Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ευεργετικό δίκαιο για τους δανειστές και τεράστιες εξουσίες στο ΔΝΤ από τον ESM


Από το XrimaNews

Ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης (ESM) που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2013 θα υποχρεώνει την έκδοση των νέων ομολόγων με δίκαιο αντίστοιχο του αγγλικού καταργώντας τα εθνικά δίκαια που ίσχυαν μέχρι στιγμής και λύνοντας έτσι ένα πρόβλημα που αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της ευρωπαϊκής κρίσης.


Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, πληροφορίες και έρευνα από το XrimaNews ο ESM θα κάνει υποχρεωτικό τα νέα ομόλογα να περιλαμβάνουν ρήτρες συλλογικής δράσης, που θα κάνουν την αναδιάρθρωση του χρέους πολύ δύσκολη και μόνο αν πληρούνται κριτήρια τα οποία θέτει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Με αυτόν τον τρόπο μονιμοποιεί τον ρόλο του ΔΝΤ στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθιστώντας ένα εξωευρωπαϊκό όργανο ως μόνιμο επόπτη των κρατών που χάνουν την εμπιστοσύνη τους από τις αγορές.

Οι ρήτρες συλλογικής δράσης θα συμπεριληφθούν από τον Ιανουάριο του 2013 ακυρώνοντας το μέχρι σήμερα δικαίωμα μιας χώρας μέλους της ευρωζώνης να καθορίσει η ίδια τους όρους σε μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους της κάνοντας χρήση του εθνικού της δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου