Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

«Ρετάλια της κοινωνίας»


Από topontiki.gr (απ' όπου και το σκίτσο του Soloup)

Του Αντώνη Δελλατόλα

Μαζί με τα νερά, θα πετάξουν και το μωρό! Αυτή η γνωστή ατάκα μού ήρθε στον νου, όταν χτες διάβασα πολλά άρθρα, γκάλοπ και ρεπορτάζ ορισμένων εφημερίδων, τα οποία απολύτως συντεταγμένα ζητούν να συνεχιστεί ο βιος της κυβέρνησης Παπαδήμου και πέραν του Μαρτίου.

Πού στηρίζουν όμως τη συλλογιστική τους όσοι θέλουν να συνεχιστεί το πείραμα Παπαδήμου και μας ζητούν να... ξεχάσουμε τις εκλογές; Μα, στη διαπίστωση ότι το πολιτικό σύστημα είναι σε κρίση και βρίσκεται υπό διάλυση. Ποιοι το λένε;


● Κάποιοι εκδότες που στήριξαν τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις όσο έπαιρναν υπερτιμολογημένα δημόσια έργα και κρατικές προμήθειες, μεσολαβητές σε οπλικά συστήματα και θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες, εκμαυλίζοντας το πολιτικό σύστημα που τώρα θέλουν να αλλάξουν!

● Κάποιοι δημοσιογράφοι, ρετάλια της κοινωνίας, που έκαναν «αντίσταση» με εκατομμύρια τον μήνα αμοιβές, τρόφιμοι κονδυλίων του ΥΠΕΞ, υποστηρικτές Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κολαούζοι του Σημίτη, του Καραμανλή και του Γιώργου.

● Κάποιοι οικονομικοί συντάκτες και αναλυτές, μόνιμοι απολογητές των υπουργών Οικονομίας και τραπεζών, θιασώτες των διαφόρων οικονομικών φόρουμ, τα οποία χρηματοδοτούνται για να εξυπηρετούν το σύστημα που τώρα καταρρέει!

Όλοι αυτοί θέλουν να συνεχίσει ο Παπαδήμος, αγνοώντας ότι πρόκειται για τον επικεφαλής μιας κυβέρνησης... καφενείο!

Μόνο που δεν κατάλαβαν ότι το φιάσκο αυτό δεν μπορεί να κρατήσει εκτός κάδρου τον πρωθυπουργό. Ας τελειώσει λοιπόν τις δυο - τρεις δουλειές που του έχουν αναθέσει, και από εκεί και πέρα στην ευχή της Παναγίας!

Φυσικά, υπάρχει και άλλος δρόμος. Να κατέβει ο Παπαδήμος στις εκλογές και ό,τι πιάσει.

Εξάλλου, τον Μάρτιο που θα γίνουν οι εκλογές, λόγω της κρίσης δεν θα ’χουν τελειώσει οι εκπτώσεις!

Ας τον βγάλουν κοψοχρονιά στο κλαρί και όσο πιάσει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου