Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ο κ. Πάγκαλος, το κυνήγι των φαντασμάτων και η Δημοκρατία της Βαϊμάρης...


Από το AntiXyta

Τι να απαντήσουμε στον κύριο Πάγκαλο, μετά την ανακοίνωση που έβγαλε; Μοιάζει περισσότερο με ανακοίνωση της συζύγου του και του δημοτικού της συνδυασμού, παρά με ενός κ. Αντιπροέδρου κυβερνήσεως. Τόσες συκοφαντίες και ψέματα ούτε η Τζάκρη δεν έχει πει.

Καταρχήν μας θυμίζει τους ματατζήδες, που ό,τι κινείται απέναντί τους είναι «άτομο του χώρου». Έτσι κι ο κ. Πάγκαλος. Ότι τον ενοχλεί είναι ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές πως δεν έχει καταλάβει τι γίνεται στην Κερατέα 97 ημέρες. Ο αγώνας αυτός είναι γνήσιος λαϊκός αγώνας, που ξεκινάει και τελειώνει στους ίδιους τους πολίτες. Δεν μπορεί να καπελωθεί από κανένα κόμμα, από κανέναν δήμαρχο. Πολύ θα τον βόλευε να έχει κομματική προέλευση. Ατύχησε...

Μεγάλο ψέμα επίσης πως οι Πόγκας και Ιατρού είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Πως ξέχασε να μας πει για τον παπά Σταμάτη, γνωστό στέλεχος της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.Ι.ΑΡ. (Ανανεωτική Ιερατική Αριστερά). Εδώ γνωριζόμαστε όλοι και ο καθένας ξέρει τι είναι ο διπλανός του. Προφανώς οι πρασινορουφιάνοι του δεν του τα είπαν καλά. Το κακό για αυτούς είναι ότι τους ξέρουμε. Ο Ιατρού στέλνει στον κύριο Αντιπρόεδρο την αλληλεγγύη και τα χαιρετίσματά του από τη Θεσσαλονίκη. Τον περιμένουν και οι Θεσσαλονικείς στις εκεί ταβέρνες, να του ανταποδώσουν, μαζί με την κυρία Χρύσα Αράπογλου, που ήταν στην παρέα του, το χθεσινοβραδινό δείπνο.

Την καρέκλα που λέει ο κ. Πάγκαλος ότι του έσκασε στον ώμο την έριξε η «ΣΥΡΙΖΑΙΑ» κυρία που βγήκε στο μπαλκόνι, πάνω από την ταβέρνα. Δυστυχώς, δεν σημάδευε εκείνον, ούτε τον πέτυχε. Σημάδευε τον κόσμο και τον κόσμο πέτυχε. Κάποιος θα ανεβάσει και το βίντεο, τόσοι τραβούσαν...

Όσον αφορά τα 50 άτομα, μάλλον ήταν οκταπλάσιο το νούμερο. Ίσως γι' αυτόν τον λόγο επιστρατεύτηκαν 4 διμοιρίες ΜΑΤ, 10-15 περίπου ΔΙΑΣ και φυσικά πολλοί ασφαλίτες. Τα 400 άτομα είναι σχεδόν τετραπλάσιο νούμερο από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές στην Κερατέα. Το ανεβασμένο ζάκχαρο κάνει κακό στην όραση, να προσέχει ο κύριος Αντιπρόεδρος την υγεία του...

Τους αιρετούς της περιοχής μας εμείς τους είδαμε να είναι αλληλέγγυοι στους διαδηλωτές και όχι απέναντί τους. Αυτή είναι, εξάλλου, και η φυσική τους θέση σε μια δημοκρατία, νομίζουμε...

Όσο για τους συμπολίτες και συμπατριώτες μας από τα Καλύβια και τον Κουβαρά – ανθρώπους με τους οποίους μας δένουν δεσμοί αίματος και συγγένειες αιώνων, μιας κι όλοι είμαστε Αρβανίτες και όλες οι οικογένειες συγγενεύουμε μεταξύ μας – αν έβγαιναν από τα σπίτια τους (γιατί, ευτυχώς για τον κ. Αντιπρόεδρο, συγκρατήθηκαν και δεν βγήκαν), να είναι σίγουρος ο κ. Πάγκαλος ότι θα συμμετείχαν μαζί μας στη διαμαρτυρία παρά, όπως φαντάζεται, θα αποδοκίμαζαν τα γεγονότα.

Ξέρετε, έχουμε έναν κώδικα τιμής που λέγεται «Μπέσα» και ξέρουμε να τον τιμούμε. Πιθανώς ο κ. Αντιπρόεδρος να τον έχει λησμονήσει και ίσως γι' αυτό μάλλον να μπέρδεψε, λέμε τώρα, τα ΜΑΤ με πολίτες και να φαντάστηκε ότι αδερφός θα στρεφόταν εναντίον του αδερφού του για να υπερασπιστεί την ησυχία του γεύματος του κ. Παγκάλου.

Ή και ίσως, αφού είναι συνεχώς περικυκλωμένος από ΜΑΤ, να θεώρησε πως τα ΜΑΤ είναι καθημερινοί πολίτες. Το είχε πάθει και ο Τσαουσέσκου, την ημέρα της πτώσης του, που νόμιζε ότι οι ασφαλίτες της Σεκουριτάτε, οι οποίοι τον πλαισίωναν πάντοτε, ήταν πολίτες που τον επευφημούσαν... Συμβαίνουν αυτά καθότι το γήρας ου γαρ έρχεται μόνον...

Φαντάστηκε και τον λιθοβολισμό των οχημάτων των βουλευτών. Η αλήθεια είναι πως οι πανάκριβες mercedes έφυγαν με σβηστά φώτα και κανείς δεν ασχολήθηκε με την υπόλοιπη παρέα που βρισκόταν μέσα σε αυτές.

Φαντασία δεν ήταν ο ξυλοδαρμός από τα ΜΑΤ του συμπολίτη μας κ. Άγγελου Θηβαίου, ο οποίος αρχικά συνελήφθη χωρίς λόγο και οδηγήθηκε στην κλούβα των ΜΑΤ. Αφέθηκε αργότερα ελεύθερος και με τη συνοδεία συμπολιτών μας κατέθεσε μήνυση κατά του επικεφαλής των ΜΑΤ (είναι ο «κύριος» με το μπερέ που φαίνεται στα βίντεο) στο Α.Τ. Καλυβίων.

Εκεί ζητήθηκε από τους ανωτέρους του (κ. Λατζανάκη) να δοθούν τα στοιχεία του, χωρίς αυτό να γίνει. Η βιασύνη τους να φύγουν από τον χώρο φαίνεται από το γεγονός πως η εντολή την ώρα της επιβίβασης στην κλούβα ήταν να μπουν όπως είναι, με τον εξοπλισμό πάνω τους.

Φαντασία δεν ήταν το σπάσιμο, για δεύτερη φορά, των οχημάτων που ήταν παρκαρισμένα στη Λαυρίου. Τα ΜΑΤ για άλλη μια φορά ξέσπασαν στις περιουσίες των πολιτών και τις κατέστρεψαν, αντί να τις προστατεύουν. Εχθές ήταν η βραδιά του Αγίου Δακρυγόνου. Τελικά κάθε φορά ρίχνουν και περισσότερα.

Φαντασία δεν ήταν και οι τραυματισμοί, αλλά αυτό έχει γίνει συνήθεια...

Όσον αφορά το κλείσιμο της ανακοίνωσης του, έχουμε να του πούμε τα εξής:

Δεν τα φάγαμε μαζί.

Δεν ζούμε μαζί.

Δεν είμαστε ναζί.

Εσείς, κύριε Αντιπρόεδρε;

ΥΓ. 1: Αν θεωρεί ο κύριος Πάγκαλος ότι ζούμε ημέρες δημοκρατίας της Βαϊμάρης, ελπίζουμε να μην παραλληλίζει και τον εαυτό του με τον στρατάρχη Φον Χίντεμπουργκ. Το λέμε χωρίς καμία κακία, απλώς επειδή η σκέψη πηγαίνει αυθόρμητα στη σύγκριση λόγω ομοιότητας κυβικών και εκτοπίσματος. Θα τολμήσουμε να πούμε και αυταρχικής μιλιταριστικής συμπεριφοράς επίσης.

Τελικά αυτοί οι δύο άνδρες έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά – ψηλοί, ευτραφείς, αυταρχικοί – αν και δεν θυμόμαστε διμοιρίες των «σούπος» (Γερμανών αστυνομικών) να φρουρούσαν τα ιδιωτικά γεύματα του Φον Χίντενμπουργκ. Ε, ήταν κι άλλες εποχές τότε.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε μόνο να μην θεωρεί ο κ. Πάγκαλος αυτό που του θυμίζει «δημοκρατία της Βαϊμάρης», όπως την αποκάλεσε, σαν «μια βαρετή μεσοβασιλεία» όρος με τον οποίον χαρακτήριζε ο Φον Χίντενμπουργκ τη δημοκρατία της Βαϊμάρης.

Και ελπίζουμε ακόμα να μην περιμένει να λήξει αυτή η «βαρετή μεσοβασιλεία» για να παραδώσει την εξουσία σε κάποιον Γουλιέλμο Β', πράγμα που επιθυμούσε ο Φον Χίντενμπουργκ, ή, ακόμα χειρότερα, να μην την παραδώσει σε κάποιον νέο Χίτλερ, όπως έπραξε λίγο πριν από τον θάνατό του ο Φον Χίντεμπουργκ. Αλήθεια, θα θέλαμε να μας πει ο κύριος Πάγκαλος, σε ποιον θα παραδώσει την εξουσία;

Να λοιπόν πόσες αφελείς σκέψεις γέννησε μια λεκτική «αναβίωση» της αποτυχημένης δημοκρατίας της Βαϊμάρης.

ΥΓ. 2: Να ρωτήσουμε τον κ. Πάγκαλο, μιας και θυμήθηκε τη δημοκρατία της Βαϊμάρης, αν θυμάται τον Αλέξανδρο Κερένσκυ; Ναι, ναι, αυτόν που δραπέτευσε μεταμφιεσμένος στη Φινλανδία. Απλό ιστορικό κουίζ...

ΥΓ. 3: Και πού να ζούσε, λέει, και να έβλεπε ο Σίμος ο υπαρξιστής τον κ. Πάγκαλο να τρώει σε εξοχική ταβέρνα, συνοδεία και προστασία πολυπληθών αστυνομικών οργάνων... Σίγουρα, αν μη τι άλλο, θα ψέλλιζε απογοητευμένος τον στίχο του ποιητή «πού είσαι νιότη που 'λεγες πως θα γινόμουν άλλος...».

ΥΓ. 4: Όποιος έχει χρόνο για χάσιμο ή αίσθηση του χιούμορ ας διαβάσει την ανακοίνωση του κυρίου Αντιπροέδρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου