Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ο Γιούνκερ δείχνει Καραμανλή ΚΑΙ Παπανδρέου!!!Γράφει η Κουκίδα

Ναι, καλά το διαβάσατε. Είμαστε σε θέση να σας αποκαλύψουμε ότι ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας για «πρώην πρωθυπουργό», εννοούσε τον Κώστα Καραμανλή, όμως μίλησε και για τον νυν!!!

Ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ είχε συνομιλία με δημοσιογράφους πριν από την έναρξη της συνόδου του ΔΝΤ, κατά την οποία αναφέρθηκε και στην κατάσταση της Ελλάδας. Είπε ότι κατ' επανάληψη ενημέρωνε τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό στην Ελλάδα, αλλά και ότι κατ' επανάληψη παρέθετε το θέμα των στοιχείων και του ελλείμματος στον Γιώργο Παπανδρέου όταν έγινε πρωθυπουργός.

Τώρα ποιος από τους δύο φέρεται να έκανε τη δήλωση «Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα» θα το διαβάσετε την Πέμπτη στο «Ποντίκι». Εν τω μεταξύ ο κ. Γιούνκερ δήλωσε τα αυτονόητα: 

● Τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας συζητιούνται επισήμως στο Γιούρογκρουπ από το 2004, όταν μπήκαμε για πρώτη φορά σε επιτήρηση, μετά την αναθεώρηση των στοιχείων που έκανε η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

● Το 2007 βγήκαμε από την επιτήρηση για να ξαναμπούμε έξι μήνες μετά και έκτοτε μνημόνιο. 

● Καθ' όλη την διαδρομή, οι επαφές των υψηλά ιστάμενων της Ε.Ε. με τις ελληνικές αρχές για κρυφά ελλείμματα και χρέη ήταν συνεχείς και συχνές, ενώ οι αστερίσκοι της επιφύλαξης για τα στοιχεία έμπαιναν σε κάθε πρόβλεψη τόσο της Κομισιόν όσο και της Γιούροστατ.

Άρα για ποια «βόμβα» Γιούνκερ μιλάμε; Οι πάντες, συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΣΟΚ, γνώριζαν ότι τα παραθυράκια του Συμφώνου Σταθερότητας, σε συνδυασμό με την πολιτική διαπραγμάτευση με την Κομισιόν, μας βοηθούσαν να την γλιτώνουμε κάθε φορά με συστάσεις. Οι δεσμεύσεις μας προς Γαλλία και Γερμανία για αγορές αμυντικού εξοπλισμού επίσης βοηθούσαν (και βοηθούν).

Με την έναρξη της κρίσης, όμως, τα πράγματα δυσκόλεψαν στην Ε.Ε. και η στάση του Γιούρογκρουπ απέναντί μας σκλήρυνε. Αν θυμάστε, λίγο πριν από τις εκλογές, η Κομισιόν μάς προειδοποίησε ότι θα επιβάλει ποινές αν δεν συμμορφωθούμε. Και όπου «συμμόρφωση» βάλτε «σωστά στοιχεία». Εκεί κατάλαβε ο Καραμανλής ότι έπρεπε να αλλάξει το όνομά του σε Λούης.

Όσο για τον Σημίτη, αυτός την βγάζει καθαρή γιατί ο κ. Ζαν Κλοντ ξεκίνησε τη θητεία του ως πρόεδρος του Γιούρογκρουπ από 1η Ιανουαρίου 2005. Do the math.

ΥΓ.: Λίγες ώρες μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε, σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του κ. Γιούνκερ, Γκι Σούλερ, επιχειρεί να... μεταφράσει την επίμαχη δήλωση σημειώνοντας:

«Ο κ. Γιούνκερ δεν αναφερόταν σε συνομιλία του με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, αλλά υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου δήλωσε δημόσια ότι η Ελλάδα είχε ένα σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς τη στιγμή που είχαμε αρχίσει να αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της κρίσης των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας, δηλαδή το 2009».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου