Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

«Οι Έλληνες καλωσορίζουν τους Τούρκους επενδυτές»


Πωλητήριο στο ένα τρίτο της ελληνικής γης, λέει σε άρθρο της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet

Από Το Βήμα

Οι ελληνικές αρχές βλέπουν την Τουρκία «ως ένα ισχυρό αντίπαλο δέος στους επενδυτές από τη Δύση» αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η αγγλόφωνη έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet με θέμα την πώληση περιουσιακών στοιχείων σε ξένους επενδυτές.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η Ελλάδα τελεί υπό την ασφυκτική πίεση των πιστωτών της για την πώληση αεροδρομίων, λιμανιών, αυτοκινητοδρόμων και άλλων υποδομών προκειμένου να εισρεύσουν κεφάλαια στο δημόσιο ταμείο για τη μείωση του χρέους.


«Το ένα τρίτο της ελληνικής γης είναι προς πώληση» δηλώνει στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος του Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Πάνος Πρωτοψάλτης, ο οποίος βρέθηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη για την προώθηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

Το συνέδριο συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον από μεγάλη μερίδα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας οι οποίοι δηλώνουν στην εφημερίδα ότι «τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή για επενδύσεις στην Ελλάδα».

Στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότερες από 71.000 ιδιοκτησίες συνολικής έκτασης 3,4 δισ. τετ. μέτρων τα οποία περιμένουν επενδυτές από το εξωτερικό σημειώνει η Hurriyet επικαλούμενη τα στοιχεία της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Στο ίδιο συνέδριο ο πρόεδρος του ελληνοτουρκικού συμβουλίου επιχειρήσεων Δημήτρης Παπανικολάου δήλωσε ότι η συνεργασία ελληνικών και τουρκικών επιχειρήσεων είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας καθώς στη δεδομένη συγκυρία το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν χρηματοδοτεί αναπτυξιακά έργα. «Οι δύο ακτές του Αιγαίου έχουν έρθει πιο κοντά με την κρίση» λέει χαρακτηριστικά στην τουρκική εφημερίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου