Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Οδηγείται σε διάσπαση το ΠΑΣΟΚ;



Από το XrimaNews (το φωτογραφικό προέρχεται από τον AntistaChef)

Τον Αύγουστο του 2010 αποκαλύψαμε μία έκθεση της Βρετανικής Στρατιωτικής Ακαδημίας για την ελληνική κρίση, η οποία άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο διάσπασης του ΠΑΣΟΚ στον μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Η έκθεση προέβλεπε την αποτυχία του Μνημονίου και της ελληνικής κυβέρνησης και υποστήριζε πως στον μεσοπρόθεσμο ορίζοντα η λύση της πτώχευσης θα έφτανε στα χείλη του ελληνικού λαού, ο οποίος θα ήταν εξαντλημένος από τα ανεπιτυχή μέτρα λιτότητας.


Λιγότερο από 12 μήνες αργότερα η έκθεση φαίνεται να επαληθεύεται σε πολλά σημεία της. Υπάρχει περίπτωση να βρισκόμαστε ενώπιον της επαλήθευσης και μίας ενδεχόμενης διάσπασης του ΠΑΣΟΚ; Ας δούμε τι έγραφε σχετικά η έκθεση, την οποία μετέφρασε και παρουσίασε σε αποκλειστικότητα στην Ελλάδα ο κ. Παναγιώτου στις 11 Αυγούστου 2010 (συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο «Υπόθεση Ελληνική Κρίση - Περίεργες Συμπτώσεις», Εκδόσεις Λιβάνη):


«Στην τρέχουσα φάση η κυβέρνηση διανύει κάτι που μπορεί να παρομοιαστεί με την περίοδο του γαμήλιου ταξιδιού της και η επισήμανση της ανάγκης για μέτρα λιτότητας έχει βρει ευρεία αποδοχή, τουλάχιστον στη θεωρία» αναφέρεται στην έκθεση. «Υπάρχουν, ωστόσο, σοβαρές εσωτερικές εντάσεις στο κόμμα εξαιτίας του προγράμματος περικοπών και μία μελλοντική διάσπασή του δεν μπορεί να αποκλειστεί, αν και μάλλον αυτό δεν πρόκειται να συμβεί στον βραχυπρόθεσμο ορίζοντα» προσθέτει η έκθεση.

«Η σοβαρότερη δυσκολία για την κυβέρνηση προέρχεται από τη σοβαρή μείωση του πραγματικού εισοδήματος των πολιτών με έναν τρόπο που δεν έχει συμβεί εδώ και πολλές δεκαετίες, με ζητιάνους στους δρόμους και ανθρώπους που δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τα καταναλωτικά τους δάνεια» αναφέρει η έκθεση προσθέτοντας πως το τίμημα από το υψηλό κόστος διαβίωσης στη χώρα και τη μειωμένη ανταγωνιστικότητά της εξαιτίας της παραμονής της στο ευρώ θα είναι μεγάλο.

Η έκθεση συνεχίζει προβλέποντας ότι το πακέτο στήριξης θα αποτύχει να σταθεροποιήσει την κατάσταση στον μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, ενώ υποστηρίζει πως «δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει, πράγματι, να βελτιώσει τη δημοσιονομική κατάσταση με ουσιαστικό και μόνιμο τρόπο, ενώ υπάρχουν εκλογικές περιφέρειες στη χώρα που είναι σε τέτοιο βαθμό εναντίον της Αμερικής, που η προοπτική της πτώχευσης, της εξόδου από την Ε.Ε. και της απαγκίστρωσης από τις διεθνείς τράπεζες θα βρει θετική αποδοχή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου