Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Πολιτική τοκογλυφία


Από την Oikoniki Pragmatikotita

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Κάρολος Παπούλιας ενοχλήθηκε από τις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, που οδήγησαν στη ματαίωση της τακτικής στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου. Και αντικρούοντας κάποιους επικριτές έσπευσε να υπενθυμίσει τη συμβολή του στους ιστορικούς αγώνες του ελληνικού λαού προτάσσοντας τη συμμετοχή του στην αντίσταση στη γερμανική Κατοχή, σε ηλικία μόλις 15 χρόνων.


Ουδεμία αντίρρηση για τις αγωνιστικές περγαμηνές του κυρίου Προέδρου. Τόσο αυτός όσο και κάποιοι από τους «μετόχους» του εγχειρήματος καθυπόταξης της χώρας στην τρόικα διαθέτουν έγκυρους αγωνιστικούς «τίτλους». Όμως έναντι αυτών των «τίτλων» οι παραπάνω κύριοι εισέπραξαν και εξακολουθούν να εισπράττουν πολλά.

Ο κ. Παπούλιας έγινε βουλευτής, αξιωματούχος, υπουργός, εν τέλει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πληρώθηκε πλουσιοπάροχα από τον ελληνικό λαό για τα «δεδουλευμένα» του, εισέπραξε μισθούς αλλά και τιμές, φιλοφρονήσεις, εγκώμια.

Έναντι όλων αυτών, ο λαός είχε την απαίτηση να ακούγεται η φωνή του σε μια κρίσιμη φάση, να κατανοούνται οι πολιτικές και κοινωνικές του ανάγκες, να ακροώνται οι δοκιμασίες και η αντιπαλότητά του με μια ψευδολόγο και προδοτική κυβέρνηση.

Οι τοκογλύφοι είναι δανειστές που εισπράττουν στο πολλαπλάσιο το ποσό που δάνεισαν. Οι πολιτικοί τοκογλύφοι είναι αυτοί που αξιώνουν πολλαπλάσιο πολιτικό κύρος έναντι της προηγούμενης και της τρέχουσας προσφοράς τους. Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, ο ελληνικός λαός σάς έχει ξοφλήσει με το παραπάνω: Μην μπαίνετε στο κόπο να του θυμίζετε τα παλιά κατορθώματά σας…..

ΥΓ.: Στη φωτογραφία ένας διαδηλωτής καταλαμβάνει τη καρέκλα του Προέδρου (!!!) μετά τη διάλυση της θλιβερής εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη...


1 σχόλιο:

 1. Η Ελλάδα είναι εξαναγκασμένη να διαλέξει μια από τις δυο επιλογές:

  · Ή να υποκύψει και να υποταχθεί στη Τρόικα αποδεχόμενη την ήττα της.
  · Ή να αρνηθεί τις προσταγές των αγορών και της Τρόικας αναστέλλοντας τη πληρωμή και ξεκινώντας ένα λογιστικό έλεγχο για να καταγγείλει το άνομο τμήμα του χρέους.

  Ο Γιώργος παραχωρεί την Ελλάδα στους AGGLOAMERIKANOYS και τους Έλληνες στους δουλεμπόρους των αγορών !!!

  O απόλυτος εξευτελισμός, έχει σημασία ότι ο Παπουτσής είναι βάζελος ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή