιάδων ανθρώπων έξω και γύρω από το κοινοβούλιο. Οι πρόβες είχαν ήδη γίνει τις προηγούμενες μέρες και είχαν θεωρηθεί επιτυχημένες.


Η φυγάδευση – για την... ξεκούραση του στρατιώτη – κουκουλοφόρων προβοκατόρων από τα ΜΑΤ μέσα στο προαύλιο της Βουλής, η οποία φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκε και ως ορμητήριό τους, είναι απλώς η τεκμηρίωση αυτού που από πέρυσι γνωρίζουμε: αυτή η κυβέρνηση ασκεί την εξουσία παρακάμπτοντας και καταπατώντας τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα. Αυτή τη Δημοκρατία που ο καταρρέων εσμός της Μεταπολίτευσης ήδη έχει υπονομεύσει από χρόνια μέχρι μυελού οστέων.


Ενώ κάθε έννοια πολιτικής νομιμοποίησης καταρρέει με πάταγο, ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – με την πλήρη συνεργασία της... «αντιστεκόμενης» Ν.Δ. – προχωρεί ακάθεκτη στην πλήρη εκποίηση ολόκληρης της Ελλάδας, το μόνο εμπόδιο που πράγματι υψώθηκε στο πρωτοφανές και ξεδιάντροπο ξεπούλημα ήταν οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των πλατειών.

Στην αρχή όλοι προέβλεπαν ότι θα σβήσουν στο πρώτο φύσημα του ανέμου, αλλά δεν υπολόγισαν σωστά. Όσο οι μέρες περνούσαν τόσο γινόταν φανερό ότι οι συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος μεταδίδονταν σαν ιός σε ολόκληρη τη χώρα. Η πιθανότητα να αποκτήσει η πλατεία συμβολισμούς που θα παρέπεμπαν σε μεγαλειώδεις αγώνες του παρελθόντος τρόμαζε τους υποτακτικούς των τοκογλύφων.

Ύστερα από εβδομάδες ειρηνικών συγκεντρώσεων είχε φτάσει η ώρα των εγκάθετων. Η αφορμή δόθηκε ακόμη μια φορά από τα Εξάρχεια: από τη δίψα των ανοήτων που συστηματικά προβοκάρουν ό,τι δεν ελέγχουν. Η συνέχεια ήταν αυτονόητη: επιστρατεύθηκαν οι παλληκαράδες του πλήρους ελέγχου της ΕΛ.ΑΣ.

Ήταν τόση η υπεροψία και τέτοιο το θράσος τους, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, ώστε δεν ντράπηκαν να δώσουν καταφύγιο ξεκούρασης στους κουκουλοφόρους τους στο προαύλιο της Βουλής, υπό τα φλας των φωτογράφων και της κάμερας που ευκρινώς τους κατέγραφε. Άλλωστε δεν ήταν ώρα για αβρότητες και ποσώς τους ενδιέφερε ο αυτοδιασυρμός. Ο στόχος ήταν να φύγει ο κόσμος από τους δρόμους την ώρα της επονείδιστης ψηφοφορίας, αλλά και να μην επιστρέψει.

Γι' αυτό άλλωστε το κυνηγητό δεν περιορίστηκε στην εκκένωση της πλατείας Συντάγματος. Συνεχίστηκε στους γύρω δρόμους, στο Μοναστηράκι, στην Πλάκα. Όσο ο κόσμος, πνιγμένος από το δηλητηριώδες νέφος των χημικών και τρομαγμένος, απομακρυνόταν αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο, τόσο οι Δελτάδες τους κυνηγούσαν με βόμβες κρότου - λάμψης, με σπάσιμο κεφαλιών, με δακρυγόνα και ψεκασμούς.

Από το Σύνταγμα μέχρι την Πλάκα διαδηλωτές, νέοι, γέροι, γυναίκες και παιδιά, αλλά και ανυποψίαστοι θαμώνες καφετεριών και σουβλατζίδικων, πολύ μακριά από τη Βουλή, υπέστησαν επιθέσεις που έκαναν το ιστορικό παρακράτος του αλήστου μνήμης προχουντικού κράτους των δωσιλόγων να ωχριά. Οι σύγχρονοι δωσίλογοι, αυτοί που ανέλαβαν να παραδώσουν οριστικά και αμετάκλητα την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό στους τοκογλύφους, δεν ορρωδούν προ ουδενός.

Ακόμη και πανεπιστημιακοί χώροι – όπως αυτός του τμήματος ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών – υπέστησαν εισβολή από αστυνομικούς, ένστολους αυτή τη φορά και όχι κουκουλοφόρους, οι οποίοι έσπαζαν τζάμια και πετούσαν δακρυγόνα κ.λπ. σε όσους είχαν καταφύγει εκεί για να σωθούν.

Ο αυτοεξευτελισμός του σοσιαλ-ληστρικού εσμού του Γεωργίου Παπανδρέου, η κατάρρευση κάθε μύθου περί διάσωσης της χώρας από τη χρεοκοπία, η πλήρης διάρρηξη κάθε ιστορικής σύμβασης με την κοινωνία και κάθε προσχήματος περί δημοκρατίας δεν τους ενδιαφέρει. Δεκάρα τσακιστή δεν δίνουν πλέον, αφού τα ψέματα τελείωσαν.

Οι τοκογλύφοι, μπροστά στην αμετάκλητη ελληνική χρεοκοπία, λίγο πριν οι ίδιοι απαλλαγούν από τις συνέπειες μιας κανονικότατης (πλην ελεγχόμενης από τους ίδιους) πτώχευσης, αναδιάρθρωσης ή όποιο άλλο όνομα της δώσουν, λίγο πριν αποφασίσουν να μας πετάξουν στον Καιάδα, απαιτούν την κατάσχεση της χώρας με όλα τα υπάρχοντά της – και με τον ελληνικό λαό σιδηροδέσμιο σκλάβο τους.

Το διεθνές περιβάλλον, εύθραυστο λόγω μιας κρίσης με παγκόσμια διάσταση, δεν επιτρέπει καθυστερήσεις: οι λογαριασμοί πρέπει να εκκαθαριστούν με ταχεία διαδικασία. Μαφιόζικες οικονομικές μέθοδοι, πλήρης καταπάτηση του Συντάγματος και κάθε έννοιας νομιμότητας πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να επιτευχθεί η συνολική εκποίηση.

Αυτό δεν μπορεί να συμβεί χωρίς τους Έλληνες τρομαγμένους, ηττημένους και υποταγμένους. Κυρίως όμως δεν μπορεί να υλοποιηθεί από μια κυβέρνηση που σέβεται τη συνταγματική και έννομη τάξη: για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των ξένων επικυρίαρχων θα πρέπει το κράτος να αποποιηθεί τον εαυτό του και να μεταβληθεί σε παρα-κράτος.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση αφήνει κατά μέρος τα προσχήματα. Η γενική επιστράτευση – εντεταλμένων και μη – προβοκατόρων αυτό το νόημα έχει. Γι’ αυτό θα συνεχιστεί και θα επαναλαμβάνεται κάθε φορά που ο ελληνικός λαός θα επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι. Και όσο περισσότερο αυτοπροσδιορίζεται και αυτοοργανώνεται, όσο δεν ελέγχεται ούτε από την – παρούσα ή/και τη διάδοχο – κυβέρνηση ούτε από τους «επαγγελματίες» της «επαναστατικής βίας», τόσο θα συκοφαντείται, θα προβοκάρεται και θα αντιμετωπίζεται με κλιμακούμενη σκληρότητα.

Τουλάχιστον μέχρι ο ίδιος να αποφασίσει ότι είναι ικανός να πάρει τη μοίρα του στα χέρια του...

* Βίντεο από το NewsToday και από το Real.gr

1 σχόλιο: