Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Αδιαπραγμάτευτη άρνηση πληρωμής των τοκογλύφων τώρα


Από το stopcartel

Η χθεσινή εμφάνιση των εκπροσώπων της τρόικας, η οποία ουσιαστικά κυβερνάει τη χώρα, ήταν τουλάχιστον εξοργιστική. Βάζοντας στην άκρη και τα τελευταία προσχήματα που είχαν απομείνει, θέλησε κατά τον πλέον σκληρό τρόπο να δώσει και στον τελευταίο – απολιτίκ – πολίτη το μήνυμα για το ποιος είναι πλέον το αφεντικό της χώρας.

Αφού έδωσε την ξεκάθαρη δημόσια εντολή του ξεπουλήματος της περιουσίας των πολιτών, δηλαδή όλων μας, στα ντόπια και διεθνή κοράκια της τοκογλυφίας, δηλαδή στους τραπεζίτες, εμποροβιομήχανους και λοιπούς αεριτζήδες, έκανε και... σκόντο δηλώνοντας με θράσος ότι τα μνημεία της χώρας μπορεί να μην πουληθούν, αλλά απλά να παραχωρηθούν για αξιοποίηση και προσωρινή εκμετάλλευση!..

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου δεχόταν να κάνει πάλι δώρο στους ντόπιους τραπεζίτες 30 δισ. ευρώ, από τα συνολικά 38 δισ. που έχουμε πάρει μέσω του μνημονίου, για να «ενισχύσουν τη ρευστότητά τους», πράγμα το οποίο προσκρούει στις πραγματικές οικονομικές συνθήκες, όπως δήλωσε ακόμη και ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό η κυβέρνηση, νιώθοντας βαρύτατα εκτεθειμένη απέναντι στους ήδη ξεσηκωμένους πολίτες, εξέδωσε τα ξημερώματα ανακοίνωση προκειμένου να σώσει στα μάτια και των τελευταίων αφελών τα προσχήματα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά των εκπροσώπων της τρόικας απαράδεκτη, σημειώνοντας ότι η χώρα μας δεν έχει ζητήσει από κανένα να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της.

Ο Γ. Πεταλωτής, σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, τονίζει:

«Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη σημερινή τους συνέντευξη, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας».

Και προσθέτει:

«Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό. Ακόμη η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με όρους διαφάνειας, ώστε αυτή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αλλά και στη μείωση του δημόσιου χρέους.

Επ' αυτού έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις καθώς και λεπτομερής σχεδιασμός σε βάθος πολλών ετών. Είναι προφανές βέβαια ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εκποίηση δημόσιας γης. Εξ ίσου προφανές είναι ότι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση».

Η ανακοίνωση εξεδόθη έπειτα από έντονες διαβουλεύσεις και τηλεφωνικές επαφές του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με κορυφαίους υπουργούς, ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έβραζε από το «προκλητικό» ύφος των εκπροσώπων της Τρόικας.

Ενεργά μέλη του κινήματος των πολιτών, που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις, τόνιζαν νωρίτερα ότι η μόνη δύναμη η οποία μπορεί να φράξει τον δρόμο στο ξεπούλημα του τόπου και στον εξανδραποδισμό και εξαθλίωση των πολιτών είναι οι ίδιοι οι πολίτες και η άμεση ενεργοποίησή τους σε κάθε τομέα αντίστασης. Στις γειτονιές, στους τόπους εργασίας, στις συγκοινωνίες, στους εθνικούς δρόμους, στα νοσοκομεία, σε κάθε τομέα όπου επιχειρείται η υπάρχει ξεπούλημα.

Οι πολίτες θα πρέπει να αντισταθούν μέσα από πραγματικές συλλογικές διαδικασίες αυτοοργάνωσης τώρα και να επιβάλουν την ολοκληρωτική άρνηση πληρωμής του επαχθούς χρέους στους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους.

Οι ημέρες που έρχονται και η αντίσταση του λαού που θα εκδηλωθεί θα είναι αποφασιστικής σημασίας για την έκβαση του πολέμου που το καθεστώς εξαπέλυσε εναντίον του. Μικρόψυχες κομματικές πολιτικές και προσωπικές μωροφιλοδοξίες θα ξεβραστούν κάτω από την πίεση των ίδιων των συνθηκών που διαμορφώνονται στη χώρα. Η οργή των πολιτών είναι πολύ μεγάλη για να συγχωρέσει οποιαδήποτε πολιτική απάτη από οπουδήποτε και αν εκδηλωθεί.

Ζητούμενο του αγώνα που τώρα ξεκινάει είναι η αδιαπραγμάτευτη ανατροπή των συνθηκών που η πολιτικοοικονομική ελίτ διαμόρφωσε στη χώρα.

Την επόμενη ημέρα οι πολίτες μέσα από πραγματικές δημοκρατικές συνθήκες και διαδικασίες θα έχουν το λόγο και θα αποφασίσουν για το είδος της ζωής και της κοινωνίας μέσα στην οποία θέλουν να ζήσουν. Για την ώρα, Αγώνας και μόνο Αγώνας.


2 σχόλια:

  1. Σύμφωνοι, αγώνας. Υπάρχει όμως πίσω απ΄τον αγώνα το οργανωμένο λαϊκό κίνημα που θα έχει τους στόχους για ν΄αλλάξει το πολιτικό σύστημα;
    Στείρος αγώνας και οργή στους δρόμους χωρίς οργάνωση είναι καταδικασμένο ν΄ αποτύχει. Αν μη τι άλλο, θα πνιγεί στο αίμα και μετά, απλά θα έρθει ένας άλλος, λιγότερο μοβόρος απ΄ ότι ο Γιωργάκης, αλλά στο ίδιο μοτίβο. Και τί έγινε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεωρει κανενας απο μας τους εκπροσωπους της τροικας, ερασιτεχνες;

    Ασφαλως οχι.

    Θεωρει κανεις οτι "επραξαν" απρομελετητα;

    Ασφαλως οχι.

    Επραξαν για να εκθεσουν την κυβερνηση;

    Ασφαλως οχι.

    Τοτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή