Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Kαμίνης: «Να κλείσουν τα σύνορα!»



Από τη Ρήξη Δεκεμβρίου

Οι δύο νεοεκλεγέντες δήμαρχοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε συζήτηση για το μεταναστευτικό με τον ομοϊδεάτη τους Σταύρο Θεοδωράκη στο Μέγκα, εξέπληξαν ένα μέρος των εκλογέων τους, όπως και μας, με τις θέσεις τους. Ο Καμίνης δήλωσε πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα σύνορα της χώρας πρέπει να σφραγιστούν». «Να βάλουν τον στρατό να φυλάει τα σύνορα». Και ο Μπουτάρης υπερθεμάτισε δηλώνοντας πως «η Ελλάδα έχει μπουκώσει, δεν χωράει πια».

Έτσι, μετά από είκοσι χρόνια οργίου των αρχουσών τάξεων για το μεταναστευτικό – που χρησιμοποιούσαν τους μετανάστες ως φτηνό κρέας για τα χωράφια, τις οικοδομές, τα εργοστάσια, τις σεξουαλικές «υπηρεσίες» και ως το αποκλειστικό τους όπλο για να ρίξουν τον πληθωρισμό –, σήμερα πλέον «ανακαλύπτουν» τα προφανή, εκείνα που εμείς επαναλαμβάνουμε αδιάλειπτα επί είκοσι χρόνια: «Το μεταναστευτικό αποτελεί μια ωρολογιακή βόμβα που θα εκραγεί» (Καμίνης).

Το δυστύχημα είναι πως, όταν ξύπνησε ο κ. Καμίνης και η παρέα του, η ωρολογιακή βόμβα έχει ήδη εκραγεί.

Και αυτό το λέμε εμείς, που δημιουργήσαμε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 την πρώτη επιτροπή υπεράσπισης των ξένων εργατών. Διότι τότε υπήρχαν στην Ελλάδα μερικές χιλιάδες μετανάστες, κυρίως Κούρδοι διωκόμενοι από την χούντα του Εβρέν, και το μεταναστευτικό δεν είχε προσλάβει τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει σήμερα.

Σήμερα, αν δεν υπάρξει άμεση απάντηση, άμεση και ριζική αντιμετώπιση του φαινομένου, το 5,8% της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα θα ανεβεί πολύ περισσότερο και θα πραγματοποιηθούν συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας – αν ακόμα μπορούν να αποφευχθούν και αν μπορέσει να υπάρξει αναστροφή.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο κ. Καμίνης, ο κ. Μπουτάρης και η λοιπή παρέα ξύπνησαν σήμερα, γιατί πλέον δεν χρειάζονται «μαύρους» για να έχουν φτηνά μεροκάματα, αλλά κάνανε «μαύρους» τους Έλληνες εργαζόμενους κάτω από το μαστίγιο της τρόικας. 






1 σχόλιο:

  1. Μ αρεσει που ακογοταν οτι ο Καμινης εστειλε επιστολη στο ΥΠ.ΕΣ. να αφηνει ελευθερα τους μεταναστες να κυκλοφορουν στην ελλαδα γτ ειναι νομιμο δικαιωμα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή