Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Τα λεφτά δεν βρωμάνε


Από topontiki.gr

Του Ξενοφώντα Μπρουντζάκη

Παρακολουθώ με αγωνία τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο ταυτόχρονα με τη στάση της Δύσης, η οποία εντελώς ξαφνικά ανακάλυψε εκ νέου στο πρόσωπο του Καντάφι τον ανάλγητο δικτάτορα που δεν διστάζει να στρέψει τα όπλα κατά του λαού του.

Και παλαιότερα, επί του ψυχοπαθούς Μπους, ο Καντάφι ήταν ένας από αυτούς που αποτελούσαν τον «άξονα του κακού». Τελευταία όμως ο Λίβυος δικτάτορας θέλησε για τους δικούς του λόγους να κάνει ένα άνοιγμα προς τη Δύση και οι δυτικές πόρτες άνοιξαν διάπλατα, όπως άνοιξαν και οι φυλακές στη Μεγάλη Βρετανία το 2009 για να βγει ο Λίβυος Αμπντέλ Μπάσετ αλ Μεγκράχι, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια για την πολύνεκρη επίθεση του Λόκερμπι το 1988.

Τι επιθέσεις φιλίας, τι επισκέψεις φιλίας από όλο τον καλό φιλελεύθερο και σοσιαλιστικό κόσμο... Μια χαρούμενη οικογένεια! Και ξαφνικά ο Ντέιβιντ Κάμερον, για παράδειγμα, αποστρέφεται τον κακό Καντάφι· αυτόν που δολοφονεί τον ίδιο του τον λαό.

Ωστόσο αυτό που μας προξενεί εντύπωση είναι ότι αμέσως ανακάλυψαν τις κρυφές καταθέσεις του δικτάτορα, που τόσα χρόνια τους διέφευγαν, βλέπετε! Λεφτά παντού... ακόμα και στο London School of Economics χρηματοδοτούσε έδρα... Αλλά, βλέπετε, τα λεφτά... δεν βρωμάνε στις λεπτεπίλεπτες δυτικές μύτες από όπου κι αν προέρχονται· αρκεί να κινείται το χρήμα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου