Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

«Δώστε τον ήλιο για να πάρετε δάνειο»


Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζητεί να παραχωρηθεί η εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε επιχειρήσεις της χώρας του

Από Το Βήμα

«Η ετήσια ηλιοφάνεια στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή της Γερμανίας. Θα μπορούσε λοιπόν να εξάγει ηλιακή ενέργεια σε εμάς» δηλώνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Zeit. Στην ίδια συνέντευξη, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο, επισημαίνει ότι η εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από γερμανικές επιχειρήσεις θα μπορούσε να αποτελέσει μία λύση προκειμένου να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία και να περιοριστεί το δημόσιο χρέος.


«Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα πετύχει βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και των εξαγωγών της, κάτι το οποίο είναι επιθυμητό» δήλωσε ο Σόιμπλε. Ο ίδιος πάντως διευκρίνισε ότι οι προτάσεις του δεν έχουν «εθελοντικό χαρακτήρα», αλλά αποτελούν προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της Γερμανίας στο νέο δάνειο που πρόκειται να συμφωνηθεί για την Ελλάδα.

Ο κ. Σόιμπλε συνδέει τη χορήγηση περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα με «ιδιωτικοποιήσεις και δομικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας» και επισημαίνει ότι πρέπει να αξιοποιηθούν αποτελεσματικότερα και οι χρηματοδοτικές ενισχύσεις από την Ε.Ε. σημειώνοντας ότι «πρέπει να ξεφύγουμε όσο μπορούμε από τη λογική της διασποράς των επιδοτήσεων».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δηλώνει πεπεισμένος ότι οι τράπεζες θα πρέπει να συμπεριληφθούν στη χρηματοδότηση της Ελλάδας με μία ουσιαστική συμμετοχή. Κατά την άποψή του «όλοι έχουν συμφέρον για τη σταθεροποίηση της Ελλάδας, τόσο τα κράτη μέλη όσο και οι ιδιώτες πιστωτές. Ως εκ τούτου θα συμμετάσχουν τόσο τα κράτη της Ευρωζώνης όσο και οι ιδιώτες στο νέο πακέτο για την Ελλάδα».

«Χωρίς αυτές τις προοπτικές είναι δύσκολο να πειστεί ο Γερμανός φορολογούμενος για τη συμμετοχή της Γερμανίας σε ένα νέο πρόγραμμα με υψηλούς κινδύνους» κατέληξε ο Γερμανός υπουργός.


2 σχόλια:

  1. Κάτι που ο Deutsch Finanzminister,Commandant Wolfgang Schäuble, ξέχασε να πει:

    Φέρτε σε μας τα χωράφια των Ελλήνων αγροτών για να λύσουμε το ενεργειακό μας πρόβλημα και σεις να πεθάνετε από την πίνα, η αν έχετε φράγκα εισάγετε αγροτικά προϊόντα από το εξωτερικό.

    Όπως οι Γερμανοί...τι σκατά ισότιμοι εταίροι είμαστε..??.


    Αφού οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν ζητούν τα κατοχικά δάνεια και τις πολεμικές αποζημιώσεις (στα Τρίκαλα έχουμε γερμανοσπουδαγμένα τσολιαδάκια) τα όποια ευρώ δώσει η Γερμανία θα γυρίσουν πάλι πίσω στις γερμανικές τράπεζες...
    Να του χαιρόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ίδια κάνανε το 1952-55 στην Αιθιοπική αυτοκρατορία! παρακαλώ (9 κράτη)με το χρέος και το ΔΝΤ για 70 δισ δολάρια τότε. Τους είπαν να τα ρεφάρουν με τον καφέ και δώστου όλη η Αιθιοπία μονοκαλλιέργεια καφέ.Όσο ήταν η Σοβιετία κραταιή κρατούσαν τα προσχήματα με τις διεθνείς τιμές. Μη την κάνουν της γης οι κολασμένοι και πάνε απ' την άλλη μεριά. Μόλις άρχισε να παραπαίει ο υπαρκτός έγινε το θαύμα. Η ελεύθερη οικονομία της αγοράς στο χρηματιστήριο εμπορικών αγαθών του Σικάγου "αυτορυθμίστηκε" στα 30 σεντς το κιλό.Πέντε πολυεθνικές εταιρείες κάνουν όλο το παιχνίδι του καφέ. Νεστλέ, Μάξγουελ,Σάρα Λι,Τσίμπο,Κραφτ(ανήκει στην Φίλιπ Μόρις) και Πρόκτερ και Γκάμπλ.Τη συνέχεια τη ξέρετε.Οι μονοκαλλιεργητές χρεωμένοι απ' τις χαμηλές τιμές τα πουλάνε όσο όσο στις πολυεθνικές ή τους τα κατάσχουν. Η φωτογραφία με το ετοιμοθάνατο παιδάκι και τον γύπα. Η Γιούνισεφ βεβαίως βεβαίως με τους τηλεμαραθώνιους αγάπης και η κάθε κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τις δωρεές της.Διότι 3.000.000 χρόνια μια χαρά είχαν εγκλιματιστεί στο συγκεκριμένο περιβάλλον οι άνθρωποι τι έχουν μετά τα έρμα και ψοφάνε? Αυτά στον 20 αιώνα.Στον 21ο αιώνα επειδή η κρίση αγγίζει τα τρις σειρά έχει ο Ευρωπαικός νότος.Το εξαγώγιμο προιόν η ενέργεια απ΄τον ήλιο.Το άλλοθι η ξηρασία που ανεβαίνει προς τον βορά.Το μέσον το χρέος του νότου.(κάτι ακουγεται και για το πετρέλαιο ότι τελειώνει)Ναι καλά καταλάβατε είμαστε οι μαύροι του 21ο αιώνα.Τα τρόφιμα εισαγόμενα όπως και στην Αιθιοπία αλλά συναλλαγματικά αποθέματα γιόκ διότι η τιμή της κιλοβατώρας χαμηλή διεθνώς και θα ξεχρεώνει τα 500 κάπου δις χρέος.Ακριβώς όπως με την χώρα Κάφα που έδωσε τ' όνομά της στο παγκόσμιο ρόφημα τον καφέ (πόσο πάει το κιλό στο σούπερ?),έτσι και με την χώρα του φωτός (ελλάω- ελώ =λάμπω)και την πράσινη ανάπτυξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή