Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Κερδοσκοπικό πάρτι με την Ελλάδα στο χρηματιστήριο ομολόγων της Στουτγκάρδης


Από το XrimaNews

Το χρηματιστήριο της Στουτγκάρδης έχει πάρει φωτιά από τις αγοραπωλησίες ελληνικών ομολόγων, ο όγκος των οποίων έχει ξεπεράσει αυτόν για κάθε άλλη χώρα του κόσμου εκτός από τη Γερμανία, καθώς δισεκατομμύρια ευρώ τζιράρονται καθημερινά από τον Δεκέμβριο, με τους κερδοσκόπους να προσπαθούν να πιάσουν την καλή στην πλάτη των Ελλήνων, αγοράζοντας ομόλογα φθηνά και περιμένοντας να τα πληρωθούν με μεγάλα κέρδη.


Το μεγάλο πάρτι έχει στηθεί με τα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο, τα οποία αλλάζουν χέρια συνεχώς, καθώς, με την τιμή τους να κυμαίνεται στα 39 σεντς στο ευρώ από 50 σεντς στο ευρώ στα τέλη του Δεκεμβρίου, οι κερδοσκόποι μπορούν να τα αγοράσουν φθηνότερα από ποτέ και να ελπίζουν σε ένα γρήγορο κέρδος της τάξης του 20% αν το PSI ολοκληρωθεί, κάτι που οι πληροφορίες δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό, αν όχι ήδη οριστικοποιημένο.


Μεγάλο όγκο παρουσιάζουν και τα ομόλογα που λήγουν τον Μάιο, των οποίων η τιμή είναι ακόμη χαμηλότερη, καθώς διαπραγματεύονται στα 30 σεντς στο ευρώ. Οι κερδοσκόποι τα «σκουπίζουν» ευελπιστώντας σε κέρδη 40% αν το PSI προχωρήσει.

Δεδομένου ότι τα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο είναι ύψους 14,4 δισ. ευρώ και αυτά τον Μάιο περίπου 20 δισ. ευρώ, τα κέρδη που μπορούν να γράψουν οι κερδοσκόποι αγοράζοντας σήμερα και συμμετέχοντας στο PSI ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ σε διάστημα μερικών μηνών.

Αυτά θα κληθούν να τα πληρώσουν οι Έλληνες φυσικά, οι οποίοι στο όνομα της ελευθερίας των αγορών θα πρέπει να υπομείνουν τη δική τους οικονομική υποδούλωση.

Οι αγοραπωλησίες ομολόγων, βέβαια, δεν γίνονται δωρεάν, αλλά έχουν το δικό τους κόστος, που πρέπει να καταβληθεί στο γερμανικό χρηματιστήριο, το οποίο κερδίζει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τις προμήθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου