Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Στο χείλος της οικονομικής καταστροφής το ισπανικό ποδόσφαιρο


Από τη Ναυτεμπορική

Το ισπανικό ποδόσφαιρο κυριαρχεί παγκοσμίως, όμως οι σύλλογοί του βρίσκονται στο όριο της χρεοκοπίας. Σύμφωνα με έρευνα της Marca, τα χρέη των ομάδων σε Primera και Segunda Division ξεπερνούν το απίστευτο ποσό των 4 δισ. ευρώ, ενώ περισσότεροι από 300 ποδοσφαιριστές καταγγέλλουν ότι είναι απλήρωτοι από τις ομάδες τους.


Τουλάχιστον 11 σύλλογοι (Σαραγόσα, Μαγιόρκα, Ράγιο, Χέρκουλες, Μπέτις, Γρανάδα, Ρεκρεατίβο, Χερέθ, Κόρντομπα, Κάντιθ, Πόλι Εχίδο) έχουν ήδη μπει σε καθεστώς επιτήρησης, λόγω πτώχευσης, και πολλοί ακόμη κυριολεκτικά βρίσκονται στο όριο της αβύσσου.


Την ίδια ώρα οι δυο μεγαλύτερες ομάδες της χώρας, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης, αναμένεται να ξοδέψουν ξανά πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι έκαστη, παρόλο που η πρώτη έχει χρέη ύψους μισού δισ. ευρώ και η δεύτερη 700 εκατομμυρίων!

Σε μια προσπάθεια της ισπανικής λίγκας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ο πρόεδρός της Χοσέ Λουίς Αστιαθαράν σχεδιάζει σκληρά μέτρα προκειμένου να αποτρέψει την πλήρη κατάρρευση. Οι ομάδες που χρωστάνε θα κινδυνεύουν άμεσα με αφαίρεση βαθμών και αφαίρεση της άδειας συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα, στα πρότυπα του Licensing και του Financial Fair Play της UEFA.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου