Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ ψυχορραγεί, η Ελλάδα πεθαίνει


Από topontiki.gr

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Σαν σήμερα, πριν από δύο χρόνια, όταν το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε θριαμβευτικά τις εκλογές με 43,9% και 160 έδρες, προφανώς κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν πίστευε στα σοβαρά ότι... «λεφτά υπάρχουν». Αντιθέτως, όπως λέγαμε τότε, οι περισσότεροι ανέμεναν ότι θα υποβληθούμε σε θυσίες για να ισορροπήσει μια Ελλάδα που φαινόταν να παραπατά εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης. Το ΠΑΣΟΚ είχε λάβει από τον ελληνικό λαό μια ηχηρή εντολή. Η οποία, όμως, μια διετία μετά, μοιάζει με ράκος – όπως ολόκληρη η χώρα.

Επίσης τότε σημειώναμε στο «Π» ότι σχεδόν κανείς δεν θα είχε αντίρρηση να υποβληθεί σε θυσίες, αρκεί αυτές να συνοδεύονταν από δύο προϋποθέσεις: ότι δεν θα ήταν άδικες και ότι θα έδιναν προοπτική εξόδου από την κρίση.

Σήμερα όχι μόνο δεν τηρείται καμιά από τις δύο προϋποθέσεις, αλλά τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσο και ο επικεφαλής της Γ. Παπανδρέου έχουν προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου καταστροφή, η οποία υπάρχει ορατός πλέον κίνδυνος να γίνει μη αναστρέψιμη. Τουλάχιστον όχι χωρίς τεράστιες θυσίες.

Η Ελλάδα βρίσκεται έρμαιο στα χέρια των δανειστών της, δεσμευμένη με όρους πρωτοφανείς, σαν να επρόκειτο για εμπορική επιχείρηση (όπως ανερυθρίαστα την παρομοιάζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός της), παραιτημένη από σχεδόν κάθε κυριαρχικό δικαίωμα και, κυρίως, από κάθε ασυλία που δικαιούται ως χώρα.

Ακόμη χειρότερα, στο όνομα της «σωτηρίας από την πτώχευση», σήμερα βρίσκεται όχι μόνο ένα βήμα πριν από αυτήν, αλλά και υπό καθεστώς κατάσχεσης κάθε έννοιας δημόσιας – και όχι... «κρατικής»! – περιουσίας, διάλυσης κάθε ίχνους κράτους πρόνοιας, απαλλοτρίωσης κάθε εργασιακού δικαιώματος, μαζικής και σχεδόν καθολικής εκπτώχευσης των Ελλήνων.

Υποχείριο των διεθνών δανειστών, η κυβέρνηση αυτή κατάφερε, αφού η ίδια προκάλεσε («Τιτανικός» κ.λπ.) τη ραγδαία επιδείνωση της διεθνούς θέσης της Ελλάδας, να οδηγήσει δέκα εκατομμύρια ανθρώπους σιδηροδέσμιους στην γκιλοτίνα της απόλυτης φτώχειας, του πλήρους ξεπουλήματος και της ξένης εξάρτησης.

Το κόμμα που σημάδεψε τη μεταπολίτευση και εξέφρασε όσο κανένα άλλο την παρασιτική και καταστροφική «λογική» της σήμερα ψυχορραγεί αφού πρώτα έχει εμπλέξει τη χώρα σε μια παγίδα οικονομικού, κοινωνικού και εθνικού θανάτου.

● Στην καλύτερη εκδοχή, έπαιξε το μέλλον της χώρας σαν κοινός χαρτοπαίκτης και έχασε τα πάντα.

● Στη χειρότερη – και πιο εφιαλτική – οδήγησε, όπως όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν, σχεδιασμένα στη χρεοκοπία και τον διεθνή οικονομικό και πολιτικό έλεγχο – με τα αποτελέσματα που όλοι σήμερα βιώνουμε.

Με δεκάδες αυταπόδεικτα ψέματα, με απίστευτο κυνισμό, με συκοφαντίες, με ναζιστικής υφής προπαγάνδα περί «συλλογικής ευθύνης», με γελοίους θεατρινισμούς και κροκοδείλια δάκρυα, με τη δανειακή σύμβαση με την τρόικα ακόμη και σήμερα να παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, με καταστρατήγηση νόμων και συντάγματος, με πλήρη συνενοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πήρε έναν δρόμο που από την αρχή ήταν βέβαιο ότι οδηγεί στην καταστροφή. Όσοι από τότε προειδοποιούσαν, έμειναν με την πικρή γεύση της επιβεβαίωσης.


Εκτός ελέγχου το χρέος – τζάμπα οι θυσίες

Η κυβέρνηση έβαλε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό σε μια τρομερή περιπέτεια με αιτιολογία το χρέος της. Σήμερα η εικόνα που βγαίνει από το προσχέδιο προϋπολογισμού – αν δεχθούμε όλα τα στοιχεία της κυβέρνησης ως ακριβή – είναι πλήρως διαφωτιστική για το «έργο» των σωτήρων από το 2009 μέχρι σήμερα – λαμβάνοντας υπόψιν ότι το τελευταίο δίμηνο του 2009 κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ:

Παρέλαβαν ΑΕΠ (τον πλούτο που παράγει ετησίως η χώρα) στα 235,017 δισ. ευρώ, τον έχουν φτάσει στα 220,319 και αναμένεται το 2012 να πάει στα 215,310.

Παρέλαβαν χρέος κεντρικής διοίκησης στα 298,524 δισ. ευρώ (127,0% του ΑΕΠ), το έχουν φτάσει στα 373,220 δισ. (169,4%) και περιμένουν να πάει το 2012 στα 391,420 δισ. (181,8%).

Παρέλαβαν χρέος κεντρικής κυβέρνησης 323,338 δισ. ευρώ (137,6% του ΑΕΠ), το έφτασαν στα 383,400 δισ. (174,0%) και θεωρούν ότι το 2012 θα φτάσει τα 400,356 δισ. (185,9%).

Παρέλαβαν χρέος γενικής κυβέρνησης στα 298,706 δισ. ευρώ (127,1% του ΑΕΠ), το έφτασαν σε 356,520 δισ. (161,8%) και υπολογίζουν ότι το 2012 θα φτάσει σε 371,920 δισ. (172,7%).
Σημειωτέον ότι οι προβλέψεις στηρίζονται σε ύφεση 5,5% για το 2011 (ενώ το πρώτο εξάμηνο κινήθηκε ήδη στο 7,6%) και σε πρόβλεψη για... 2,5% το 2012!!!

Εν τω μεταξύ κανείς δεν τους πιστεύει πια. Ήδη, μετά την ανακοίνωση του προσχεδίου, ο επίτροπος όμως Ε.Ε. για όμως Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν «διέγνωσε» ότι η Ελλάδα αδυνατεί να επιτύχει τους στόχους της τόσο για το 2011 όσο και για το 2012. Άρα νέες θυσίες θα ζητηθούν, και μάλιστα πολύ πιο σύντομα απ’ όσο πιστεύουν οι περισσότεροι.

Και τι έγινε που τα συνεχώς μειούμενα εισοδήματα επιφέρουν κάθετη πτώση της αγοράς, σαρωτική ύφεση και έκρηξη της ανεργίας; Ο υπουργός Οικονομικών μετατρέπει σε κανονικό εφιάλτη τη φοροεισπρακτική μανία της κυβέρνησής του σαρώνοντας αποκλειστικά και οδηγώντας στην εξαθλίωση όλους τους νόμιμους και συνεπείς φορολογούμενους. Με το τραγικό αποτέλεσμα που περιγράψαμε λίγο πιο πάνω. Και με όλους τους δείκτες της οικονομίας να χτυπάνε τρομακτικά αρνητικά ρεκόρ.

Όμως οι αντοχές εξαντλούνται και το σημερινό «Ντούο Φαλιμέντο» (Παπανδρέου και Βενιζέλος) το ξέρει. Όπως ξέρει ότι οδηγεί τη χώρα στην πτώχευση. Όπως ξέρει ότι κανείς πια δεν τους εμπιστεύεται. Κι όμως συνεχίζουν, αφού η μεγάλη μπίζνα δεν έχει τελειώσει.


Ένα απίδι, ένα μύδι και το σχέδιο... Αρχιμήδη

Η μεγάλη μπίζνα δεν είναι άλλη από την πλήρη παράδοση του συνόλου του δημόσιου πλούτου. Όχι μόνο των κρατικών επιχειρήσεων, αλλά κάθε είδους δημόσιας περιουσίας, υποδομής και δραστηριότητας με πιθανότητες καλών εσόδων στο μέλλον.

Ήδη οι κυβερνητικοί, οι οποίοι έσκιζαν τα ρούχα τους ότι δεν πρόκειται να δώσουν εθνική περιουσία ως εγγυήσεις έναντι νέων δανείων, ετοιμάζονται, με βάση το σχέδιο του Ρόλαντ Μπέργκερ, το περίφημο «Εύρηκα», να προσφέρουν το σύνολο των πλουτοπαραγωγικών πόρων ως εγγύηση.

Στόχος, υποτίθεται, οι ξένοι διαχειριστές, ως μόνοι υπεύθυνοι πλέον για το ξεπούλημα, να μοιράσουν ανενόχλητοι τη λεία. Και με την απίστευτη ρήτρα, αν δεν μαζευτεί το ποσό των 125 δισ. που έχει προϋπολογιστεί, να πληρώσει η Ελλάδα τη διαφορά.

Ο Βενιζέλος απειλεί ότι τυχόν απειθαρχία θα μετατρέψει τη χώρα μας σε... Αργεντινή (η οποία, παρεμπιπτόντως, συμμετέχει πλέον στις συνεδριάσεις των 20 πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου, των G 20 – αφού, ύστερα από τη δραματική κατάρρευση υπό καθεστώς ΔΝΤ, διαολόστειλε τοκογλύφους και Ταμείο και προτίμησε να επιβιώσει και να παλέψει για να αναστηλώσει την κατεστραμμένη οικονομία της).

Ωστόσο ο ίδιος και ο πρωθυπουργός του μας μετατρέπουν σε Ανατολική Γερμανία, η οποία ακόμη και τώρα μετράει πάνω από 11 εκατομμύρια ανέργους ύστερα από το σχέδιο (διάλυσης και ξεπουλήματος) με το μοντέλο της εταιρείας Τρόιχαντ, του οποίου αντιγραφή είναι το σημερινό σχέδιο Μπέργκερ – το «Εύρηκα» μάλλον δικαίως παραπέμπει στον (και) εφευρέτη Αρχιμήδη, αφού, με τις λαθροχειρίες ως προς τα σημερινά στοιχεία και τις παραμυθένιες προβλέψεις του, μπορεί πράγματι να χαρακτηριστεί «εφεύρεση».


Προλαβαίνουμε;

Μπορούν όμως όλα αυτά τα πολιτικά και οικονομικά εγκλήματα να «σώσουν» την Ελλάδα από την πτώχευση; Δυστυχώς για όλους μας, κανείς πια δεν το πιστεύει σε ολόκληρο τον κόσμο. Αντιθέτως, με προεξοφλημένη την κατάληξη, όλοι οι «έξω» προσπαθούν να επιλέξουν τον κατάλληλο χρόνο και να απαλείψουν, στον βαθμό του δυνατού, τις συνέπειες για τους ίδιους.

Το μόνο για το οποίο βιάζονται είναι η κυβέρνηση Παπανδρέου να τους παραδώσει, με όλους τους τύπους και όλες τις διασφαλίσεις, το δικαίωμα να νέμονται τη χώρα, τον πλούτο και τους ανθρώπους της ακόμη και μετά την καταστροφή. Για πολλές δεκαετίες.

Η διαφαινόμενη ατιμωτική κατάληξη του ΠΑΣΟΚ ελάχιστους φαίνεται πλέον να ενδιαφέρει. Ούτε καν πολλούς από τους σημερινούς βουλευτές του, οι οποίοι παρακαλούν για εκλογές για σωθούν οι ίδιοι. Άλλωστε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα απειλείται να συμπαρασυρθεί αν το «έργο» Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου ολοκληρωθεί.

Το ερώτημα είναι μόνο αν ο ελληνικός λαός μπορεί να σηκώσει ανάστημα και να βάλει τέλος στην τραγωδία. Όμως ο καιρός για να δοθεί η απάντηση δεν είναι πια πολύς. Η κλεψύδρα αδειάζει όλο και πιο γρήγορα...


4 σχόλια:

  1. «Στην αρχή ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους.
    Δεν ήμουν Εβραίος και δεν φώναξα.
    Μετά ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές.
    Δεν ήμουν κομμουνιστής και δεν φώναξα.
    Επειτα ήρθε η ώρα των σοσιαλδημοκρατών.
    Δεν ανήκα σ' αυτό το κόμμα και δεν έβρισκα λόγο να διαμαρτυρηθώ.
    Ακολούθησαν οι ομοφυλόφιλοι.
    Ούτε κι αυτό σκέφτηκα ότι με αφορούσε.
    Στο τέλος ήρθε η σειρά των Τσιγγάνων.
    Ούτε και τότε βρήκα λόγια για να εκφράσω την αντίθεσή μου.
    Ο επόμενος στη σειρά ήμουν εγώ.
    Αλλά δεν υπήρχε κανείς για να φωνάξει»...
    *
    Η άρχουσα τάξη, το κεφάλαιο, το καθεστώς των μονοπωλίων, έχει τις μεθόδους του.
    Μέθοδες που στον πυρήνα τους είναι κοινές.
    Είτε εφαρμόζονται σε συνθήκες εκτροπής, όπως η περίοδος την οποία περιέγραψε με τα παραπάνω λόγια ο Μάρτιν Νιμέλερ, είτε στις σημερινές συνθήκες της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίλεος ρε μεγάλε! Έ! Όχι και πεθαίνει η Ελλάδα επειδή το ΠΑΣΟΚ (και νυν ΜΠΑΤΣΟΚ) ψυχορραγεί...
    Αντίθετα η μοναδική περίπτωση να σωθεί η Ελλάδα (αν υπάρχει Ελλάδα και δεν την έχουν τελειώσει η μαφία των τοκογλύφων και των προθύμων εθνοσωτήρων)
    είναι μόνο αυτή : Το σύστημα ΠΑΣΟΚ, ΜΠΑΤΣΟΚ, και οι συνοδοιπόροι του (ΝΔ, ΛΑΟΣ, κλπ) να θαφτούν δια παντός και τα κουφάρια των δοσίλογων εκφραστών τους να σαπίζουν στη κρεμάλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα φίλε Ανεμογκάστρι σε διαβάζω συχνά πυκνά μου αρέσουν οι απόψεις που εκφράζεις, για μένα το ζήτημα του ΔΝΤ και του μνημονίου θα γίνονταν έτσι και αλλιώς είτε με Καραμανλής, είτε με ΓΑΠ.
    ΤΟ ΠΑ.ΣΟΚ νίκησε με 10 μονάδες αλλά με 30% του λαού να απέχει(κακώς κατα την γνώμη μου), η νίκη αυτή ήταν ο τάφος του λαού μας γιατί πολύ απλά αν έβγαινε μια κυβέρνηση με λιγότερο ποσοστό η τουλάχιστον δεν ήταν αυτοδύναμη ο ίδιος ο λαός θα μπορούσε να ελέγξει την κυβέρνηση του.
    Αυτή την στιγμή με την αβάντα της 4 οκτωμβρίου του 2009 το ΜΠΑ.ΤΣΟΚ κάνει τα πάντα και χαίρει την εκτίμηση της Ευρωπαικης Ένωσης, ο λαός μπορεί μόνο με μαζική στάση πληρωμών όπως λέει ο Τσίπρας και η Αλέκα Παπαρήγα είναι ίσως η μόνη προοπτική για να διώξουμε το ΔΝΤ
    Φίλος απο Εξωτερικό που είχε μπεί το ΔΝΤ(σε χώρα του πρωήν ανατολικού μπλόκ) μου είπε ότι 3.000.000 άνθρωποι έφυγαν μετανάστες και σταμάτησε ο δημόσιος τομέας...
    Μας βλέπω κακά τα ψέμματα αν δεν αντισταθούμε σε κακή κατάσταση
    Μόνο με ανυπακοή όπως έγινε σε Αργεντινή και Βενεζουέλα τότε θα σωθούμε
    Το ερώτημα λοιπόν είναι ένα σε ποια πλεύρα είμαστε?
    http://youtu.be/5iAIM02kv0g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό κατάλαβες μεγάλε; Ότι η ελληνική κοινωνία καταστρέφεται επειδή τα φτύνει το ΠΑΣΟΚ; Καλά κρασιά τον Αύγουστο, που 'ναι παχιές οι μύγες. Μάθε λίγο να διαβάζεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή