Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Τζούλια...


Από topontiki.gr

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση σε ένα μικρό παιδί είναι «τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;». Οι απαντήσεις ποικίλλουν, ανάλογα με τα όνειρα και τα πρότυπα του κάθε πιτσιρίκου ή πιτσιρίκας. Αυτή η πολυσυλλεκτικότητα άλλωστε είναι από τα καλά της καπιταλιστικής κοινωνίας. Άλλο παιδάκι θέλει να γίνει γιατρός, άλλο δικηγόρος, άλλο αστροναύτης, άλλο ποδοσφαιριστής, άλλο ηθοποιός κ.ο.κ.


Τα όνειρα δεν κοστίζουν και ίσως γι' αυτό δεν έχουν όρια. Μεγαλώνοντας όμως – έστω και λίγο – τα παιδιά προσγειώνονται σιγά - σιγά στην πραγματικότητα και τα όνειρα αλλάζουν. Όπως και τα πρότυπα. Και επειδή πρέπει από μικροί να παίρνουμε τον... σωστό δρόμο, μια 14χρονη μαθήτρια από την Κόρινθο είπε να ξεκινήσει την επαγγελματική αναζήτηση με το κατάλληλο πρότυπο: Την Τζούλια (παρά τη συνεπωνυμία μου, δεν υπάρχει συγγένεια – φευ).

Γύρισε λοιπόν με το κινητό της βίντεο, στο οποίο παίρνει ιδιαίτερα ακατάλληλες πόζες. Το βίντεο, όπως αποκαλύπτει η ηλεκτρονική εφημερίδα της Κορίνθου sfendona.gr, έκανε το γύρο του σχολείου και φυσικά προκάλεσε σάλο... Μάλιστα λέγεται ότι η επίδοξη διάδοχος της Τζούλιας ετοιμάζεται για πιο «προχωρημένα» γυρίσματα.

Το καλύτερο όλων είναι, σύμφωνα πάντα με την κορινθιακή εφημερίδα, ότι η μητέρα της κοπέλας δεν βρήκε κάτι κακό στις πράξεις της κόρης της και ανέφερε στο συμβούλιο των καθηγητών ότι «η κόρη της έχει ταλέντο και απλά... μιμείται την Τζούλια».

Κατόπιν (και) αυτού, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Η νέα γενιά μεγαλώνει με σωστά πρότυπα και θα δοξάσει την Ελλάδα στα πέρατα της γης...


1 σχόλιο:

  1. Εδώ χρειάζεται κούρεμα με την ψιλή και διαπόμπεψη στην πλατεία Συντάγματος. Εν συνεχεία, κρέμασμα της "μανούλας" της στον Άγνωστο Στρατιώτη για παραδειγματισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή