Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Απροκάλυπτη εξαγορά των ΜΜΕ

Προς κύριο Σόμπολο…

Από topontiki.gr

Γράφει η Κουκίδα

Αγαπητέ κύριε εκπρόσωπε των εργαζομένων δημοσιογράφων. Η αηδία που προκαλούν πλέον, στη συντριπτική πλειοψηφία των τηλεθεατών, τα δελτία ειδήσεων των 8 πρέπει να σας προβληματίσει έντονα. Λόγω της πρωτοφανούς κρίσης που πλήττει πλέον και τον κλάδο μας, οι χαμηλόμισθοι δημοσιογράφοι (όπως και στους υπόλοιπους κλάδους) απολύονται μαζικά.

Τα αφεντικά, λόγω, προφανώς, των συσσωρευμένων χρεών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία – και υπό τον φόβο των Ιουδαίων (βλέπε ελέγχους ΣΔΟΕ) – έχουν καταντήσει την τηλεόραση και τις περισσότερες εφημερίδες γραφεία τύπου της κυβέρνησης. Με αποτέλεσμα να υπάρχει εξοργιστική παραπληροφόρηση. Οι παραθυράτοι δυσφημούν πλέον όχι μόνο την υπόληψη μας, αλλά και τη συνείδησή μας.

Ο κόσμος κάθε βράδυ ακούει τους μονολόγους που (άμα κάνεις και ζάπινγκ) είναι ακριβώς οι ίδιοι!! Οι ίδιες «πληροφορίες» και «ρεπορτάζ», οι ίδιες «θέσεις» και «απόψεις». Υπάρχουν και ορισμένες «παραφωνίες» που, απ' ό,τι έμαθε η Κουκίδα, θα απομακρυνθούν από τα παράθυρα «κομψά» γιατί «κουράστηκαν και πρέπει να πάρουν άδεια». Διαφορετικά μπορεί και να κλείσει το μέσο που τους φιλοξενεί.

Την ίδια στιγμή μαθαίνουμε ότι διαπραγματεύεστε με τον κύριο Τηλέμαχο Χυτήρη για να εκπονήσει (και καλά) η κυβέρνηση σχέδιο διασφάλισης θέσεων των δημοσιογράφων. Μέσω ΕΣΠΑ.

Κύριε Σόμπολε, γνωρίζετε τι είναι το ΕΣΠΑ; Μπορεί να αφορά χρήματα που προέρχονται από κονδύλια της Ε.Ε., όμως για να εκχωρηθούν πρέπει να συνυπογράψουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Απασχόλησης. Δηλαδή, Παπακωνσταντίνου, Χρυσοχοΐδης και Κατσέλη. Αυτοί οι τρεις θα αποφασίζουν ποιες εφημερίδες, κανάλια, ραδιόφωνα και λοιπά μέσα θα πάρουν την ενίσχυση.

Εάν δεν είναι αυτό ο απόλυτος έλεγχος των ΜΜΕ από την κυβέρνηση, τότε τι είναι; Σας υπενθυμίζω ότι αυτά τα τρία υπουργεία είναι, κατά την τρόικα, τα πιο προβληματικά. Πώς θα γίνεται η κάλυψη των δραστηριοτήτων τους από τα μέσα που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ; Ήδη δεν υπάρχει η στοιχειώδης κάλυψη των τεκταινόμενων. Ήδη τα τηλεοπτικά δελτία έχουν ξεπεράσει κάθε όριο δεοντολογίας.

Κύριε εκπρόσωπε, εάν δεν γνωρίζετε πώς λειτουργεί το ΕΣΠΑ, θα σας παρακαλούσα να μου κάνετε ένα τηλεφώνημα και θα σας το εξηγήσω με το ν και με το σ. Διαφορετικά μια τέτοια κίνηση που πάτε να κάνετε, θα είναι και επισήμως η ταφόπλακα της ελεύθερης δημοσιογραφίας στην Ελλάδα. Αν δεν κάνω λάθος, ήδη βρισκόμαστε στον πάτο της επίσημης κατάταξης παγκοσμίως. Άσε που, και να δοθούν οι ενισχύσεις, δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα «περάσουν» στους εργαζομένους.

ΥΓ.: Καλύτερα κουκίδα μια ζωή, παρά να προσφέρω τις υπηρεσίες μου για να μπω και εγώ κάποια στιγμή σε ένα ψηφοδέλτιο, σε ένα γραφείο τύπου, κανένα υπουργείο άντε και δημαρχείο (στη χειρότερη των περιπτώσεων). 


 

1 σχόλιο:

  1. Αν ποτέ κάποιος κύριος Σόμπολος διάβαζε το πιο πάνω κείμενο (κραυγή; απόγνωση; διαμαρτυρία; κάποιου που ασχολείται στο χώρο), ας διαβάσει τι λέω και γω στα παιδιά μου : Κάνε όποια δουλειά βρείς. Τρεις "δουλιές" μην κάνεις, τρία επαγγέλματα που δηλώνουν την κατάντια του ανθρώπινου είδους στην Ελλάδα σήμερα : πολιτικός, μπάτσος, δημοσιογράφος.
    Ότι πιο βρώμικο, ανέντιμο, βάρβαρο, αμόρφωτο θα βρεις σ' αυτούς τους χώρους του επαγγελματικού απόπατου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή