Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Σόρος περί διάλυσης της Ευρωζώνης




Από τη Ναυτεμπορική

Επικίνδυνη για την Ευρωζώνη χαρακτήρισε την πολιτική δημοσιονομικών περικοπών της Γερμανίας ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος. Σύμφωνα με τον κ. Σόρος, η πολιτική που ακολουθεί η Γερμανία διακυβεύει το ευρωπαϊκό εγχείρημα και για τον λόγο αυτόν «δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κατάρρευσης της ζώνης του ευρώ».


Σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit ο κ. Σόρος δηλώνει ότι, εάν δεν αλλάξει πολιτική η Γερμανία, «η αποχώρησή της από την ζώνη του ευρώ θα μπορούσε να βοηθήσει την υπόλοιπη Ευρώπη». «Οι Γερμανοί παρασύρουν τους γείτονές τους σε αποπληθωρισμό, γεγονός που σημαίνει παρατεταμένη αποτελμάτωση της οικονομίας», προειδοποιεί ο επενδυτής.

Μια τέτοια αποτελμάτωση είναι πιθανό να πυροδοτήσει εθνικιστικές εξάρσεις, κοινωνικές αναταραχές και ξενοφοβία. «Η ίδια η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο προειδοποιεί ο κ. Σόρος, ο οποίος χαρακτηρίζει τη Γερμανία «διεθνώς απομονωμένη» και υποστηρίζει ότι, εάν επέτρεπε αύξηση των μισθών, θα βοηθούσε σημαντικά τα υπόλοιπα κράτη - μέλη της Ε.Ε.

Πηγή: Reuters 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου