Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Από τον ΛΑΟΣ στη Χρυσή Αυγή: οι μεταλλάξεις της ακροδεξιάς


Από τον Εναλλακτικό Χώρο Πολιτικής και Πολιτισμού

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στις 19.30, στο στέκι του Άρδην στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση νεολαίας με θέμα: Από τον ΛΑΟΣ στη Χρυσή Αυγή, οι μεταλλάξεις της ακροδεξιάς έως σήμερα.

Εκεί θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε την πολιτική διαδρομή του ΛΑΟΣ από το 2000 μέχρι και την εποχή του Μνημονίου! Παράλληλα θα μιλήσουμε για τη Χρυσή Αυγή, τις θέσεις της και τις πρακτικές της, τις παρεμβάσεις της στον Άγιο Παντελεήμονα ή στην Κύπρο (ΕΛΑΜ). Τέλος θα αναφερθούμε σε αντίστοιχες κινήσεις σε όλη την Ευρώπη, τις δικές τους θέσεις και δομές.

Η κουβέντα αυτή γίνεται στα πλαίσια της μηνιαίας προσπάθειας των Ιθαγενών στη Θεσσαλονίκη να γίνονται θεματικές συζητήσεις νεολαίας, όπου νέοι άνθρωποι εκκινώντας από διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες να συναντώνται και να συζητούν οργανωμένα διάφορα ζητήματα.

Απώτερος σκοπός της κουβέντας μας αυτή είναι να καταφέρουμε μέσα από την ανάλυση των ακροδεξιών πολιτικών φορέων να μπορέσουμε να συγκροτήσουμε μια πολύπλευρη κριτική στους κύκλους αυτούς, έξω από τα περπατημένα τσιτάτα και τα συνθήματα.

Για το λόγο αυτό και άσχετα με το βαθμό συμφωνίας σας στις οπτικές των Ιθαγενών, σας περιμένουμε όλες και όλους στην κουβέντα.


1 σχόλιο:

  1. Διάβασα ότι στο indymedia δημοσιεύθηκε η είδηση της απόπειρας αυτοκτονίας του Σημίτη ο οποίος νοσηλεύεται στη Γερμανία. Ξέρετε κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή