Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Λοβοτομή


Από το Άρδην

Ο Μίκης Θεοδωράκης στην εκπομπή του Γιώργου Καραμπελιά «Ρηξικέλευθα» που μεταδόθηκε χθες από το High TV, καταγγέλλει απερίφραστα το νέο εγχείρημα ιστορικής λοβοτομής που διαπράττεται από το συγκρότημα του Αλαφούζου, όπου πλέον κάνει κουμάντο ο Παπαχελάς, το ΕΛΙΑΜΕΠ και οι νεο-οθωμανοί.

Ο Τατσόπουλος και ο Βερέμης μας πληροφορούν από τον Σκάι πως οι Έλληνες περνούσαν πολύ καλά κάτω από τους Οθωμανούς τους δύο πρώτους αιώνες, αλλά, όταν οι Έλληνες κοτζαμπάσηδες έκαναν δική τους τη γη, άρχισε η παρακμή της Αυτοκρατορίας και έτσι αναγκάστηκαν να επαναστατήσουν! Προφανώς εναντίον των... Ελλήνων.

Και βέβαια παιδομάζωμα και γενίτσαροι δεν υπήρξαν ποτέ – ίσως γιατί οι τελευταίοι τους θυμίζουν κάποιους στενούς συγγενείς τους. Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, το αρχέτυπο της αντίστασης, αυτός που την ύστατη στιγμή αποκάλεσε την Κωνσταντινούπολη «ελπίδα και χαρά όλων των Ελλήνων», δεν αναφέρθηκε ποτέ από τους νάνους υμνητές του Μωάμεθ.

Οι κλέφτες δεν ήταν παρά εγκληματίες και ο Αλή πασάς μεγάλος κυβερνήτης. Τα τριάντα χρόνια των πολέμων του με τους Σουλιώτες, ο χορός του Ζάλογγου δεν χωρούν στην μεταλλαγμένη νέο-οθωμανική ιστοριογραφία.

● Οι Έλληνες δεν υπήρχαν πριν τους ανακαλύψουν η γαλλική επανάσταση, οι Ευρωπαίοι φιλέλληνες και... ο Κοραής.

● Δεν υπήρξε ο επίσκοπος Τρίκκης Διονύσιος, ο επιλεγόμενος Σκυλόσοφος, που κατέλαβε τα Γιάννενα το 1611 επί κεφαλής των αγροτών και πέθανε με φρικτά βασανιστήρια.

● Δεν υπήρξε ο Κοσμάς ο Αιτωλός.

● Δεν υπήρξε ο Λάμπρος Κατσώνης.

● Ενώ είναι άγνωστο ποιοι παρέδωσαν τον Ρήγα στα χέρια των δολοφόνων του!

Αυτή είναι η συνταγή της λοβοτομής που έχουν επιβάλει το ΕΛΙΑΜΕΠ και η παρέα του Παπαχελά μέσα από το εκδοτικό συγκρότημα που ελέγχουν. Για να μπορέσει να περάσει ο γενιτσαρισμός του μνημονίου και η νέα κατοχή πρέπει να απαλείψουμε κάθε παράδοση Αντίστασης. Και βεβαίως το αρχέτυπό της, η Επανάσταση του '21, πρέπει να συκοφαντηθεί.

Ωχριά το ρεπούσειο άγος μπροστά σε εκείνο των Τατσόπουλου - Βερέμη. Άραγε θα ξεσηκωθούν οι Έλληνες για να τους υποχρεώσουν να το μαζέψουν, όπως έγινε με το βιβλίο της 6ης Δημοτικού;

Πάντως η Σπίθα έχει ανάψει και το νέο εγχείρημα της λοβοτομής θα αποτύχει παταγωδώς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου