Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Υπερβολικοί μισθοί ΔΕΚΟ – ευθύνες και μίζες ανύπαρκτες


Από τις Ροΐδη Εμμονές

Ας δώσουν στη δημοσιότητα συγκριτικούς πίνακες αποδοχών για τα διάφορα στελέχη των ΔΕΚΟ και για τους απλούς εργαζόμενους με βάση τις βεβαιώσεις αποδοχών φορολογητέων και αφορολόγητων που έπαιρναν κάθε χρόνο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τα σχέδια για περικοπές μισθών στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εναλλακτική λύση θα ήταν οι απολύσεις (δεν είναι – εκβιασμ... – αυτό που νομίζετε). Υποστήριξε ότι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να χάσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και συνεχίζει λέγοντας το χιλιοειπωμένο γνωστό τροπάρι:


«Βλέπουμε ότι οι μισθοί σε αυτές τις ΔΕΚΟ είναι πολλές φορές διπλάσιοι και πολλαπλάσιοι των ανάλογων μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Είναι πολύ υψηλοί οι μισθοί που πληρώνονται από τον ελληνικό λαό, χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη συμβολή στις υπηρεσίες».

Απάντηση: Όχι, δεν «βλέπουμε». Δεν ξέρουμε τους μισθούς των (απλών) υπαλλήλων, διότι δεν βγήκαν ποτέ στο φως αυτοί οι... «διπλάσιοι και πολλαπλάσιοι των ανάλογων μισθών στον ιδιωτικό τομέα» αγαπητέ (μετά συγχωρήσεως) κύριε Κυβερνητικέ Πεταλωτή.

Αντιθέτως. Φρίξαμε, μπουκώσαμε με την συνεχή, αδιάκοπη, διακαναλική πληροφόρηση και ιστοριογραφία περί υψηλόμισθων και των μυθικών επιδομάτων τους (όχι ότι δεν υπάρχουν σε ορισμένους, όπως θα διαβάσετε παρακάτω...).

Στον αντίποδα, και για το... άλλοθι της αντικειμενικής ενημέρωσης, εμφανίστηκαν, όλα κι όλα, 2-3 στιγμιαία ενσταντανέ με απελπισμένους υπαλλήλους να δηλώνουν ότι όλα αυτά είναι υπερβολικά, ψέματα... «έχουμε καταθέσει, έχουμε δώσει για δημοσιοποίηση, αλλά και στην κυβέρνηση αναλυτικές μισθοδοτικές καταστάσεις, διαβάστε τες και θα δείτε...» κ.λπ. κ.λπ. (από υπαλ. ΟΣΕ)

Κουβέντα, έστω για τα μάτια βρ' αδερφέ, δεν ακούστηκε για τα μεγαλοστελέχη που εισήχθησαν από την ιδιωτική αγορά με πενταψήφιους ή ακόμη εξαψήφιους μισθούς, με αφορολόγητες αποζημιώσεις σε μήτινγκς κ.α. συνεδριάσεις (βλέπε περιόδους Σημίτη και Κωστάκη Τζούνιορ), στελέχη με «χρυσές» κάρτες που αγόραζαν ότι «ήθελαν», [...] μέχρι δώρα για τις «ερωμένες τους», με πάμφθηνη εξαγορά πολυτελών και πανάκριβων αυτοκινήτων που είχαν ξεπληρώσει οι ΔΕΚΟ με λίζινγκ, με πληρωμένα πολυτελή ταξίδια που συμμετείχαν διάφοροι απίθανοι φιλοξενούμενοί τους, με τα παιχνίδια του χρηματιστηρίου που όλως τυχαίως έβγαιναν κερδισμένοι και αυτοί και πολλοί φίλοι τους... [*]


Δεν θα αναφέρω (για να αιτιολογήσω τον τίτλο του ποστ) το πάρε-δώσε της μίζας και της υπερτιμολόγησης, διότι από τα φαινόμενα εικάζω ότι επρόκειτο για πρακτική ρουτίνας – που κανείς κυβερνητικός δεν έχει ποτέ ακούσει να λέγεται κάτι...

Αν η κυβέρνηση, η επικοινωνιακή ομάδα Ραγκούση, αλλά και ο – τελευταία λαλίστατος λόγω εκλογών – πρωθυπουργός διαθέτουν κάποια ικμάδα σοβαρότητας, ας δώσουν στη δημοσιότητα συγκριτικούς πίνακες αποδοχών για τα διάφορα στελέχη των ΔΕΚΟ και για τους απλούς εργαζόμενους με βάση τις βεβαιώσεις αποδοχών φορολογητέων και αφορολόγητων που έπαιρναν κάθε χρόνο, για να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί. [**]

Να προσθέσω ότι, με βάση δηλώσεις συνδικαλιστών και ορισμένων απλών υπαλλήλων, αναλυτικές μισθολογικές καταστάσεις έχουν λάβει πολλά ΜΜΕ. Γιατί δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα;

Είναι απίστευτη η επικοινωνιακή απάτη - έγκλημα που συντελείται σε όλους τους τομείς που... νοσούν (τι δεν νοσεί, ψάχνεται...), ιδιαίτερα όταν πρόκειται να θιγούν εργαζόμενοι και εργασιακά δικαιώματα και που γι' αυτά τόσο (δηλώνουν ότι) πονούν οι φιλάνθρωποι σοσιαληστές.

Επίσης, διαβάστε από το ιστολόγιο της Cynical: «Οι μέσοι όροι των μισθών των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων δεν λένε την αλήθεια».

[*][**] Στο χτεσινό «Ποντίκι» 21.10.10 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου