Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010
ΣΥΡΙΖΑ κλινικά νεκρός
Ενα κόμμα, πολλοί υποψήφιοι
Από το πολιτικοσατιρικό Διαδίχτυ
Ό,τι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο, λέει το παλιό καλό και πασίγνωστο λαϊκό τραγούδι. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκίνησε με μεγάλες ελπίδες το 2004. Πέρασε ένα σοβαρότατο «εγκεφαλικό» το 2006, ανένηψε. Πέταξε το 2007 στα απίστευτα δημοσκοπικά ποσοστά του 18% λίγο μετά την εκλογή του Τσίπρα κι ενώ το ΠΑΣΟΚ πέρναγε φοβερή κρίση.
Κι έφτασε τώρα να βρίσκεται διασωληνωμένος, ουσιαστικά κλινικώς νεκρός στο κρεβάτι της εντατικής, και το μόνο που απομένει για να επέλθει και τυπικά το μοιραίον είναι να συμφωνήσουν επιτέλους σε κάτι οι δυο Αλέξανδροι, ο Αλέκος Αλαβάνος και το (κάποτε) πολιτικό του παιδί, ο Αλέξης Τσίπρας: να τραβήξουν τα καλώδια και να σταματήσει η μηχανική υποστήριξη.
Τα όσα έγιναν τα τελευταία εικοσιτετράωρα και κυρίως (εκτός και γίνει κάποιο... θαύμα!) η εμφάνιση δύο ξεχωριστών ψηφοδελτίων στην Περιφέρεια Αττικής, το ένα με τον Αλέξη Μητρόπουλο υποστηριζόμενο από την πλειοψηφία του ΣΥΝ και τους αντιμνημονιακούς νυν και πρώην ΠΑΣΟΚ. Και το άλλο με τον Αλέκο Αλαβάνο και το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής» με τη στήριξη συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ΚΕΔΑ του Γιάννη Θεωνά, την ΔΕΑ του Αντώνη Νταβανέλλου και άλλες ομάδες.
Η κατάσταση γίνεται περισσότερο περίπλοκη αν υπολογίσουμε δυο ακόμη παράγοντες.
1. Ένα ισχυρό τμήμα, το υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη κομμάτι του ΣΥΝ (το ένα τρίτο του κόμματος) διαφωνεί με την υποψηφιότητα Μητρόπουλου και κατηγορεί την υπό τον Τσίπρα ηγετική ομάδα για διασπαστικές επιλογές. «Διασπάσαμε μια φορά το κόμμα με την αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας, τώρα πάμε να διασπάσουμε και τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε την Τετάρτη ο Λαφαζάνης στην ταραχώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, για να προσθέσει πως τώρα υπογράφεται η ληξιαρχική πράξη θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ «για να προσχωρήσουμε σε ένα θολό τοπίο ενός αντιμνημονιακού χώρου που δήθεν διαμορφώνεται στο ΠΑΣΟΚ».
2. Από κοντά και το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του ανεξάρτητου βουλευτή Γιάννη Δημαρά, επικεφαλής ενός ψηφοδελτίου με στελέχη του «παλιού καλού ΠΑΣΟΚ» και άλλους που διαφωνούν με το μνημόνιο. Θυμίζουμε πως ο Δημαράς το 2002 ως υποψήφιος δήμαρχος στην Αθήνα συγκέντρωσε το 11,1% με τον τότε υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Παπουτσή να πιάνει το 25,8%.
Ένας απερίγραπτος μύλος που θυμίζει τα όσα έγιναν στους Ιταλούς συντρόφους της άλλης πλευράς της Αδριατικής και τους οδήγησαν τελικά εκτός Κοινοβουλίου.
(Η συνέχεια και το τέλος εδώ).
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Κυριολεκτικά "διαίρει και βασίλευε" στο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλη μια τρανή επιβεβαίωση που αποδεικνύει το πόσο αποικία είμαστε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αιώνια ...κατάρα της αριστεράς! Φοβάμαι μιά διάσπαση η οποία θα φέρει άλλη μία και ύστερα ακόμη άλλη μιά και ούτω καθ'εξής. Στο τέλος μένουμε μονάδες και πάει το όνειρο. Ας κρατήσουμε την ανθρωπιά μας μόνο.
ΑπάντησηΔιαγραφή