Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ιδιωτικοποιήσεις μηδενικού οφέλους


Τι θα αλλάξει αν πουληθεί όλη η συμμετοχή του δημοσίου σε εισηγμένες;

Από το XrimaNews

Μερικές προτάσεις της Τρόικας είναι προφανείς, μερικές δραματικές, μερικές περίεργες και μερικές... ύποπτες. Μία από αυτές που ανήκουν στην τελευταία κατηγορία είναι η πώληση της συμμετοχής του κράτους σε εισηγμένες στο Χ.Α. εταιρίες για την εξοικονόμηση κεφαλαίων με στόχο τη μείωση του χρέους.

Σύμφωνα με το ρολόι κρατικού χρέους του XrimaNews.gr, τον Φεβρουάριο του 2011 το χρέος πλησιάζει στα 346 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία της Solidus Χρηματιστηριακής και ανάλυση φοιτητή της GSTA το σύνολο των χρημάτων που μπορεί να εισπράξει το δημόσιο αν πουλήσει όλη τη συμμετοχή του σε εισηγμένες στο ΧΑ εταιρίες στις τρέχουσες τιμές ανέρχεται στα 6,52 δισ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι, αν πουληθεί η συμμετοχή του δημοσίου αύριο, το χρέος θα παραμείνει κοντά στα 340 δισ. ευρώ και ουσιαστικά δεν θα έχει αλλάξει τίποτε απολύτως σε σχέση με το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας. Ακόμη και αν πουληθεί περιουσία 50 δισ., όμως, τον Φεβρουάριο του 2015, το χρέος θα δείχνει και πάλι 345 δισ. ευρώ...


1 σχόλιο:

  1. Τίποτα.
    Δεν κόπτονται για τη σωτηρία της χώρας, απλά, προορίζουν τους Έλληνες να εργάζονται με ημερομίσθια Ινδίας και την Ελλάδα, να γίνει αποικία, της εποχής του Μαχάτμα Γκάντι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή