Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Έρευνα ή γαργάρα;


Από topontiki.gr

Τι το ήθελε πάλι το Spiegel και μας άναψε φωτιές; Μας έβαλαν πάλι οι Γερμαναράδες να ψαχνόμαστε για την υπόθεση της κατασκευής και προμήθειας υποβρυχίων, επειδή υπολογίζεται ότι διακινήθηκαν μίζες πάνω από 80 εκατ. ευρώ – αν και το περιοδικό έκανε αναφορά σε 55 εκατ. Δηλαδή κοντά άλλη μια Siemens!

Υποτίθεται ότι η υπόθεση προχωράει, αλλά πώς; Καθώς τα υποβρύχια διασυνδέονται με την τύχη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, το ΣΔΟΕ είχε κάνει έρευνα και είχε βγάλει ένα πολύ ενδιαφέρον πόρισμα πέρυσι τον Μάιο. Υποτίθεται ακόμη ότι υπάρχει και προκαταρκτική εξέταση. Τι έκπληξη όμως! Κανείς ακόμη από τους εμπλεκόμενους δεν έχει κληθεί να καταθέσει – κι ας έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί άνθρωποι που θεωρείται ότι αποτελούν τα «κλειδιά» για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το ΣΔΟΕ λέγεται ότι βρίσκεται σε στάδιο προχωρημένων ερευνών για τα υποβρύχια, τις οποίες έχει αναλάβει έμπειρο στέλεχός του. Ετοιμάζεται ακόμη, κατά πώς λέγεται, και το επόμενο πόρισμα, που θα είναι «φωτιά».

Ήδη έπαιξε στο παιχνίδι των αποκαλύψεων κάποια κυρία, που θεωρείται πως διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην αγορά των υποβρυχίων. Ύστερα υπάρχει θέμα με κάποιον ασφαλιστικό σύμβουλο, εμπλεκόμενο σε εταιρεία στην οποία έφτανε η μίζα για να διανεμηθεί.

Κορυφαία είναι όμως η περίπτωση ενός εφοπλιστή, φερόμενου ως ιδιοκτήτη της εταιρείας διανομής του μαύρου χρήματος. Ο εν λόγω αναμένεται να κληθεί οσονούπω από τον εισαγγελέα και την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να παράσχει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι οποίες θα προστεθούν σε αυτές που αποκόμισαν δύο εισαγγελείς από την Ελλάδα ύστερα από ένα υγιεινό ταξιδάκι στη Χάγη, χάρη στη βοήθεια που έχουν παράσχει αρμόδιοι από τη Γερμανία.

Επιπλέον το ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει διάφορα ενδιαφέροντα για δύο υπουργούς Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και έναν της Ν.Δ. ενώ στο στόχαστρο των ερευνών μπορεί να βρεθούν και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Να ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα μάθουμε ένα δράμι αλήθεια ή μήπως η «πάταξη της ανομίας» θα περιοριστεί σε αστείες διώξεις εναντίον όσων δεν πληρώνουν διόδια;

[Πλούσιο ρεπορτάζ για τη νέα αυτή πολύκροτη υπόθεση θα βρείτε στις σελίδες 3, 16 και 17 του «Π» που κυκλοφόρησε σήμερα...]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου