Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Για την άσκηση «Καλλίμαχος»




Οι μειοδοτικές ελίτ εκπαιδεύουν τις κατοχικές δυνάμεις

Από τους Ιθαγενείς

Την ίδια στιγμή που οι τουρκικές φρεγάτες πλέουν ανενόχλητες στα νερά του Αιγαίου και η κατοχική κυβέρνηση ξεπουλά την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, ο ελληνικός στρατός, πλήρως ενταγμένος στις κατοχικές ντιρεκτίβες, προχώρησε στην άσκηση «Καλλίμαχος», με σενάριο την εμπλοκή της 71 Α/Μ ΤΑΞ σε συμπλοκές με διαδηλωτές, παράλληλα με εξουδετέρωση βόμβας τρομοκρατών.

Η 71 Α/Μ ΤΑΞ συμμετέχει στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (NRF) του ΝΑΤΟ, στην Ταξιαρχία Νοτιανατολικής Ευρώπης (SEEBRIE), αλλά και στον Σχηματισμό Μάχης HELBROC, τον οποίο συναποτελούν η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Κύπρος. Σκοπός των δυνάμεων αυτών, η ταχεία εκκένωση πλήθους, η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και η αποτροπή σύγκρουσης με άμεσο διαχωρισμό αντιμαχομένων πλευρών.

Και ενώ οι περισσότεροι μιλούν για πρωτόγνωρη πρωτοβουλία του ελληνικού στρατού, η ανάπτυξη τέτοιων στρατιωτικών μονάδων έχει ξεκινήσει παλαιότερα. Από το 2002 (Βέροια) έχουν ξεκινήσει διάφορες στρατιωτικές ασκήσεις, με σκοπό την εκπαίδευση των στρατιωτών με θέμα την καταστολή διαδηλώσεων. Αξίζει να αναφέρουμε πως:

Τον Ιούλio του 2008 στην Αττική πραγματοποιήθηκε άσκηση με θέμα την ανάπτυξη επιχειρήσεων σε αστικό περιβάλλον («Στρατιωτικές Επιχειρήσεις σε Αστικό Έδαφος» Αττική Ιούλιος 2008).

Tον Σεπτέμβριο του 2008 στην περιοχή του Πεδίου Ασκήσεων Ασκός - Προφήτης του Νομού Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε άσκηση του Ευρωστρατού με την επωνυμία «Ευρώπη - ΙΙ/2008». Σε αυτή την άσκηση οι στρατιωτικές δυνάμεις καταδίωκαν, για τις ανάγκες του σεναρίου της άσκησης, «διαδηλωτές» που κρατούσαν πανό με το σύνθημα «EU go home».

● Παράλληλα αξίζει να αναφέρουμε πως στις 7 με 10 Ιανουαρίου του 2010 πραγματοποιήθηκε στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής κοινή άσκηση της ελληνικής αστυνομίας και του στρατού, σε «σχολείο SWAT» (ομάδες ειδικών όπλων και τακτικής), με αντικείμενα «ειδικών δυνάμεων αστυνομικών υπηρεσιών».

Από τις πρακτικές αυτές του στρατού προκύπτουν τρία ασφαλή συμπεράσματα.

Πρώτον, πως το στρατιωτικό επιτελείο έχει συνθηκολογήσει με την κατοχική κυβέρνηση, για να επιτελέσει επιτελικό ρόλο στην καταπολέμηση τυχόν κοινωνικών αναταραχών που θα προκύψουν από το αδιέξοδο των μνημονιακών επιταγών. Αναλαμβάνοντας για ακόμα μια φορά να παίξει ένα καθαρά αντιλαϊκό και παρακρατικό ρόλο, όπως τη δεκαετία του 1940 ή του 1960.

Δεύτερον, πως οργανική θέση στη στρατηγική αυτή, παίζει το σύνολο των υπερεθνικών στρατιωτικών επιτελείων (ΝΑΤΟ και Ευρωστρατός), που μεθοδικά σιγοντάρουν τις ντιρεκτίβες των πολυεθνικών ελίτ και προετοιμάζονται για το νέο συγκρουσιακό περιβάλλον που θα γεννήσει η εμβάθυνση της κρίσης σε όλο τον δυτικό κόσμο. Πόσο μάλλον όταν βλέπουν περιμετρικά της Μεσογείου να ξεδιπλώνονται συγκρουσιακά λαϊκά κινήματα αμφισβήτησης.

Τρίτον, πως η δημοσιοποίηση τέτοιων ασκήσεων προετοιμάζει «οπτικά» το έδαφος για την είσοδο των μηχανισμών αυτών στους «δρόμους», ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί ήδη κατασταλτικά προς όλους αυτούς που σταδιακά, ανυπακούουν και αμφισβητούν την επικυριαρχία των ξένων και ντόπιων αφεντικών.

Και όλα αυτά στο όνομα του Καλλίμαχου, ενός άνδρα που με την ψήφο του στο συμβούλιο των Αθηναίων στρατηγών οι αρχαίοι Έλληνες πολέμησαν για την ελευθερία τους και την αξιοπρέπειά τους, την πανίσχυρη περσική αυτοκρατορία στον Μαραθώνα.

Κ. Βαρούλκος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου