Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Τρομοκρατίας το ανάγνωσμα


Για τις συλλήψεις και τις κατηγορίες για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα ο τραχανάς άπλωσε πολύ. Ωστόσο ακόμη επιφυλάσσομαι να γράψω. Όσο περνούν οι ώρες και οι μέρες φαίνεται ότι κάτι ψήνεται, αλλά ταυτόχρονα πέφτει πολλή μπαρούφα.

Μια επιφύλαξη αφορά τον Μαζιώτη, ο οποίος, στην κατάσταση που βρίσκεται, θεωρώ δύσκολο να είχε κάποιον κεντρικό ρόλο σε μια τέτοια οργάνωση – ίσως την πιο συγκροτημένη απ’ όλες του «χώρου». Ένα δεύτερο θέμα που με προβληματίζει είναι ότι λέγονται και γράφονται υπερβολικά πολλά ως πληροφορίες, χωρίς τα περισσότερα απ' αυτά να πείθουν. Πολλά τα λογικά κενά...

Επειδή, όμως, από την άλλη, ο Ε.Α. μάλλον δεν έχει μείνει ανέγγιχτος από τις τελευταίες συλλήψεις, καλό είναι κανείς να περιμένει και να μετράει τα λόγια του. Εξ άλλου, αν κάποιος (ή κάποιοι) από τους συλληφθέντες είχε έστω περιφερειακό ρόλο ως προς την οργάνωση, ίσως η επικοινωνιακή αλλά και ερευνητική πίεση της ΕΛ.ΑΣ. να δώσει ανέλπιστα αποτελέσματα.

Γι’ αυτό οι σώφρονες καλό είναι να κρατούν μικρό καλάθι προς όλα τα ενδεχόμενα και να περιμένουν να κατακάτσει ο κουρνιαχτός ώστε να βγάλουν ασφαλέστερα συμπεράσματα. Η βιασύνη δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν. Ας τα πούμε, επομένως, σε λίγες μέρες, όταν όλα θα είναι πολύ πιο ευδιάκριτα...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου