Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Hedge funds: Η Ελλάδα θυμίζει Αργεντινή


Από το Euro2day

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους φαίνεται να ακολουθεί τα βήματα της άτακτης χρεοκοπίας της Αργεντινής το 2002, σύμφωνα με μέλος της επιτροπής ομολογιούχων που έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για το PSI.

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Bloomberg Link, ο Hans Humes, chief investment officer του hedge fund Greylock Capital Management, δήλωσε πως η απόφαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης να απορρίψουν την προσφορά των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι policymakers δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε μια μέση λύση, αυξάνοντας τον κίνδυνο ναυαγίου των διαπραγματεύσεων.


«Αυτό που έγινε πρόσφατα μου θυμίζει την Αργεντινή», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Αν και ήμουν πολύ αισιόδοξος ότι δεν θα τραβάγαμε τον δρόμο της Αργεντινής, φαίνεται ότι προς τα εκεί οδεύουμε».


Οι Ευρωπαίοι policymakers δεν έχουν κάνει μια ξεκάθαρη αντιπρόταση αναφορικά με το νέο κουπόνι για τα αναδιαρθρωμένα ομόλογα, σημείωσε.

«Δεν λένε ότι σας προτείνουμε 3,5%. Δεν το έχουμε αυτό» δήλωσε στο Reuters στο περιθώριο της εκδήλωσης. Σημείωσε πως ο περιορισμός του κουπονιού αυτού κατά 50 μονάδες βάσης δεν θα κάνει τεράστια διαφορά για τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμης σημασίας για την επίλυση της ελληνικής κρίσης. Όπως τόνισε, μια άτακτη χρεοκοπία θα έχει πολλές επιπτώσεις στην ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου