Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Όχι στη Νέα Κατοχή


Από την Κίνηση Πολιτών Άρδην

Εβδομήντα ένα χρόνια μετά το παλλαϊκό όχι στον ιταλικό φασισμό, η απροκάλυπτη υποδούλωση της χώρας στηνγερμανοκίνητη τρόικα μας καλεί σε νέους αγώνες για τη λευτεριά.

Τότε, στις 28 Οκτωβρίου του 1940, ο ελληνικός λαός βγήκε στους δρόμους να πανηγυρίσει την επίσημη κήρυξη του πολέμου ως την πρώτη πράξη της ελληνικής αντίστασης στο σκοτάδι του φασισμού - ναζισμού που έμελλε να καλύψει την Ευρώπη. Ακολούθησε ο αγώνας ενάντια στην εισβολή των Γερμανών και η μάχη της Κρήτης, η αντίσταση στη γερμανική κατοχή.


Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια νέα απόπειρα των Γερμανών για την οικοδόμηση μιας ευρωπαϊκής ηγεμονίας – αυτή τη φορά με πολιτικο-οικονομικά μέσα, ενώ η καταχρεωμένη Ελλάδα είναι το πρώτο πειραματόζωο αυτού του εγχειρήματος. Γιατί μέσα από τα λαοκτόνα μέτρα και τον στραγγαλισμό της μεσαίας και των φτωχότερων τάξεων τα γερμανικά αρπακτικά προσδοκούν να αποσπάσουν τον εθνικό και δημόσιο πλούτο και τους πόρους της χώρας.


Ακόμα και τον ήλιο ή τον αέρα επιβουλεύονται, μέσα από τις εκτεταμένες, ληστρικές «πράσινες» επενδύσεις που ετοιμάζουν. Και το πράττουν με την παραδοσιακή γερμανική ωμότητα και τη βαθιά υποτίμηση που τρέφουν για τον άλλον, όπως μαρτυρούν οι εικόνες κατωτερότητας και οι υστερικές εκστρατείες που κατασκευάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ ή η σκληρότητα των επιβαλλόμενων μέτρων, τα οποία συγκροτούν ένα πραγματικό απαρτχάιντ:

Είναι από τη μία ο ελληνικός λαός, που καταδικάζεται επί δεκαετίες να πληρώνει δυσβάσταχτους φόρους και να εργάζεται ακατάπαυστα με μισθούς πείνας, και από την άλλη οι «επενδυτές» και ένα ολόκληρο στρώμα σύγχρονων συνεργατών, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και οι επιχειρηματίες, που λεηλατούν τη χώρα.

Αυτό είναι το μέλλον που μας προετοιμάζουν, το νέο Ράιχ που εγκαθιδρύεται. Εναντίον όλων αυτών καλούμαστε να παλέψουμε στον νέο αγώνα για τη λευτεριά. Ο ελληνικός λαός πρέπει να σταθεί στα πόδια του και να παλέψει για την άμεση ανατροπή της κυβέρνησης των γερμανοτσολιάδων και την εκδίωξη της τρόικας.

Η κάθαρση είναι ο μόνος δρόμος για να διασωθεί η χώρα και η αξιοπρέπειά μας. Οι προδότες υπαίτιοι της καταστροφής θα πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί, ενώ ο ελληνικός λαός θα πρέπει να απαιτήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις από τους Γερμανούς, ως ελάχιστη έμπρακτη συγνώμη για τη συστηματική λεηλασία την οποία υποβάλουν τη χώρα μας εδώ και δεκαετίες.

Παράλληλα μόνο ένα μέτωπο αντίστασης των φτωχών, μη-αποικιακών χωρών της ευρωπαϊκής ηπείρου μπορεί να ανακόψει τη νέα ηγεμονική επέλαση των Γερμανών. Και ως προς αυτό είναι και πάλι στο χέρι του ελληνικού λαού να εγκαινιάσει τον δρόμο της πανευρωπαϊκής αντίστασης.

Για πολλοστή φορά στην ιστορία μας καλούμαστε να απαντήσουμε θετικά στο δίλημμα «αντίσταση ή εξαφάνιση». Ας το κάνουμε με τον τρόπο των αγωνιστών του '21 και του 1940-44, με το φρόνημα και το πνεύμα του Ρήγα Φεραίου: «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή».

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου – Το παλλαϊκό Όχι σε φασισμό και ναζισμό

Αντίσταση στη Νέα Κατοχή

Κάτω οι γερμανοτσολιάδες Παπανδρέου - Βενιζέλος και η συμμορία τους

Ή εμείς ή αυτοί

Όλοι στους δρόμους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου