Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Το μπαρ είναι μηχανή δυστυχίας...


Από τους Ιθαγενείς

Σήμερα τα κανονικά παιδιά επικοινωνούν, ερωτεύονται και εξεγείρονται μέσα στα μπαρ. Σήμερα τα μπαρ δεν πωλούν μόνο αλκόολ, αλλά και επικοινωνία, συνύπαρξη και έρωτα.

Είναι μια τεράστια βιομηχανία που βγάζει πλούτη αμύθητα από την εκμετάλλευση της κοινωνικότητας, συγκεντρώνει στους κόλπους της όλα τα μεγάλα αρπακτικά συμφέροντα και επιφυλάσσει ακραίες εκμεταλλευτικές σχέσεις για τους εργαζόμενους. Ένας οδοστρωτήρας που μεταβάλλει ολόκληρες περιοχές σε φαντάσματα δίχως πραγματική ζωή και σχέσεις πέρα από το βασίλειο της χρήσης και της κατανάλωσης.


Στους καιρούς της κρίσης, η κυριλέ, κουλτουρέ ή ακόμα και η δήθεν αντιεξουσιαστική βιομηχανία της διασκέδασης είναι μια κιμαδομηχανή συνειδήσεων που μας απομακρύνει από τις αντιθέσεις και τα αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας, φυλακίζοντάς μας σε λάιφσταϊλ φυλές και ψευδορόλους.

Ο αγώνας για τη χαμένη αξιοπρέπειά μας, η ανάγκη να ανατρέψουμε την μιζέρια που μας καθηλώνει ανίκανους να κάνουμε κάτι για τη λεηλασία της χώρας μας, περνάει μέσα από την άρνηση του μπαρ ως έναν ζωτικό χώρο μιας νεολαίας - καταναλωτή.

Ενάντια σ' αυτή την ισοπέδωση, να φτιάξουμε νέους χώρους ελεύθερης συνεύρεσης και δημιουργικότητας κι ας διεκδικήσουμε για όλους, μακριά από λογικές γκέτο, τους δημόσιους χώρους και τον ελεύθερο χρόνο που μας κλέβουν.


(Δείτε εδώ την αφίσα σε μεγέθυνση)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου