Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Μία κατηγορία... μόνη της κινδυνεύει να γίνει η Ελλάδα


Από το analitis.com

Ανοδικά κινούνται τα ομόλογα της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας την Τρίτη ενώ αντίθετα αυτά της Ελλάδας καταγράφουν πτώση, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο απομόνωσης της Ελλάδας ακόμη και εντός των Ε4, δηλαδή της ομάδας των προβληματικών κρατών.

Αυτή η είδηση μας έρχεται από το panagiotouvip.com την ώρα που το επιτόκιο του 10ετούς ελληνικού ομολόγου πλησιάζει στο 12,4% και σε νέο πολυετές υψηλό ρεκόρ.

Το παρασκήνιο πίσω από αυτήν την εξέλιξη δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά σύμφωνα με το panagiotouvip.com είναι πιθανόν η ΕΚΤ να μην προχώρησε σε αγορές ελληνικών κρατικών ομολόγων την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ξόδεψε ένα δισ. ευρώ στο σχετικό πρόγραμμα στήριξης των κρατών με κρίση χρέους αλλά να περιορίστηκε στην αγορά πορτογαλικών και ιρλανδικών ομολόγων.

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δημιουργεί αρνητική απόκλιση ακόμη και από τις χώρες με κρίση χρέους και αυτή είναι μία τάση που πρέπει να αρθεί άμεσα, πριν βρεθούμε εντελώς απομονωμένοι χρηματοπιστωτικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου