Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Γερμανία: Μεγαλύτερο εμπορικό πλεόνασμα από το 1974 στην πλάτη της Ελλάδας


Από το XrimaNews

Το μεγαλύτερο εμπορικό πλεόνασμα από το 1974 κατέγραψε η Γερμανία το 2010 καθώς το ευρώ μειώθηκε έντονα έναντι του δολαρίου ενώ σημείωσε πτώση και έναντι των περισσότερων ανταγωνιστικών νομισμάτων του. Σε άρθρο προ ενός έτους περίπου με τίτλο «Η Ευρώπη ζεσταίνεται όσο η Ελλάδα φλέγεται» ο βραβευμένος χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής είχε προβλέψει την ανάκαμψη της Γερμανίας στην πλάτη της ελληνικής κρίσης.

Οι γερμανικές εξαγωγές έφτασαν τα 952 δισ. ευρώ ενώ οι εισαγωγές τα 798 δισ. ευρώ. Η αύξηση των εξαγωγών έναντι του 2009 ήταν της τάξης του 18,5% και η αύξηση των εισαγωγών της τάξης του 20% καθώς οι Γερμανοί έγιναν και περισσότερο καταναλωτές το 2010 απολαμβάνοντας την οικονομική ανάπτυξη. «Η ανάκαμψη στηρίζεται πλέον σε δυο πόδια» σχολίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Μπρούντερλε: «Στο εξωτερικό εμπόριο και στην εγχώρια ζήτηση. Ένας καλός οιωνός για μια εξισορροπημένη οικονομική ανάπτυξη την τρέχουσα χρονιά».

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα καλείται να πουλήσει κρατική περιουσία προκειμένου να βγει από τη χειρότερη κρίση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου