Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Κατ' ουσίαν δολοφονήθηκε...


Νεκρός ένας διαδηλωτής

Νέα επιχείρηση διάλυσης της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα από ΜΑΤ και παρακρατικούς - προβοκάτορες!

Δεκάδες τραυματίες, εκ των οποίων δύο σοβαρά!

Από την Iskra

Η τραγική είδηση του θανάτου ενός 53χρονου διαδηλωτή συγκλόνισε όλο τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα όσους συμμετείχαν στη σημερινή (20.10) μεγαλειώδη διαδήλωση της δεύτερης ημέρας της 48ωρης Γενικής Απεργίας.

Ο διαδηλωτής, που στην ουσία «δολοφονήθηκε», διακομίστηκε από το χώρο της συγκέντρωσης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό. Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε πως ο άτυχος 53χρονος δεν είχε σφυγμό. Δυστυχώς, οι προσπάθειες ανάνηψής του απέβησαν άκαρπες.


Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί ο άτυχος 53χρονος διαδηλωτής ήταν μέλος του ΠΑΜΕ, και αποτελεί, όπως όλα δείχνουν, το «έμμεσο» θύμα της σημερινής δολοφονικής επίθεσης των κουκουλοφόρων προβοκατόρων, υπό τα όμματα των ΜΑΤ, εναντίον του ΠΑΜΕ.


Ανάλογες προβοκατόρικες επιθέσεις, που σκοπό είχαν τη διάλυση της απεργιακής συγκέντρωσης, επαναλήφθηκαν και αργά το απόγευμα, εναντίον των ΜΑΤ, δίνοντας «πάτημα" στα δεύτερα να συνεργήσουν ανοικτά και να εκκενώσουν την πλατεία.

Στον Ευαγγελισμό μεταφέρθηκαν και περίπου 40 διαδηλωτές, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αποτελούσαν μέλη της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις τραυματίες, οι οποίοι βρίσκονται σε σχετικά σοβαρή κατάσταση.

Οι 40 τραυματίες, αποτελούν τον άμεσο απολογισμό των επιθέσεων εκατοντάδων κουκουλοφόρων προβοκατόρων εναντίον των μπλοκ του ΠΑΜΕ, στο Σύνταγμα στο πλαίσιο της πρώτης στην πράξη ενωτικής απεργιακής συγκέντρωσης στην Ελλάδα του Μνημονίου.

Η επίθεση ήταν βίαιη και ανεξέλεγκτη, με ρίψη μολότοφ, πετρών και ξύλων ενάντια τόσο στην περιφρούρηση του ΠΑΜΕ όσο και στους απολύτως απροστάτευτους ειρηνικούς εν γένει διαδηλωτές.


Το χρονικό της επίθεσης του «προβοκατόρικου» - «χουλιγκάνικου» συρφετού

Αργά το μεσημέρι, συγκροτημένη ομάδα «κουκουλοφόρων» - «προβοκατόρων», με την ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων, ξεκινώντας από την Καραγεώργη Σερβίας ανέβηκε προς την Λεωφ. Αμαλίας με ολοφάνερο στόχο να επιτεθεί στην περιφρούρηση του ΠΑΜΕ.

Ακολούθησαν συγκρούσεις σώμα με σώμα μεταξύ της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ και των κουκουλοφόρων. Οι δολοφονικές επιθέσεις από τους προβοκάτορες εντάθηκαν με νέα ρίψη μολότοφ αλλά και πετρών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και με εγκαύματα διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.

Το σκηνικό αυτό εκτυλίχθηκε για 30 - 40 λεπτά περίπου με τις δυνάμεις της Αστυνομίας να σφυρίζουν σχεδόν αδιάφορα, μέχρι που αποφάσισαν ότι οι προβοκάτορες επετέλεσαν επαρκώς το έργο τους και πήραν θέση οι δυνάμεις καταστολής για να ρίξουν αδιακρίτως χημικά.

Η καταρρέουσα κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, έντρομη από τις μεγαλειώδεις ενωτικές εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις, οι οποίες για δεύτερη συνεχή μέρα πλημμύρισαν δρόμους και πλατείες σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αθήνα, προχώρησε και σήμερα σε εφαρμογή του σχεδίου «καμένη γη» για την Πλατεία Συντάγματος, σε νέα όμως «παραλλαγή».

Εργαλεία - μέσα για την επίτευξη του σχεδίου: οι διάφοροι «παρακρατικοί» «προβοκατόρες» αλλά και οι δήθεν «αντιεξουσιαστές» «κουκουλοφόροι» - χούλιγκανς, οι οποίοι κινούνται καταστροφικά και ανεξέλεγκτα. Σε ρόλο κομπάρσου: οι δυνάμεις καταστολής.

Σύμφωνα με αδιασταύρωτες πληροφορίες της «Ελευθεροτυπίας», κατά τη διάρκεια των συμπλοκών διαδηλωτές του ΠΑΜΕ απομόνωσαν μερικά άτομα από το μπλοκ των «κουκουλοφόρων» και έλεγξαν τις ταυτότητές τους. Μεταξύ αυτών βρέθηκαν και δύο άτομα που κατείχαν υπηρεσιακές ταυτότητες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Γύρω στις 17.00 οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ αποχώρησαν συγκροτημένα από την πλατεία Συντάγματος.


Η Α. Παπαρήγα προσπάθησε, αρχικώς, να φορτώσει στον ΣΥΡΙΖΑ τις προβοκατόρικες επιθέσεις

Οι δηλώσεις της Α. Παπαρήγα (πριν την ανακοίνωση του θανάτου του συμπολίτη μας), με τις οποίες επιχείρησε με διάφορα προσχήματα να επιρρίψει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τους τραυματισμούς μελών ή φίλων του ΠΑΜΕ, όχι μόνο δεν είχαν καμία απολύτως βάση, αλλά και δείχνουν, μάλλον, έλλειψη ψυχραιμίας.

Γι' αυτό ίσως και η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ τις ανασκεύασε, αργότερα, ως προς το γράμμα, όχι όμως πλήρως και ως προς το πνεύμα τους.

Αυτό που χρειάζεται το εργατικό - λαϊκό κίνημα τούτες τις στιγμές δεν είναι διχαστικές τακτικές και αποπροσανατολιστικές αντιπαραθέσεις, αλλά μια μεγάλη ενότητα, τουλάχιστον, στη δράση απέναντι στον κοινό αδίστακτο αντίπαλο που είναι κυβέρνηση και τρόικα, μαζί με το αστικό συναινετικό κατεστημένο.

Ο κόσμος της Αριστεράς τούτες τις ώρες αισθάνεται όσο ποτέ ενωμένος και ενωμένος εκφράστηκε στο Σύνταγμα πέρα από τις όποιες διαφορές.

Αυτήν την ενότητα του κόσμου της Αριστεράς οφείλουμε όλοι να προωθήσουμε αυτές τις ώρες γιατί είναι το θεμέλιο για μεγάλες αριστερές συμπαρατάξεις ελπίδας και προοπτικής.

Η συνέχεια εδώ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου