Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Υποβάθμιση ισπανικών περιοχών από τον οίκο Moody’s


Από την Καθημερινή

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's προέβη σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των περισσότερων ισπανικών περιοχών προειδοποιώντας πως μπορεί να προχωρήσει σε περαιτέρω δυσμενείς αξιολογήσεις.

Πιο συγκεκριμένα υποβάθμισε εννέα περιφέρειες, δύο βάσκικες επαρχίες και ακόμα πέντε οντότητες συνδεδεμένες με την κυβέρνηση, κατά ένα με δύο επίπεδα την καθεμία, με αρνητικές προοπτικές, γεγονός που υποδηλώνει πιθανή νέα μελλοντική υποβάθμιση. Μία περιοχή, η Καστίγια Λα Μάντσα, υποβαθμίστηκε κατά πέντε επίπεδα, φτάνοντας στο επίπεδο Baa2.

Ο οίκος αιτιολόγησε την απόφασή του αναφέροντας πως «οι μεγάλες χρηματοδοτικές ανάγκες, συνδυασμένες με περιορισμένη πρόσβαση σε μακροπρόθεσμες πηγές χρηματοδότησης, έχουν αναγκάσει τις περιφέρειες να καταστρέφουν τα ταμιακά τους αποθέματα, με εκτεταμένη χρήση βραχυπρόθεσμων πιστωτικών τίτλων, αυξάνοντας τις εμπορικές υποχρεώσεις χρέους τους».

Επιπλέον επικαλέστηκε «επίμονα ελλείμματα του προϋπολογισμού, εξαιτίας της δυσκολίας των περιφερειών να τιθασεύσουν σημαντικά τα λειτουργικά τους έξοδα».

* Με πληροφορίες από το AFP


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου