Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Γιατί ο Γιωργάκης δεν πουλάει τα νησιά;

Από το Fimotro, με τίτλο «Πλέον τους παίρνουμε και στα σοβαρά»

Από τη Νόρα Ράλλη


Για άλλο τον φώναξαν, για άλλο πήγε, άλλα έπρεπε να πει, άλλα είπε και οι αστειότητες γίναν σοβαρά και τα σοβαρά τραγικότητες. Ο λόγος για τον πρωθυπουργό κο Γιώργο Παπανδρέου, του οποίου οι δηλώσεις - ως εκ θαύματος! – μετετράπησαν σε εξηγήσεις... του γιατί να (μην) πουλάμε τα ελληνικά νησιά!


Αν δεν έγινε εντελώς καταφανές, μιλάμε για τον πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος πολύ σοβαρά έδωσε λόγο της μη πώλησης της πατρίδας μας: «Υπάρχουν πολύ πιο ενδιαφέροντες και αποτελεσματικοί τρόποι να βγάλουμε χρήματα, από το να πουλάμε ελληνικά νησιά», είπε χαρακτηριστικά. Και μπροστά στα μάτια των έκπληκτων (και κεραυνοβολημένων, φαντάζομαι) Ελλήνων δημοσιογράφων που ήταν παρόντες – σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Star.gr – εμφανίσθηκε «απολογητικός» και έριξε το βάρος όχι τόσο στην εθνική κυριαρχία, όσο στα οικονομικά ανταλλάγματα που θα δοθούν άπαξ και δεν θα έχουν διάρκεια!

Το ίδιο ισχύει και για το δημοσίευμα του Focus, παρότι ερωτήθηκε σχετικά. Από την πλευρά της η Άγγελα Μέρκελ προτίμησε να απαντήσει απλώς «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» και ότι δεν συμφωνεί με την απίστευτη πρόταση των Γερμανών ευρωβουλευτών και το σχετικό δημοσίευμα.

Πρόσθεσε βέβαια ο κ. Παπανδρέου ότι «οι Έλληνες αγωνιστήκαμε εδώ και χρόνια, ώστε τα δικά μας τα νησιά να είναι πραγματικά ελεύθερα ελληνικά νησιά και τα αγαπάμε, οπότε το να τα πουλήσουμε ή να τα ξεπουλήσουμε είναι κάτι που δεν το σκεφτόμαστε καν. Αλλά δεν θα βοηθούσε να αντιμετωπίσουμε και το πρόβλημα...». Δηλαδή... Μας αρέσουν τα ελληνικά νησιά μας, σας καταλαβαίνουμε απόλυτα που τα έχετε βάλει στο μάτι – έχουν απίθανες παραλίες (αχ, και αυτά τα βράδια με ρετσίνα και καλή παρέα στην ακροθαλασσιά... μαγεία!) – αλλά είμαστε Έλληνες και την πατρίδα μας δεν την ξεπουλάμε... ειδικά αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος, τουλάχιστον!

Το γνωρίζω ότι τελευταία ατάκες από ελληνικές ταινίες είναι το φόρτε μου, ωστόσο δεν αντέχω, θα το πω: «Πάρε πέντε και έχεις λαμβάνειν άλλα δεκαπέντε!» (Το είπε ο Παντελής Ζερβός στον «Ατσίδα», όταν του ζήτησε ο γαμπρός προίκα για την κόρη του!) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου