Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Γιώργος Παπα...φλέσσας!


Από τον Ριζοσπάστη (το σκίτσο του Πάνου έχει δημοσιευτεί στο Ποντίκι)

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος 

Οι πυροβολαρχίες του ψεύδους πήραν «φωτιά». Όλη την ημέρα, από το πρωί χτες, με ακονισμένα τα νυστέρια της λοβοτομής, τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικοί σταθμοί και πρωτοσέλιδα εφημερίδων έδωσαν τον υπέρ «μαυρογιαλουρισμού» αγώνα, προσπαθώντας να εμφανίσουν τον κ. Παπανδρέου ως άλλο... Παπαφλέσσα, να έχει ταμπουρωθεί στο Μανιάκι, ορθώνοντας τα στήθη του στον Ολι Ρεν - Ιμπραήμ... 

«Ώς εδώ, κύριε» (!), φέρεται – από τους κολαούζους του – να δηλώνει ο Παπανδρέου, απευθυνόμενος στον κακότροπο επίτροπο των Βρυξελλών, ο οποίος προανήγγειλε νέα μέτρα, με πρόσχημα για μια ακόμα φορά τα ελλείμματα.

«Όχι, δεν θα επιτρέψω να σηκώσουν νέα βάρη οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι» (!), είναι – σύμφωνα με τους παπαγάλους του – η απόφαση του κ. Παπανδρέου, αναμενόμενη άλλωστε στάση δεδομένου ότι πρόκειται για κορυφαίο υπερασπιστή των λαϊκών εισοδημάτων και συντάξεων... Όσο για το βράδυ, ήρθε και ο «κανονιοβολισμός»:

Ο πρωθυπουργός, δίνοντας ασφαλές στίγμα του περιεχομένου της διακαναλικής συνέντευξής του που αναγγέλθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, πήγε στο Περιστέρι και ακολουθώντας όλους τους κανόνες της ψηφοθηρίας – πρώτα τα «ταξίματα», μετά τα «διλήμματα» και κατόπιν η «κινδυνολογία» – μεταξύ άλλων υποσχέθηκε και... «έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους»!

Αυτή κι αν είναι πολιτική χρεοκοπία, αυτός κι αν είναι φτηνός πολιτικαντισμός, με όλη τη σημασία των λέξεων...

Το όλο σκηνικό, με πρωταγωνιστή έναν Παπανδρέου που ένεκα της 28ης Οκτωβρίου μέχρι και «εύζωνο» μπορεί να τον ντύσουν για να τον πλασάρουν ως αρνητή (!) του ΔΝΤ και της Ε.Ε., αποτελεί ένα ακόμα κακορίζικο μείγμα γελοιότητας, με εναλλασσόμενες τις δόσεις του εμπαιγμού, της εξαχρείωσης και της φαιότητας.

Αυτού του είδους η προπαγάνδα, στον κόσμο των ΔουΝουΤόψυχων θεωρείται κάτι σαν «βαλεριάνα» για να ποτίζουν το «πόπολο», να το υπνωτίζουν και να το κρατούν... χαλαρό, ενόψει της «απόλαυσης» που θα του επιφέρουν την αμέσως επόμενη στιγμή.

Ως εκ τούτου, Ελληνίδες και Έλληνες, το επόμενο διάστημα, κοιμηθείτε ήσυχοι. Κι όταν λέμε το επόμενο διάστημα εννοούμε, συγκεκριμένα, μέχρι τις 7 και τις 14 Νοέμβρη.

Από τις 14 το βράδυ, όμως, μόλις θα έχουν κλείσει οι κάλπες δηλαδή, το ελαφρό σκούντημα που θα νιώσετε δεν θα είναι για να αλλάξετε πλευρό. Θα είναι για να σας αλλάξουν τα φώτα!

***

Ο Παπανδρέου ανέλαβε προσωπικά την... αντικειμενική και ειλικρινή ενημέρωση του ελληνικού λαού όσον αφορά τι τον περιμένει την επομένη των εκλογών. Όταν, δηλαδή, στις 15 Νοέμβρη, θα έχουμε

α) την επίσημη ανακοίνωση του «νέου» ελλείμματος,

β) τη νέα απόβαση του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα,

γ) την ανακοίνωση των «νέων» δεδομένων για τον προϋπολογισμό του 2011.

Κατά τον πρωθυπουργό (και τον Τύπο που στηρίζει την κυβέρνηση), ο λαός θα πρέπει να πάει στις κάλπες έχοντας «παραμυθιαστεί» ότι δε θα υποστεί άλλες θυσίες. Το ψέμα είναι της ίδιας συνομοταξίας με εκείνα τα «θα δοθούν αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις» που έλεγε προεκλογικά. Η αλήθεια:

Ό,τι πήραν μετεκλογικά, ακριβώς τα ίδια θα πάρουν και τώρα, από όσα – σε ένα ρεσιτάλ «μαυρογιαλουρισμού» – τους «έταξε» για τον Δεκέμβρη ο κ. Παπανδρέου από το Περιστέρι. Το ψέμα, όμως, καθίσταται αγυρτεία στο τετράγωνο, αν συνυπολογιστούν τα εξής δεδομένα:

Πρώτον: Την ίδια ακριβώς στιγμή που ο πρωθυπουργός έλεγε την ατάκα του, την οποία τα «Νέα» μετέτρεψαν σε πρωτοσέλιδο, ο γενικός γραμματέας Οικονομικών κ. Πλασκοβίτης ανακοίνωνε από την τηλεόραση («Σκάι») ότι χιλιάδες προϊόντα, που υπάγονται σε ΦΠΑ 11%, το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπαχθούν σε ποσοστά πιο «γειτονικά», όπως είπε (σ.σ.: είδατε τι κομψή γλώσσα χρησιμοποιούν;...).

Τουτέστιν, ό,τι σήμερα είναι στο 11% και πριν ήταν στο 9%, προαναγγέλλουν ότι με μια μονοκονδυλιά θα το στείλουν στο 12, 13 ή και 14%. Ρωτάμε: Αυτή την αύξηση ποιος θα την πληρώσει; Ο ΣΕΒ, το ΔΝΤ ή η Ε.Ε.; Δε θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι; Αυτή η νέα αφαίμαξη, μέσα από την πλέον άδικη, την έμμεση μορφή φορολογίας, δε συνιστά επιβολή νέου μέτρου; Δεν είναι νέα θυσία; Δεν είναι νέο βάρος;

Δεύτερον: Ακόμα και τίποτε άλλο να μην κάνουν, το γεγονός ότι έχουν ήδη ανακοινώσει απίθανες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, αρκεί. Αλήθεια, αυτό δεν είναι νέα θυσία; Ότι αυξάνουν μέχρι και 44% (!) τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, και μάλιστα για τις λαϊκές καταναλώσεις, δεν είναι νέο (επαχθέστατο) μέτρο;

Τρίτον: Ήδη έχουν ανακοινώσει πως προωθούν νέο ενιαίο μισθολόγιο, με στόχο το νέο πετσόκομμα των μισθών στο δημόσιο τομέα. Μόλις προχτές τα χαλκεία τους έδωσαν πλαστά στοιχεία όσον αφορά τους μισθούς των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ για να προετοιμάζουν το έδαφος για τη νέα... πριονοκορδέλα από την οποία θα περάσουν τους υπαλλήλους. Αυτά δεν εμπίπτουν στα νέα μέτρα;

Είναι προφανές ότι κοροϊδεύουν ασύστολα την κοινή γνώμη. Όχι μόνο θα προχωρήσουν στην επιβολή των νέων θυσιών που προαναφέραμε, αλλά ουσιαστικά θα προχωρήσουν σε γενικευμένο πογκρόμ κατά του λαού.

Εκτός, βέβαια, αν πιστέψουμε τον πρωθυπουργό και τους φίλους του (όπως τα «Νέα»).

Τότε πιθανώς να καταλήγαμε στο συμπέρασμα ότι τόσο ο ΦΠΑ, η ΔΕΗ, οι περικοπές μισθών, όσο και η επερχόμενη νέα αύξηση του (ήδη ακριβότερου κατά 30% από πέρσι) πετρελαίου θέρμανσης, η (επίσης προαναγγελθείσα) σφαγή των κοινωνικών δαπανών, η εφαρμογή του φορολογικού τους νόμου κ.λπ. δε θα πλήξουν το λαό, αλλά την... τρόικα.


ΠΑ.ΣΟ.Κωλοτούμπες!

Βγήκαν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή την υπόθεση Κατάρ - Αστακός. Και επειδή μερικές ξώφαλτσες αρχίσανε να παίρνουνε ορισμένα πρόσωπα που στο βασίλειο του ΠΑΣΟΚ αποτελούν «προστατευόμενο είδος», ορισμένοι, για να προφυλάξουν τα νώτα τους, επιδίδονται σε δημόσιες μετάνοιες.

Έτσι, μόλις ακούστηκαν διάφορα για τον αδελφό του πρωθυπουργού κ. Νίκο Παπανδρέου και για τον – εξωθεσμικό – ρόλο του στο θέμα των «επενδύσεων», ο υπουργός «φαστ τρακ» και Επικρατείας Χ. Παμπούκης, όπως διαβάζουμε στην «Καθημερινή», και για να αποσείσει από πάνω του κάθε υποψία ενοχής ότι βάλλει κατά του προεδραδελφού, έσπευσε να δηλώσει:

«Ο κ. Νίκος Παπανδρέου έχει πει ότι θα έκανε και "κωλοτούμπες" για να φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα. Και εγώ – συνέχισε ο ανδρείος υπουργός – λέω ότι πολύ καλά θα έκανε, διότι η χώρα τις χρειάζεται περισσότερο από ποτέ»!

Ένθερμος οπαδός της «κωλοτούμπας», λοιπόν, ως επιδέξιας μεθόδου άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής, ο κ. Παμπούκης. Την οποία μάλιστα μέθοδο (της «κωλοτούμπας») καταδεικνύει ως μέγιστο πατριωτικό προτέρημα της οικογένειας Παπανδρέου.

Πέραν του ότι ευχαριστούμε – θερμά (!) – για την πληροφορία, τι άλλο να σχολιάσει κανείς...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου