Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Όψεις και προσεγγίσεις του μεταναστευτικού



Από το Ξύλα Πέτρες

Θέλοντας να συμβάλλουμε στο δημόσιο προβληματισμό για το μεταναστευτικό πρόβλημα, προσπαθήσαμε να δούμε πως αντιλαμβάνονται το θέμα διάφορες ομάδες του πληθυσμού...


1. ΠΑΣΟΚ

Πρόβλημα: Οι ψηφοφόροι μας γερνάνε και δεν βρίσκουμε καινούριους...



Λύση: Τους βρήκαμε! Και δούλοι, και ψηφοφόροι!


2. Νέα Δημοκρατία

Πρόβλημα: Αμάν! Αυτοί μαζεύουν ψηφοφόρους!


Λύση: Καλά ήταν στα χωράφια, αλλά όχι και να ψηφίζουν!


3. Χρυσή Αυγή

Πρόβλημα: Μοναξιά, φόβος, σύμπλεγμα κατωτερότητας, ναρκισσισμός


Λύση: Γκρουπ θέραπυ με ξυλοδαρμούς, τραμπουκισμούς και ικανοποίηση εφηβικών απωθημένων



4. Αριστερά

Πρόβλημα: Σύμφωνα με το manual δεν έχουμε επαναστατικό υποκείμενο (τα τελευταία 150 χρόνια)...



Λύση: Το βρήκαμε! (Στη φωτό συνοικία του κέντρου της Αθήνας μετά την ανάπλασή της από την αριστερή πρωτοβουλία «Πεινάστε ζώα, μπας και βάλετε μυαλό και έρθετε στο κόμμα»)




5. Συμμαχία Εξαρχείων - Εκάλης

Πρόβλημα: Ο ελληνικός λαός αποτελείται από ζώα. (Στη φωτό νεαρά κοπέλα εκ Πακιστολάνδης προσεγγίζει ιθαγενή Έλληνα μαγαζάτορα, κάπου στη Κυψέλη)




Λύση: Ο ελληνικός λαός αποτελείται από ζώα. (Στη φωτό αφίσα που μας πληροφορεί πως για τα χαμηλά μεροκάματα φταίνε οι εργαζόμενοι που δεν έχουν ταξική συνείδηση. Ενώ αν κοπροσκυλιάζανε μέχρι τα 30 στη Βαρκελώνη και το Βερολίνο, θα αποκτούσανε)




6. Καλλιτέχνες

Πρόβλημα: Γύρισα στην Ελλάδα και δεν αντέχω! Όλοι οι μπουρτζόβλαχοι μαζεμένοι! Κλαρίνα, νταούλια, μουστάκες, κομπολόγια! Τρε μπανάλ!





Λύση: Να γίνουμε Ευρώπη! Να γίνουμε Νιου Γιορκ βρε παιδί μου! Λόντον! Μπερλίν! Με λογιών λογιών χρώματα και εστιατόρια, για να μην πλήττουμε!






7. Ανεπτυγμένες χώρες

Πρόβλημα: Έπεσε ο Ντάου Τζώνης!





Λύση: Παγκοσμιοποίηση, πολυπολιτισμός, ανοικτά σύνορα, αποικιακή εκμετάλλευση χωρών περιφέρειας, ελεύθερη μετακίνηση εργατικού δυναμικού, εξαθλίωση λαϊκών στρωμάτων, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, διάλυση συνοχής των κοινωνιών, και κείνος ο απείθαρχος τσομπάνος στο Σουδάν να μας γίνει και λίγο χρήσιμος τέλος πάντων! Να κάνει και καμιά δουλειά! Να εκσυγχρονιστεί επιτέλους!




8. Υπανάπτυκτες χώρες

Πρόβλημα: Μας στερούν την πατρίδα μας, τον πλούτο μας, τα παιδιά μας, την ανεξαρτησία μας, την κουλτούρα μας, την αξιοπρέπειά μας.





Λύση: YA BASTA!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου