Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Οι... «διαβουλεύσεις» με τους εργαζομένους του ΣΚΑΙ...


Από topontiki.gr

Μετά την… προφορική παρουσίαση των «ιδεών» του ομίλου Αλαφούζου στους εργαζόμενους του ΣΚΑΪ για το πώς θα επιστρέψουν τα δικαιώματά τους στον Μεσαίωνα, ακολουθεί και η… γραπτή «διαβούλευση», με την οποία δημοσιογράφοι και τεχνικοί καλούνται να υλοποιήσουν το «όραμα» της ιδιοκτησίας για τη μείωση των αποδοχών τους κατά 10% και την υπογραφή των πρώτων ατομικών συμβάσεων στον χώρο των ΜΜΕ και την νομιμοποίηση της ελαστικής (εκ περιτροπής) εργασίας.

Ο Χρήστος Παναγόπουλος, αφού κάλεσε για δεύτερη φορά τους εργαζόμενους για να επαναλάβει τις θέσεις της ιδιοκτησίας και αφού κατηγόρησε τους εκπροσώπους τους για «λαϊκισμό, ανάλογο με αυτόν που έφερε τη χώρα ως εδώ», «φωτογράφισε» τις επερχόμενες απολύσεις απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι: «Ανεξαρτήτως με το αν και ποιοι θα υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις, όσες απολύσεις είναι να γίνουν, θα γίνουν».

Για τους τεχνικούς το «πρόγραμμα επιβίωσης» σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεχάσουν τις τωρινές τους βάρδιες (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται νύχτες, Σαββατοκύριακα και γιορτές) και να εργάζονται… εκ περιτροπής και κατά το δοκούν.. Δηλαδή δύο ημέρες την μια εβδομάδα, τρεις την επόμενη κ.ο.κ…

Κλήθηκαν μάλιστα σήμερα να «συζητήσουν» το ζήτημα, ενώπιοι ενωπίοις (εκπρόσωποι της ιδιοκτησίας και των τεχνικών).

Ήδη, πάντως, τα 13 συνδικαλιστικά σωματεία των εργαζομένων, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι:


«Οι συνδικαλιστικές Ενώσεις στον Τομέα της Ενημέρωσης επισημαίνουν για ακόμη μία φορά στην ιδιοκτησία και τη διεύθυνση των ΜΜΕ του Ομίλου Αλαφούζου ότι οι εργαζόμενοι μαζί με τις διοικήσεις των Σωματείων τους είναι αποφασισμένοι και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των ΣΣΕ.

Όπως δηλώσαμε και χθες στη συνάντηση με τον διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Αλαφούζου Χρήστο Παναγόπουλο, κανένας εργαζόμενος δεν συναινεί σε περικοπές και καταστρατήγηση των ΣΣΕ. Οι συνδικαλιστικές Ενώσεις επαναλαμβάνουν την προειδοποίησή τους προς τα διευθυντικά στελέχη και την ιδιοκτησία του Ομίλου Αλαφούζου ότι οποιαδήποτε πίεση ή εξαναγκασμός αποτελεί κατάχρηση δικαιώματος που αντιμετωπίζεται με όλα τα συνδικαλιστικά και νομικά μέτρα».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου