Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Απειλή κατάσχεσης για 4,16 ευρώ!


Από τον Βολιώτη

Εμβρόντητος έμεινε ένας από τους πιο γνωστούς Βολιώτες (έμπορος προϊόντων περιπτέρου), όταν στις αρχές Φεβρουαρίου έλαβε συστημένη επιστολή από το ΙΚΑ με την οποία καλούνταν να πληρώσει το «αστρονομικό» ποσό των 4,16 ευρώ!


«Σας πληροφορούμε ότι στην υπηρεσία μας έχει βεβαιωθεί σε βάρος σας το παρακάτω ποσό από ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ. Παρακαλούμε να προσέλθετε για ρύθμιση ή εξόφληση της οφειλής σας εντός δεκαπέντε ημερών από την παραλαβή της παρούσας.

Σε αντίθετη περίπτωση και μετά το πέρας της ανωτέρω προθεσμίας θα υποχρεωθούμε να λάβουμε τα προβλεπόμενα από Ν. 356/74 (ΚΕΔΕ) αναγκαστικά μέτρα (κατάσχεση, πλειστηριασμό, κατάσχεση εις χείρας τρίτων κ.λπ.) προκειμένου να εισπραχθεί η απαίτηση του Ιδρύματος» έγραφε η επιστολή που παρέλαβε ο Βολιώτης έμπορος Ν.Τ., που δεν πίστευε στα μάτια του.

Αμέσως έσπευσε με την ατομική ειδοποίηση στο χέρι στην αρμόδια Υπηρεσία του ΙΚΑ προκειμένου να ενημερωθεί για το «πρόστιμο», όπου τελικά διαπίστωσε ότι το χρέος του προς το Ίδρυμα οφειλόταν σε ένα τυπικό λογιστικό λάθος το 2004. Στην πληρωμή του επιδόματος αδείας στην υπάλληλο που είχε στην επιχείρησή του είχε δηλωθεί ποσό στο ΙΚΑ μικρότερο κατά 2 ευρώ.

Σημειώνεται πάντως ότι μόνο για την αποστολή της ατομικής ειδοποίησης της συστημένης επιστολής το ΙΚΑ χρεώθηκε ταχυδρομικά τέλη 2,50 ευρώ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου