Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Μια παρέλαση που τίμησε την επέτειο του «Όχι»


Από το ArdinThess

Η Θεσσαλονίκη έζησε μια διαφορετική επέτειο του «Όχι». Τα ανδρείκελα της Μέρκελ περίμεναν ότι θα έχουν μια εθιμοτυπική γιορτή, διαλέγοντας μάλιστα για πρώτη φορά να στήσουν την εξέδρα τους μπροστά στη γερμανική πρεσβεία, ώστε τα αγήματα να αποδίδουν τιμές κάτω από τη γερμανική σημαία, για να τονίσουν την καταισχύνη των όπλων μιας πατρίδας που παραδίδουν αμαχητί στη νέα εποπτεία - κατοχή.


Ο λαός όμως είχε διαφορετική γνώμη, όπως διαφορετική γνώμη είχε και στις 25 Μάρτη του 1942, όταν μετέβαλε την επέτειο της απελευθέρωσης σε πράξη αντίστασης. Ήταν μια παρέλαση διαφορετική, τα τμήματα παρέλασαν και καταχειροκροτήθηκαν από τον λαό, που ήταν ο πραγματικός τιμώμενος έχοντας αναγκάσει τους εγκαθέτους της τρόικας σε ατιμωτική αποχώρηση.

Το «Όχι στη νέα κατοχή» ακούστηκε ηχηρό και έχει πολλούς αποδέκτες στο πολιτικό κατεστημένο, συμπολιτευόμενο και «αντιπολιτευόμενο», που έσπευσε σύσσωμο να καταδικάσει το αυθόρμητο ξέσπασμα του κόσμου, που πια δεν χωράει στην προκρούστια κλίνη των πολιτικών τους.

Προσπαθούν μαζί με τα γνωστά παπαγαλάκια των ειδησεογραφικών δελτίων, που χθες πανηγύριζαν για το νέο «κατόρθωμα» της προδοσίας, να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα που πήραν πανελλαδική διάσταση, μιλώντας για μειοψηφίες που θέλησαν να ματαιώσουν την παρέλαση, αποσιωπώντας ότι η παρέλαση έγινε με προτροπή των διαδηλωτών, με τεράστια συμμετοχή του λαού, πλην των στρατιωτικών αγημάτων, που, άγνωστο με ποιού διαταγή, αποσύρθηκαν και στερήθηκαν τις εκδηλώσεις συμπάθειας και το χειροκρότημα που δέχτηκαν τα τμήματα που επέλεξαν να παρελάσουν.

Ο λαός της Θεσσαλονίκης έστειλε με τον τρόπο του το μήνυμα της νέας αντίστασης τόσο στους επικυρίαρχους, που είδαν τη γερμανική σημαία τους να φλέγεται, όσο και στους επιγόνους του Τσολάκογλου, που προδίδοντας την πατρίδα και την ιστορία τους εισέπραξαν και θα εισπράττουν το τίμημα των πράξεων τους. Έτσι τιμάει ο ελληνικός λαός την επέτειο του «Όχι».

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου – Το παλλαϊκό ΟΧΙ σε φασισμό και ναζισμό

«Όχι» στη νέα κατοχή – Κάτω η κυβέρνηση των γερμανοτσολιάδων

Κίνηση Πολιτών Άρδην Εθνική απελευθέρωση – Κοινωνική χειραφέτηση – Οικολογία – Άμεση δημοκρατία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου