Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

IIF: O χρόνος τελειώνει, τα θέματα δεν λύνονται


Νέα συνάντηση Παπαδήμου - Νταλάρα την Παρασκευή για την πορεία του PSI

Από Το Βήμα

Άλυτα παραμένουν κάποια κομβικά θέματα στη διαπραγμάτευση των ιδιωτών πιστωτών με το Ελληνικό Δημόσιο για το PSI, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από την Ουάσινγκτον του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF).

Στην κοινή τους δήλωση από την Αθήνα, ο Τσαρλς Νταλάρα και ο Ζαν Λεμιέρ οι επικεφαλής της Διευθύνουσας Επιτροπής των πιστωτών - επενδυτών της Ελλάδας, τόνισαν ότι συζήτησαν την πορεία των διαπραγματεύσεων με τον Λουκά Παπαδήμο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών της 26ης-27ης Οκτωβρίου.


Σύμφωνα με τους δύο αξιωματούχους τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα, αλλά σε ορισμένους κομβικούς τομείς τα θέματα παραμένουν άλυτα.


Όπως αναφέρεται στη δήλωση των δύο αξιωματούχων, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στην Αθήνα την Παρασκευή, αλλά τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη της συμφωνίας στενεύουν. Μεταξύ άλλων, ο Τσαρλς Νταλάρα θα συναντηθεί την Παρασκευή εκ νέου και με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

«Είναι απαραίτητο προκειμένου να οριστικοποιηθεί η εθελοντική συμφωνία για το PSI να υποστηριχθεί από όλα τα επίσημα μέρη τις επόμενες ημέρες. Όπως η καγκελάριος Μέρκελ και ο Πρόεδρος Σαρκοζί τόνισαν στο Βερολίνο στις αρχές της εβδομάδας, είναι σημαντικό η Ελλάδα να καταλήξει σε συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα στο πλαίσιο εθελοντικής ανταλλαγή χρέους το συντομότερο δυνατόν» καταλήγει η ανακοίνωση του IIF.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου