Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Απεταξάμην τις εκλογές...


Από topontiki.gr (απ' όπου και το σκίτσο του Soloup)

Του Αντώνη Δελλατόλα

Δεν έχουν τον Θεό τους ορισμένοι από τους υποψήφιους... πρωθυπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία, απερίφραστα και χωρίς πολιτική ντροπή, ότι πρέπει να παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου και πέραν των συμφωνηθέντων στη σύσκεψη των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Γιατί το κάνουν; Μα είναι προφανής ο στόχος τους.


● Θέλουν να αγοράσουν χρόνο για να κερδίσουν πόντους στη μάχη της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.

● Να περάσει καιρός από τότε που συμφωνούσαν σε ό,τι μπούρδα έλεγε ο Παπανδρέου περί του «λεφτά υπάρχουν», «το μνημόνιο θα μας σώσει», «έχω το πιστόλι στο τραπέζι», «δημοψήφισμα για τη δραχμή», «με ρίχνουν τα συμφέροντα» κ.λπ., κ.λπ.

● Να οργανώσουν τα συστήματά τους στις εκλογικές τους περιφέρειες, μπας και δεν εκλεγούν, αφού στην περίπτωση συντριβής του ΠΑΣΟΚ κινδυνεύουν να μην εκλεγούν 100 νυν βουλευτές!

● Να προωθήσει η κυβέρνηση Παπαδήμου τα συμφέροντα των διαπλεκόμενων, όταν μπει σε τροχιά τα ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Από κοντά σε αυτήν την προσπάθεια και οι διάφοροι υποστηρικτές και απολογητές της τρόικας στα ΜΜΕ, οι οποίοι ξεσπαθώνουν ανερυθρίαστα, λες και μισούν την κοινωνία.

Οι εκλογές πρέπει να γίνουν στην ώρα τους – άντε έναν μήνα μετά – προκειμένου να καταγραφούν οι προτιμήσεις των πολιτών απέναντι σε κόμματα, πρόσωπα.

Άσε που μέσα από την εκλογική διαδικασία θα μπει και ο καθένας από εμάς μπροστά στην ευθύνη του για το με ποιους και με ποιες πολιτικές θα προχωρήσει η χώρα.

Όλα τα άλλα είναι πολιτικάντικες μπαγαποντιές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου