Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Είμαστε και κάπου χρήσιμοι…


Από topontiki.gr

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Η Αυστραλία αντιμετωπίζει έλλειψη σπέρματος και οι αρμόδιες αρχές πιέζουν για να αρθούν όλοι οι περιορισμοί στην εισαγωγή του από χώρες του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. «Έχουμε στεγνώσει. Δεν υπάρχει σπέρμα. Αυτό εγκυμονεί πολλούς κινδύνους γιατί οι γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν καταφεύγουν σε μη νόμιμες διαδικασίες θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους» δήλωσε ο διευθυντής της κλινικής εξωσωματικής γονιμοποίησης Melbourne IVF, Τζον Μακμπέν.

Η νομοθεσία σε αυτό το ζήτημα είναι πολύ σκληρή και ο διευθυντής της κλινικής άφησε να εννοηθεί πως μια από τις χώρες που θα μπορούσε να προμηθεύσει με σπέρμα την Αυστραλία είναι η Ελλάδα, καθώς αποτελεί ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για Αυστραλές που επιθυμούν να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση.

Άλλωστε η έλλειψη δωρητών σπέρματος τις αναγκάζει να στρέφονται προς το εξωτερικό για να αποκτήσουν παιδί. Υπολογίζεται πως, έως σήμερα, πάνω από 300 Αυστραλές έχουν τεκνοποιήσει στην Ελλάδα!

Οξύτερο πρόβλημα υπάρχει στις πολυπληθέστερες πολιτείες, όπως η Νέα Νότια Ουαλλία και η Βικτώρια. Υποστηρίζεται μάλιστα, πως η εισαγωγή σπέρματος θα πρέπει να γίνεται από χώρες από όπου προέρχονται οι κάτοικοι της Αυστραλίας σε αυτές τις περιοχές και εκεί ζούνε αρκετοί Έλληνες μετανάστες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου