Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Μάθανε πως πουλιόμαστε, πλάκωσαν και οι Τούρκοι



Από την Ελευθεροτυπία

Για την αγορά ελληνικών τραπεζών ενδιαφέρονται Τούρκοι επενδυτές, σύμφωνα με ανταπόκριση του πρακτορείου «Ρόιτερς» από την Αθήνα. «Εχουμε εντολή από μία μικρή και μία μεσαίου μεγέθους ελληνική τράπεζα να εξερευνήσουμε το ενδιαφέρον πιθανών αγοραστών», δηλώνει στο «Ρόιτερς» ο Ερολ Γιουσέρ, διευθύνων σύμβουλος της εδρεύουσας στην Κωνσταντινούπολη επενδυτικής τράπεζας USER Corp.

Ο Τούρκος τραπεζίτης δεν έδωσε ονόματα, αλλά είπε ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι μία τράπεζα με μικρό δίκτυο 20-23 καταστημάτων και μία μεσαίου μεγέθους με περίπου 300 υποκαταστήματα. Η μία, είπε, δραστηριοποιείται εκτός Ελλάδας. Το «Ρόιτερς» ερμήνευσε τον χρησμό ως τουρκικό ενδιαφέρον για την αγορά των τραπεζών Proton και First Business Bank, οι οποίες έχουν 20-30 καταστήματα. 

Εκπρόσωποι των τραπεζών διέψευσαν πάντως την πληροφορία. Τράπεζα με 300 καταστήματα είναι η Εμπορική, που ανήκει στην Credit Agricole, η οποία λειτουργεί και σε άλλες βαλκανικές χώρες. Πηγή προσκείμενη στη διεύθυνση της τράπεζας δήλωσε ότι η Εμπορική δεν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση ή τη συγχώνευσή της. 

Το «Ρόιτερς» επισημαίνει ακόμη ότι τον προηγούμενο μήνα ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης σε ενεργητικό κρατικής τουρκικής τράπεζας Ziraat Bankasi είχε δηλώσει ότι τον είχαν προσεγγίσει ελληνικές τράπεζες που ενδιαφέρονταν για αγοραστή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου