Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Μπήκαν τα γίδια στο μαντρί



Γράφει to fouli (ανταποκριτής Μεσσηνίας και... περιχώρων)

Τελικά, πάει, άδοξο τέλος είχαν οι όποιες κινήσεις για τάχα μου «αντάρτικα» ψηφοδέλτια στη Μεσσηνία. Τι αντάρτικα δηλαδή! Θα τρίζουν τα κοκαλάκια του Τσε Γκεβάρα, αν υπήρχε περίπτωση να είναι αυτά αντάρτικα! Ο κάθε κατεργάρης λοιπόν στον πάγκο του! Μπήκαν τα γίδια στο μαντρί, τα πρόβατα στη στρούγκα. Τελικά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, τρία κόμματα κυρίως είναι αυτά που πέφτουν στη μάχη: ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΚΚΕ.


Περίτρανο παράδειγμα ο Δήμος Τριφυλίας! Όπως ίσως θυμάστε από παλαιότερη ανταπόκριση, είχαμε δύο υποψηφίους από πλευράς Ν.Δ.: Κόλλιας (ο επίσημος) και Τσίγγανος (ο «αντάρτης»). Τελικά ο δεύτερος υποχώρησε, ύστερα από προσωπικό τηλεφώνημα του αρχηγού Αντώνη, και πάει μαζί με τον μέχρι πρότινος εσωκομματικό του εχθρό!

Ο Σωτηρόπουλος, αν και φόλα ΠΑΣΟΚος, κατεβαίνει – λέει – ανεξάρτητος! Κατά τα άλλα συναντήθηκε όλως τυχαίως με τον Τατούλη στο πανηγύρι των Γαργαλιάνων και βγάλανε και φωτογραφία μαζί! Οι δύο... ανεξάρτητοι! Το πρόβλημα γι' αυτούς πάντως είναι η στάση των Γαργαλιανιωτών, οι οποίοι, ως οι ριγμένοι στη μοιρασιά, έχουνε μουλαρώσει! Λευκό λέει θα το ρίξουνε, οι δυσοίωνοι!

Φυσικά υπάρχει και ο Κουκούμης στην παρέα, από ΚΚΕ πλευρά. Δυστυχώς γι’ αυτόν, έχει ένα αρνητικό, είναι Κυπαρίσσιος. Όσο λοιπόν κι αν είναι συμπαθής ο χώρος του, εδώ υπερισχύει ο τοπικισμός! Μέχρις αποδείξεως το εναντίου φυσικά, διότι ως γνωστόν «στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό»! Μετά θα κλαίνε δηλαδή, όταν η νέα μορφή διοίκησης θα μας χαρατσώνει για τα καλά, οπότε ποιος θα θυμάται τους τοπικισμούς!

Πάντως εκείνος που πάει πολύ καλά είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου του ΚΚΕ Νίκος Γόντικας. Αρκετοί ΠΑΣΟΚοι έχουν κόψει λάσπη διότι δεν τους πάει με τίποτε να ψηφίσουν τον πρώην υπουργό της πολυμίσητης Ν.Δ., ακόμη κι αν το ΠΑΣΟΚ τον έχει πάρει αγκαλιά! Άσε που έχουν πάθει φρίκη και με το Μνημόνιο!

Θα δείτε αρκετά μεγάλο ποσοστό του ΚΚΕ στην Πελοπόννησο, αλλά και πανελλαδικά πιστεύω. Κι αν βγει τελικά ο Τατούλης, δεν θα ‘ναι από τους ΠΑΣΟΚους που θα τον ψηφίσουν, όσο από τους Νεοδημοκράτες, που θέλουν, όπως λένε, να δώσουν ένα καλό μάθημα στον Δράκο. Και με πρώτον απ' όλους τον αρχηγό Αντώνη, που υποτίθεται ότι θα τιμωρήσει στο τέλος όλους τους Ντορικούς πατριώτες του! Παρεμπιπτόντως όλοι οι χρισμένοι της Ν.Δ. στη Μεσσηνία είναι Ντορικοί! 

Από την άλλη όμως έχω μια απορία: Είναι δυνατόν ο Αντωνάκης να ρισκάρει την πιο... «δική του» Περιφέρεια για να έρθει ρε ρήξη με τους Ντορικούς ή απλώς για να τους χρεώσει (υπονομευτές γαρ) το τυχόν κακό αποτέλεσμα; Περίεργα πράγματα κάνουν εκεί στη Ν.Δ. και ένας θεός ξέρει αν θα τους βγουν σε καλό. Αλλά τι μας κόφτει; Δικό τους το τσαντήρι, δικός τους ο καημός...


(Το φωτογραφικό προέρχεται από τον Antista/chef)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου