Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Και καλά, Χριστούγεννα!..


Από topontiki.gr (απ' όπου και το σκίτσο του Soloup)

Γελοίος Γράφων

Άγ(ρ)ιες μέρες με δώρο άδωρο... Τα μαγαζιά στολισμένα με όμορφα λουκέτα και οι δρόμοι σκέτη μαγεία, φωτισμένοι από αυτοπυρπολούμενους εμποράκους! Ο παππούς έκλεψε το τρίγωνο της μικρής για να βγει για κάλαντα και η μαμά ετοιμάζει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Μακαρονάδα και άφθονες περιπτερόμπυρες.

Το πάρτι τελείωσε. Η δραστηριότητα των τριών μάγων κρίθηκε ζημιογόνα. Τρία δώρα για ένα βρέφος; Αίσχος! Μάλλον συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ θα ήταν ο θεάνθρωπος... Άσε που το περιβόητο αστέρι το πληρώνουν οι φορολογούμενοι.

Τουλάχιστον για φέτος σκαπουλάραμε τη «μελαγχολία των εορτών»... Αν πλέον περιμένεις τις γιορτές για να μελαγχολήσεις, είτε έχεις 40 σπίτια ή είσαι ΠΑΣΟΚ με τη βαθιά έννοια, οπότε η περίπτωση σου είναι έτσι κι αλλιώς προχωρημένη...

Αλλά enough με την γκρίνια, μην μας πουν κι αριστερούς -ίιιιου. Υπάρχουν και καλά νέα! Κερδήθηκε η «μάχη του προϋπολογισμού»! Με 156 «μπε», εεε, «ναι» ήθελα να πω. Τελικά εθνοπατέρας είναι αυτός που γ@μεί τη μάνα του έθνους... Και του χρόνου, σπίτια τους!

Επίσης ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα, οπότε μπορώ αύριο να ανοίξω 2 φαρμακεία, 4 δικηγορικά γραφεία και να πάρω και μια νταλίκα, έτσι για να υπάρχει ρε παιδί μου. Το ότι κλείνουν τα ανοιχτά είναι λαϊκισμός που δεν έχει θέση σε ένα υπεύθυνο άρθρο - τομή σαν αυτό.

Χρόνια πολλά, λοιπόν, αλλά όχι και πάρα πολλά, μην επιβαρύνουμε το Κράτος με συντάξεις και άλλες παρωχημένες ανελαστικές δαπάνες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου