Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Aτζέντα εκλογών


Από Το Ποντίκι 30.6.2011 (απ' όπου και το σκίτσο του Soloup)

Με ψήφους 155 υπέρ, 138 κατά, 5 «παρών» και δύο απόντες, το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είναι πλέον νόμος του κράτους. Όπως αναμενόταν, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έδωσαν την ψήφο τους σε ένα νομικό, πολιτικό και οικονομικό έγκλημα κατά του ελληνικού λαού, με εξαίρεση τον Π. Κουρουμπλή, τον οποίο... «αντικατέστησε» η Έλσα Παπαδημητρίου. Από χθες πήρε σειρά για συζήτηση και ψήφιση ο εφαρμοστικός νόμος, ένα κείμενο το οποίο τεκμηριώνει με τον πιο καθαρό τρόπο γιατί εδώ και πολλούς μήνες μιλάμε για ξεπούλημα και κατάσχεση της εθνικής περιουσίας από τους δανειστές της χώρας.


Και τώρα; Ήδη η κυβέρνηση περνάει στην επόμενη μέρα. Ήδη η στοχευμένη προεκλογική παροχή χρήματος πέφτει στην πολιτική και επιχειρηματική πιάτσα με στόχο τη στήριξη της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα η τελική λίστα εκποίησης, η διαπραγμάτευση για την επόμενη (έκτη) δόση, η διαπραγμάτευση για νέο δάνειο και νέο μνημόνιο και οι νέοι εκβιασμοί εκ μέρους των πιστωτών και επιτηρητών συγκλίνουν για το φθινόπωρο.

Παράλληλα η φθορά της κυβέρνησης και το γεγονός ότι έχει ήδη διαρρήξει την όποια σχέση της με την κοινωνία, το μέχρι τώρα καταστροφικό αποτέλεσμα της «μνημονιακής» πολιτικής της και η μακροχρόνια δέσμευση (και δήμευση) της χώρας στην πιο σκληρή δημοσιονομική πολιτική που έχει ποτέ εφαρμοστεί, καθιστούν τις εκλογές και την ανάδειξη μια κυβέρνησης «ικανότερης» να εφαρμόσει όλα αυτά «κατανοητή» ακόμη και στο Μαξίμου.

Ακόμη περισσότερο όμως ενδιαφέρονται πια για ένα πιο «ικανό» κυβερνητικό σχήμα οι πιστωτές, οι οποίοι αναζητούν ισχυρότερες εγγυήσεις εφαρμογής των απαιτήσεών τους και των επίσημων δεσμεύσεων της κυβέρνησης Παπανδρέου. Χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει ότι θα ήθελαν κάποιον άλλο για πρωθυπουργό.

Το πολιτικό σκηνικό της «επόμενης μέρας» βρίσκεται ήδη στην ατζέντα όλων των αμέσως ενδιαφερομένων. Το ερώτημα που παραμένει ανοιχτό είναι πώς θα αντιδράσει ο ελληνικός λαός. Η «πλατεία Συντάγματος» υπέστη όλη τη βαρβαρότητα της γελοίας σύγκρουσης μεταξύ της αστυνομίας και των «κουκουλοφόρων», αλλά θα επιστρέψει. Με ποιους όρους;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου