Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Κόντρα στους εμπόρους του φόβου



Από Το Ποντίκι 15.3.2012

Η δημοσκόπηση που παρουσιάζει σήμερα το «Π» επιβεβαιώνει την άποψη ότι η κρίση δεν περιορίζεται στο πεδίο της οικονομίας. Το μέγεθός της καταβροχθίζει ήδη την κοινωνία και απλώνεται ταχύτατα στο πολιτικό επίπεδο. Εκεί, άλλωστε, αναμένεται να αποτυπωθεί η λαϊκή βούληση. Ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο η κοινωνία θα αποτιμήσει τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα δυο δραματικά τελευταία χρόνια πρωτίστως θα τιμωρήσει και δευτερευόντως θα αναζητήσει διέξοδο.


Κοιτώντας τους αριθμούς της δημοσκόπησης, κάποια συμπεράσματα αναδύονται εύκολα στην επιφάνεια:

● Ο κόσμος θα ψηφίσει έχοντας κατά νου τις οικονομικές συνέπειες που συνεπάγονται για τη ζωή του οι πολιτικές των μνημονίων.

● Ο κόσμος θα προσεγγίσει την κάλπη χωρίς μεγάλες ψευδαισθήσεις, αλλά με σαφή διάθεση να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για την οικονομική καταστροφή την οποία βιώνει πια στο πετσί του.

● Στους υπεύθυνους της οικονομικής καταστροφής της χώρας και του λαού της ο μέσος ψηφοφόρος, εκτός του ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβάνει τόσο τον ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, όσο και τη συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση της Ν.Δ. του Σαμαρά.

Κατόπιν τούτων οι δημοσκοπικές επιδόσεις των κομμάτων που συγκυβέρνησαν είναι αναμενόμενες. Το ΠΑΣΟΚ «εξαφανίζεται», ο Καρατζαφέρης «εξαϋλώνεται» και η Ν.Δ. πληρώνει ακριβά τον καιροσκοπισμό της, καθώς μετρά κι αυτή απώλειες οι οποίες με σχετική βεβαιότητα μπορεί κανείς να στοιχηματίσει της στερούν το όνειρο της αυτοδυναμίας...

Πίσω από τα προφανή συμπεράσματα, ωστόσο, κρύβεται ο δράκος της... ακυβερνησίας, στον οποίο αναμένεται να καταφύγουν οι εγχώριοι πολιτικοί υπηρέτες των πιστωτών και των μνημονίων τους. Η επένδυση στον φόβο της κοινωνίας είναι ένας πειρασμός στον οποίο υποκύπτει η εξουσία στα δύσκολα.

Ο φόβος της ακυβερνησίας είναι το τελευταίο χαρτί που θα επιχειρήσουν να παίξουν όλοι όσοι διεκδικούν τη λαϊκή εντολή για να συνεχίσουν «νομιμοποιημένοι» την πολιτική του, που έρχεται από τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο.

Η αντιμετώπιση του φόβου είναι, λοιπόν, αυτήν την εποχή πάνω απ’ όλα καθήκον των πολιτικών δυνάμεων που έχουν ένα διαφορετικό όραμα για την πορεία της χώρας. Και το σχέδιο για την υλοποίησή του...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου