Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Τους άφησε τα αποφάγια




Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Από topontiki.gr

Έφερε «λεφτά», υποσχέθηκε «ανάπτυξη», έδωσε «πολιτική στήριξη», άνοιξε παράθυρο «ελπίδας» για τη χώρα. Ύστερα η Μέρκελ έφυγε. Και έμεινε να αιωρείται η χρυσόσκονη των φαντασιώσεων με τις οποίες το κυβερνητικό επιτελείο «φουμάρισε» ρεπόρτερ και τηλεπαρουσιαστές για να μας πουν όλα τα παραπάνω στα κανάλια. Όσο για τον Σαμαρά, ωραίοι οι ρομαντικοί περίπατοι στους κήπους, αλλά, με τη λήξη της επίσκεψης, έμεινε πιο συνοφρυωμένος από όσο πριν. Δεν περίμενε πολλά. Έμεινε όμως εντελώς στον αέρα...

Η καγκελάριος της ευρωζώνης δεν του χάρισε σχεδόν τίποτε από ό,τι θα περίμενε. Αντιθέτως του επεφύλαξε μια ακόμη ψυχρολουσία. Ούτε καν σεβάστηκε το ότι ο δικός μας, παρενθετικά σε κάθε σχεδόν φράση του, επαναλάμβανε με σχεδόν θρησκευτική προσήλωση και σεβασμό: «Όπως είπε η κυρία Μέρκελ». Σηματοδοτώντας έτσι τον δικό του ρόλο έναντι της καγκελαρίου του. Και διαψεύδοντας όσους έλπιζαν κρυφά ότι θα μπορούσε, έστω ευγενώς, να διεκδικήσει κάτι για τη χώρα του.

Η Άνγκελα λοιπόν ήταν δημοσίως κάτι περισσότερο από σαφής:

1. Είτε εσκεμμένα είτε εκ παραδρομής, αποκάλεσε τους Έλληνες «εταίρους και φίλους στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ». Παραδόξως... όχι στον σκληρό ευρωπαϊκό πυρήνα της ευρωζώνης. Μπορεί να θεωρηθεί και «λεπτομέρεια».

2. Για όσους μανιακούς με την ακριβολογία απόρησαν με αυτή την αναφορά της Μέρκελ, μια από τις επόμενες ήρθε να συμπληρώσει και να επιβεβαιώσει την... κακοπιστία τους: «Ελπίζω και εύχομαι η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη». Με απλά λόγια, αν δεν κάνετε όλα όσα απαιτούμε από εσάς, τίποτε δεν είναι σίγουρο. Ευθεία και διόλου συγκεκαλυμμένη η απειλή.

Ενδιαφέρουσα σημειολογική λεπτομέρεια: Η Μέρκελ διατύπωσε τη συγκεκριμένη απειλή παρεμβαίνοντας σε ερώτηση περί παραμονής στο ευρώ η οποία απευθυνόταν στον... Σαμαρά! Ήταν λοιπόν απολύτως συνειδητή ως δήλωση. Και ήταν σαφής η πρόθεσή της να τη διατυπώσει. Το έκανε παρότι... δεν ρωτήθηκε. Αυτά για τα καρακόλια της «ενημέρωσης», τα οποία προσπάθησαν να την ερμηνεύσουν κατά το δοκούν.

[Δεν ξέρω αν ο Σαμαράς και οι διάφοροι κολαούζοι του θα τολμήσουν να ξαναμιλήσουν για «λόμπι της δραχμής» το οποίο υπονομεύει την προσπάθεια και την αξιοπιστία της κυβέρνησης. Αν όμως το τολμήσουν, ας τους θυμίζουμε ότι η πρώτη που αμφισβητεί και τα δύο είναι, πρώτη και καλύτερη, η ίδια η Μέρκελ!].

3. Εξ αρχής, αφού μας είπε ότι... υποφέρουμε, λες και δεν το ξέραμε, μας ξεκαθάρισε ότι άλλη επιλογή... δεν υπάρχει: «Αξίζει αυτή την πορεία να τη συνεχίσει η Ελλάδα, γιατί, αν δεν το πράξει τώρα, τα πράγματα θα είναι πιο δραματικά στη συνέχεια». Αυτή η απειλή πάντως προηγήθηκε της άλλης για την παραμονή στο ευρώ.

4. Εξήρε τη δουλειά των Ράιχενμπαχ (ξεπούλημα και λοιπές «μεταρρυθμίσεις») και Φούχτελ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες).

5. Μίλησε για «ανάπτυξη» συνδέοντάς τη με κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τα οποία, αν και είναι απλώς δανειακά ψίχουλα της πλάκας, χωρίς ουσιώδες αναπτυξιακό αντίκρισμα, τα ακούμε εδώ και τρία χρόνια κάθε φορά που πρέπει να επενδυθεί η λιτότητα με ασαφείς μπούρδες περί «ανάπτυξης».

6. Στο θέμα της... «ανάπτυξης» όμως έβαλε στο κάδρο και την αναπτυξιακή γερμανική τράπεζα KfW σηματοδοτώντας έτσι ότι η Γερμανία επιθυμεί τον πλήρη έλεγχο σε όλο το επενδυτικό τοπίο. Ποιος δανείζεται, ποιος επενδύει, ποιος κερδίζει. Δηλαδή τα γερμανικά συμφέροντα – με πρώτη και καλύτερη τη Siemens – θα έχουν τον πρώτο λόγο. Με τους όσους δικούς μας επιχειρηματίες να αρκούνται στα αποφάγια. Όπως άλλωστε και το πολιτικό σύστημα, το οποίο δεν θα έχει κανέναν ρόλο στην «αναπτυξιακή» διαδικασία.

7. Στο ερώτημα για τη δανειακή δόση των 31,5 δισ. προς τις τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίηση ήρθε άλλη μια ψυχρολουσία: «Πιέζουμε κι εμείς όσο μπορούμε, αλλά οφείλουμε να λύσουμε πρώτα θέματα αξιοπιστίας». Άλλωστε «το πόρισμα της τρόικας θα παρουσιαστεί όταν είναι έτοιμο να παρουσιαστεί. Είναι κατανοητό πως το να δουλεύει κανείς σε βάθος έχει προτεραιότητα από το να δουλεύει γρήγορα».

Σαφέστατη για όσους βιάστηκαν, μέσα στην προπαγανδιστική αμηχανία τους, χθες το βράδυ να φέρουν τη «δόση» στο πιάτο και ολόκληρη και πολύ σύντομα.

Όλα τα υπόλοιπα, περί θερμής στήριξης στο θέμα της δόσης, είναι απλώς... «ερμηνείες» του Μαξίμου και διαρροές από τη συνάντηση Μέρκελ με επιχειρηματίες και τραπεζίτες. Η ίδια η καγκελάριος δεν θα μπορούσε να είναι σαφέστερη, και μάλιστα παρουσία του εκλιπαρούντος για στήριξη Σαμαρά.

Με απλά λόγια, η Μέρκελ ήλθε, έδωσε οδηγίες, πίεσε ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση, απαίτησε την παραμονή της στον δρόμο της δημοσιονομικής «αρετής», δεν της έδωσε κάτι συγκεκριμένο για να τη διευκολύνει να διαχειριστεί το εσωτερικό εκρηκτικό μέτωπο και αποχώρησε αφήνοντάς τη στα κρύα του λουτρού.

Και για να μην ξεχνιόμαστε: Το περίφημο αίτημα της κυβέρνησης για επιμήκυνση πού χάθηκε, ρε παιδιά; Ο έρημος ο Σαμαράς το είπε προλογίζοντας τη Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας μάλιστα ότι, προς Θεού, δεν το συνδέει με λεφτά, αλλά παραδόξως αυτό εξαφανίστηκε στη συνέχεια. Όχι μόνο δεν το ανέφερε η αφέντρα στη σύντομη δήλωσή της, αλλά παραδόξως:

Δεν ερωτήθηκε καν γι’ αυτό.

● Το συγκεκριμένο θέμα «αιχμής» επί τόσο καιρό για την κυβέρνηση δεν περιλαμβανόταν καν στις – έτσι κι αλλιώς... τζάμπα, αφού είναι ανεπίσημες – κυβερνητικές διαρροές.

Δηλαδή; Να υποθέσουμε ότι έφαγαν πόρτα ή ότι απλώς η καγκελάριος δεν συζητάει καν τόσο σοβαρά θέματα με τους υποτελείς της; Η μεγαλοπρεπής γαργάρα ήταν απολύτως ενδεικτική.

Πολύ περισσότερα όμως γι’ αυτήν τη συνάντηση θα διαβάσετε αύριο Πέμπτη στο «Ποντίκι». Έως τότε δεν έχετε λόγο να πιστεύετε ούτε λέξη από τις υπαγορευμένες θριαμβολογίες της ευρισκόμενης σε διατεταγμένη υπηρεσία και εργολαβικής ενημέρωσης...


51 σχόλια:

  1. ΘΕΜΑ: ΟΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ

    Φίλοι μου
    .........

    Anonymous21 Δεκεμβρίου 2014 - 1:49 μ.μ.
    "TA TPAΓOYΔIA KAI H IΣTOPIA ΘA ΓPAΦOYN TΩPA AΛΛOIΩΣ"

    «Μια Bεβαιότητα Πλανιέται KAI YΠAPXEI Πάνω AΠO THN Ελλάδα: Πολύ ΣYNTOMA H XΩPA MAΣ θα EXEI EΛΛHNIKH KYBEPNHΣH !!! Κυβέρνηση THΣ MEΓAΛHΣ Λαϊκής Πλειοψηφίας. Κυβέρνηση Σωτηρίας με KENTPIKO KOPMO TON ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε από την Αλεξανδρούπολη ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως «H Aδιέξοδη ANΘEΛΛHNIKH KAI KAINΩNIKA BAPBAPH Πολιτική ΔEN EXEI MEΛΛON», όπως δεν έχουν η πιο TAΞIKH και BAPBAPH πολιτική που Eφαρμόστηκε ποτέ και η πολιτική που Mετέτρεψε Xώρες σε ΠEIPAMAτόζωα NEOφιλελεύθερων ΠEIPAMATΩN.

    «Οι λογικές που βάζουν τις αγορές πάνω από τη δημοκρατία δεν έχουν μέλλον. Και είμαστε περήφανοι που η MEΓAΛH ΠAΓKOΣMIA AΛΛAΓH θα αρχίσει KAI ΘA EPΘEI AΠO THN EΛΛAΔA», συνέχισε

    «Αυτές τις Hμέρες δεν Kρίνεται στη Βουλή η Eκλογή του "Προέδρου" της Δημοκρατίας. Κρίνεται AN θα μπούμε Bαθύτερα στο Tούνελ TOY EΘNIKOY ΘANATOY MAΣ !. Κρίνεται η δημοκρατία μας», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις είπε: «H Ρένα Δούρου βρήκε κονδύλι 3 εκατ. ευρώ για δωρεάν ρεύμα. Τρία εκατ. ευρώ, η προσφορά σε βουλευτή για να μείνουν λίγο ακόμα στις καρέκλες τους, για να διασωθούν, για να μην πάει ο τόπος σε εκλογές, για να μην μιλήσει ο λαός».

    «Tι ΣYMπτωση (TYXAIA ;;) ! Στο περιστατικό της καταγγελίας για απόπειρα χρηματισμού, ο μεσάζοντας ήταν ANθρωπος του TPIγώνου της διαπλοκής», πρόσθεσε.

    «Tο AMAρτωλό TPIγωνο που Xρεοκόπησε τη Xώρα πήρε για τον EAYTO του 70 δισ. ευρωπαϊκά κονδύλια. Αυτό το κέντρο EKANE το Kράτος, TON EΛΛHNIKO ΛAO, πελάτη του. Αυτό το Kέντρο σήμερα TPOMOκρατεί, παραπληροφορεί, εκβιάζει. Στήνει κόμματα. Διαλύει κόμματα. Διασπά κόμματα. Η διαφάνεια, ο έλεγχος, η δημοκρατία, είναι το δικό μας φάρμακο για την αρρώστια που λέγεται διαπλοκή», είπε ακόμη.

    Οσον αφορά στις προειδοποιήσεις Στουρνάρα, ο κ. Τσίπρας σχολίασε: «Μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένας κεντρικός τραπεζίτης που μιλά για ανεπανόρθωτες βλάβες». «Kάποιοι στην Ευρώπη επιτέλους άρχισαν να καταλαβαίνουν», συνέχισε, λέγοντας πως «ο Γιούνκερ έκανε διευκρινιστικές δηλώσεις για να μας πληροφορήσει πως όταν μιλάει για ακραίους δεν εννοεί τον ΣΥΡΙΖΑ». (Σημ: O Γιούνκερ, EINAI BPΩMIKOΣ KAI ΣAΠIOΣ)
    Ο EΠIκεφαλής της Aξιωματικής ANTIπολίτευσης, AKOMH, Eπιτέθηκε και στον κ. Σαμαρά, Yποστηρίζοντας πως «μόνο στην Ελλάδα Yπάρχει ένας πρωθυπουργός του καφενείου που μιλά για φυγή καταθέσεων».

    «Σήμερα δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα. Υπάρχουν τα προαπαιτούμενα και τα email/laeptop προς την Τρόικα. Δεν υπάρχει παραμύθι όπως η επαναδιαπραγμάτευση», τόνισε, προσθέτοντας πως «στην Αλεξανδρούπολη, κηρύσσουμε σήμερα ENA απλό KANONA: OI Aνθρωποι πάνω από τα κέρδη, τα τοκοχρεολύσια, τα spreads και τις αγορές».
    ΔIOTI O ANΘPΩΠOΣ EINAI ANΘPΩΠOΣ KAI H ZΩH EINAI MIA ΣTAΘEPA AΞIA KAI EXEI MIA "ΣTAΘEPA" TON ΘANATO !!

    Σημ.: THΣ AΛΛAΓEΣ ΣTO ANΩ KEIMENO THΣ EKANE O AYPIANOΣ YΠ.EΞ. TOY TOΠOY MAΣ THΣ XΩPAΣ MAΣ THΣ ΠATPIΔAΣ MAΣ !!! KAI BIBA MAΣ !!!!

    .....

    1. ΥΓ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΧΟΡΕΥΤΑΡΑΔΕΣ ή Ο ΧΟΡΕΥΤΑΡΑΣ !
    2. ΥΓ. Ξέρεται ποιός είναι ο Jean-Claude Juncker ;; ΕΜΕΙΣ σας το είπαμε !
    3. ΥΓ. "ΔIOTI O ANΘPΩΠOΣ EINAI ANΘPΩΠOΣ KAI H ZΩH EINAI MIA ΣTAΘEPA AΞIA KAI EXEI MIA "ΣTAΘEPA" TON ΘANATO !!" ... Αυτό ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ! Ως ΠΡΟΣΘΕΣΗ στα λεγώμενα του Αλέξη !!!
    4. ΥΓ. ΔΕΝ είμαστε προφήτες ούτε μέντιούμ ! ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ! ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ! ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΨΥΧΗ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ Η πραγματική ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ! ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΑΔΑ !!!
    5. ΥΓ. Το ΠΡΩΤΟ ΛΑΘΟΣ και ΑΡΧΙΚΟ ΛΑΘΟΣ που έκανε ο Αλέξης ΕΙΝΑΙ που ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΥΠ.ΕΞ. ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ! ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΝΑΜΕ Πρωθυπουργό ! Ναί Αλέξη !
    6. ΥΓ. Ευχαριστούμαι ΘΕΡΜΑ το ΙΔΡΥΜΑ του ΩΝΑΣΗ που έδωσε χρήματα για την ΦυσικοΜαθηματική Ολυμπιάδα ! Επίσης ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ως ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ τον "ΔΕΞΙΟ" Νίκο Χατζηνικολάου που έκανε καμπάνια για χρηματοδότηση της αποστολής των ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ! Ευχαριστώ Νίκο, Ευχαριστώ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ Ωνάση ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ του γίου σου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ! Αλέξη ΕΧΑΣΕΣ δίοτι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ (ΕΙΜΑΙ) ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΜΑ: Εντός Εκτός και Επί τα ... ΑΥΤΑ ! (ή αλλιώτικα και πασαλιμανιώτικα: Τα ήθελε η Κούτρα σου - όχι ο κ. Κούτρας σου !)

    Ο Υπουργός Φάντασμα (FANTOMAS). Ο Ελληνικός Λαός τον βλέπει μόνο σε τηλεοπτικά "παράθυρα/κάγκελα" να αναλύει και να αναγάγει την θεωρητικοανούσια στην πολιτική τους ΠΡΑΞΗ, θεωρία του για "την σημαντικότητα της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας και πώς αυτή θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές" ή όπου υπάρχει χαρά και πανηγύρι και τραλαλά ! Ακυρώνουν έτσι την Γεωπολιτική ΤοποΚατάσταση της Χώρας !

    Ο Υπουργός Εξωτερικών έχει βάλει τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείο Εξωτερικών, τον ... κ. Κούτρα, να κάνει απλά λακωνικές δηλώσεις για ζητήματα που προκαλούν την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ της Ελλάδας συγχρονισμένα και μεθοδευμένα με ύποπτους δυτικούς ενορχηστρωτές, και κυρίως ... Υπερατλαντικούς Φονιάδες/Δολοφόνους (Φι.Δι). !

    Άγνωστο και μυστικό σε ποιο γλέντι εκτός συνόρων θα εμφανιστεί, θα κάνει ξανά ντού ο Υπουργός Εξωτερικών αλλά ελπίζουμε όταν πάρει σοβαρά την θέση που έλαβε τιμητικά (;;) από τον Ελληνικό Λαό, να υπάρχουν τα σύνορα της χώρας μας, δηλ. της Ελλάδος, τουλάχιστον εκεί που τα βρήκε όταν παρέλαβε τον θώκο (θρόνο) του.

    Υ.Γ. Η Εξωτερική Πολιτική και Διπλωματία μας, ΠΡΕΠΕΙ να ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ, με καθαρό, πεντακάθαρο και αγέρωχο ΛΟΓΟ ! Τα περί "μυστικής διπλωματίας, πολιτικής" (μόνο οι υποταγμένοι και φοβισμένοι λειτουργούν έτσι), είναι από την φύση τους ύποπτα και βρώμικα, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε Εθνική καταστροφή, αυτό είναι ένας Φυσικός Κανόνας και Νόμος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΟΘΕΣΗ: Παναρίτη και όχι μόνο

    Μπρρρρ. ! Ρε κυβέρνηση ! Είστε ανιστόρητοι ; είστε αδιάβαστοι ; Μάλλον ΝΑΙ ! Εσείς που δηλώνετε "Για Πρώτη Φορά Αριστερά" κάνετε τα ΙΔΙΑ λάθη, κάνετε το ΙΔΙΟ λάθος όπως και η Σοσιαλδημοκρατία (SPD) στην Γερμανία πριν το 1933 ! Τί "είδους" Ελληνικής Αριστεράς είστε ;;

    Το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ δεν το φτιάχνεις με Παλιά και Σάπια και Βρώμικα Υλικά ! Το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ δεν Ερχετε από το Παλιό και Σάπιο και Ανήθικο !

    Οι επιλογές των Ανθρώπων, των Προσώπων δείχνουν τον καθαρό και εθνικό δρόμο για τον συμφέρον του Ελληνικού Λαού ! Και οι Επιλογές ΣΑΣ είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ - Ετσι και τόσο απλά είναι !!

    ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ, ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βούτσης: Συμφωνία εντός της εβδομάδας, αλλά επώδυνη για όλους μας !

    Για την Έλενα Παναρίτη είπε ότι ήταν επιλογή του Γιάννη Βαρουφάκη και της Κυβέρνησης και σημείωσε με νόημα ότι "καλό είναι να αλλάζουν όλοι θέσεις και να αξιοποιούνται αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι όλη στην προμετωπίδα - μπορεί να είναι δίπλα και να στηρίζουν"

    Για το θέμα της κομματικής πειθαρχίας, είπε ότι «"η Αριστερά ξέρει να αυτοπειθαρχείται όταν έχει μπροστά της όλο το κάδρο. Ο καθένας θα πάρει τις αποφάσεις του έχοντας απέναντί του το λαό που μας ψήφισε. Αν είναι κάτι να ξινίζει θα ξινίζει σε όλους μας"..

    Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι "μέσα στην εβδομάδα θα πρέπει να έχουμε λύση και συμφωνία", η οποία, όπως ανέφερε, θα είναι είναι "έντιμη, καθαρή, διαυγής αλλά και αρκετά επώδυνη". Παράλληλα, τόνισε ότι "αν η κυβέρνηση χάσει την δεδηλωμένη κατά την ψηφοφορία θα κάνουμε ότι προβλέπει το Σύνταγμα, δηλαδή εκλογές" και τόνισε ότι δεν μπορούμε να πούμε στον λαό ότι θα προχωρήσουμε με άλλα δεκανίκια.

    Τί λες Ρε ;; Τί είναι ΑΥΤΑ που λες ;; ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΟΧΙ ΣΚΑΤΑ !!!! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΚΕΔΕΣ κ. ΛΕΚΕΔΕΣ !!!!! Διαβίβασε το και ... παρακάτω !!! Ταφοπλακατζίδες, εεε Ταφοπλακατζίδες !!!

    ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ 25-01-2015 μ.Χ. ! Τί απειλές και τρομοκρατία και Εσείς ;;

    Δεν ξέρουμε πόσα λάθη κάνατε αλλά και ΟΥΤΕ μας ενδιαφέρει, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΥΚΝΙΟ ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΑΤΕ ... ΑΡΙΣΤΕΡΑ !!! Δηλ. ΝΑ Χρεώσετε την ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ !!! Ερώτηση: Είσαστε η άλλη όψη του ΣΑΠΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗΣ, ΤΗΣ ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ;;;; Πέστω ΞΕΚΑΘΑΡΑ !!!!!

    ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΡΕ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΜΙΛΙΑ ΔΑΝΕΙΩΝ-ΟΜΑΔΑ INC


    Έχετε επιδοθεί από πού να πάρετε δάνεια

    Ένα δάνειο για την αποπληρωμή του χρέους σας εύκολα;
    Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
    Ένα δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
    Ένα δάνειο για να αγοράσει ένα διαμέρισμα;
    Ένα δάνειο για να αγοράσει αυτό το αυτοκίνητο όνειρο;

    Μην κοιτάτε ξανά, η LENDING TREE INC προσφέρει δάνεια
    Δεν υπάρχουν κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS
    Σε πολύ χαμηλό ποσοστό συμμετοχής 3%
    Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο δανεισμού και παροχής
    οικονομική βοήθεια σε πελάτες παγκοσμίως.

    Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το πρότυπο αριστείας μας
    Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
    Δίνουμε ένα δάνειο σε όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια από 1 έως
    20 χρόνια

    Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης

    . πραγματική χρηματοδότηση
    . επενδυτής ακινήτων,
    . δάνεια κατασκευής,
    . δάνεια εκκίνησης επιχειρήσεων,
    . στεγαστικά δάνεια
    . Καταναλωτικα δανεια,
    . Δάνεια FHA,
    . προσωπικά δάνεια,
    . δάνεια αυτοκινήτων και
    κ.λπ. Εάν χρειάζεστε ένα δάνειο ή οικονομική βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας

    email: lendingtreegroupinc@gmail.com

    email: lending-tree@outlook.com

    whatsapp: +1 213 419 2419

    Με ζεστή σκέψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Online casinos are packed with all the games you’ll find in any land casino. 스포츠토토

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. This post provides clear idea in favor of the new people of blogging, that really
    how to do blogging and site-building. 카지노

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Borgata Hotel Casino & Spa - Mapyro
    The Borgata Hotel Casino & Spa is a hotel on the waterfront located on the waterfront in Atlantic City. The casino is adjacent 사천 출장샵 to Hard Rock International  서산 출장샵 Rating: 8.1/10 · ‎1,074 reviews · 전라북도 출장안마 ‎Price range: $$ (Based on 순천 출장마사지 Average Nightly Rates for a Standard Room from our Partners)What are some of the 군산 출장마사지 property amenities at Borgata Hotel Casino & Spa?Which room amenities are available at Borgata Hotel Casino & Spa?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. Awesome post.Thanks for sharing.This is so nice.
    검증카지노

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Congratulations on your article, it was very helpful and successful. e99e837ac3d94a0afcbf5d7d9ecb5895
    website kurma
    numara onay
    website kurma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Thank you for your explanation, very good content. a461b0279fe6bce7cc5b58b90c93856f
    define dedektörü

    ΑπάντησηΔιαγραφή