Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

«Λάθος η στρατηγική του ΔΝΤ στην Ελλάδα»


Από τον ANT1 online

Η διάσπαση της Ευρωζώνης δεν είναι η λύση για την κρίση χρέους, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος - Καν σε μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του μετά το πολύκροτο σκάνδαλο, συμπληρώνοντας ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα δεν εφαρμόστηκε σωστά.

Ο Στρος - Καν επέλεξε την κινεζική πρωτεύουσα για την επιστροφή του στο δημόσιο βίο με τη συμμετοχή του σε οικονομικό φόρουμ, στη διάρκεια του οποίου συνέκρινε την Ευρωζώνη με «μια βάρκα που βουλιάζει», ενώ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τα προσωπικά του.


Ύστερα από επτά και πλέον μήνες αναστάτωσης της προσωπικής του ζωής, ο Στρος - Καν επέλεξε μια οικονομική διάσκεψη στο Πεκίνο για να επανακάμψει ως ειδικός στη μακροοικονομία με την μεγάλη του εμπειρία στην ηγεσία του ΔΝΤ.


Στους ξένους δημοσιογράφους που του έθεταν πιο προσωπικές ερωτήσεις σχετικά με το δικαστικό του αγώνα, την ψυχολογική του κατάσταση και με τους λόγους για τους οποίους επέλεξε το Πεκίνο για να επανέλθει στο προσκήνιο, έδινε συνεχώς την ίδια απάντηση: «Κανένα σχόλιο».

«Βλέπουμε τις ευρωπαϊκές χώρες να περνούν από το ένα σχέδιο διάσωσης στο άλλο, από τη μια σύνοδο κορυφής στην άλλη, πάντα χωρίς να παραδέχονται τις απώλειες, χωρίς να επιτρέπουν την ανάπτυξη και αποτυγχάνοντας να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη», τόνισε ο Στρος - Καν στην ομιλία του.

Προσκεκλημένος της NetEase, ενός από τους γίγαντες του διαδικτύου στην Κίνα, ο DSK εκφώνησε μια 45λεπτη ομιλία, στη διάρκεια της οποίας επέκρινε έντονα τα μέτρα διάσωσης που αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες. Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις χρηστών του ίντερνετ.

«Με την πρόσφατη θύελλα, η βάρκα φάνηκε ότι δεν μπορούσε πλέον ν’ αντέξει», τόνισε μιλώντας για την Ευρωζώνη. «Το γεγονός ότι το ευρώ είναι ακόμα στο μέσον του ποταμού και ότι η νομισματική ένωση δεν έχει υλοποιηθεί το καθιστά πολύ πολύ ευάλωτο και η βάρκα φαίνεται ότι είναι έτοιμη να βουλιάξει», πρόσθεσε.

«Δεν έχω πεισθεί ότι ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ μπορούν να συνεννοηθούν και αυτός είναι πιθανώς ένας από τους λόγους για τους οποίους το ευρωπαϊκό σύστημα έχει προβλήματα που το εμποδίζουν να προχωρήσει», υποστήριξε.

Ο Στρος - Καν υπογράμμισε πως «η θεμελιώδης λύση για την κρίση χρέους θα έπρεπε να βασιστεί στην οικονομική ανάπτυξη» και πως αντιθέτως «επικεντρωνόμαστε υπερβολικά στα μέτρα λιτότητας», συμπληρώνοντας πως η στρατηγική του ΔΝΤ για την Ελλάδα δεν υιοθετήθηκε σωστά και αυτό είναι κρίμα. Κατά την εκτίμησή του, θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να βγει η Ε.Ε. από την κρίση.

«Η Γαλλία και η Γερμανία πρέπει να συμβιβαστούν και να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο για να προχωρήσουν μπροστά», δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, συμπληρώνοντας πως «η σχέση μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών δεν είναι τόσο ισχυρή όσο ήταν στο παρελθόν».


1 σχόλιο:

  1. "Η αμερικανική βοήθεια στόχευε στην εκβιομηχάνιση της Ελλάδας αρχικά, όπως και της δυτικής Ευρώπης." ! Λάθως Πολιτική, Οικονομική και Γεωστρατηγική εκτιμήση ! Χονδρό Λάθως ! Να το πούμε Ετσι Απλά: "Γενιεσε Υποτελείς κ. Υποταγμένος, Ζεις Υποτελικά κ. Υποταγμένα, και ΨΟΦΑΣ Υποτελικά κ. Υποταγμένα ! Ετσι ΑΠΛΑ ! ΜΟΝΟ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ! ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΔΕΙΣ ΖΩΗ ! Η τελευταία ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ στην Χώρα έγινε το ... 1821 !! Γιαυτώ ΠΟΤΕ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ... ΒΟΗΘΕΙΑ για την ... ΕΚΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ !! ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΛΑ ΣΚΛΑΒΟ, ΨΥΧΗ ΤΕ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙ !!! ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΑΙ ;;; ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΛΑΘΟΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΒΑΙΝΕΙ ΜΟΙΡΑΙΑ, ΑΥΤΟΙ ... ΠΟΤΕ !! ΤΟ κ. ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΑΙ ΣΗΜΕΡΑ !! ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή